• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SA213Elektronická Evidence Tržeb (EET)
    URZA
    URZA --- ---
    ONDRA_99: Není to článek ale facebook post a není napsanej blbě, je napsanej dobře. Jen tys nepochopil o co v něm jde. Není o tom přesně vyčíslit jestli by se ten hardware dal pořídit za mega nebo tři a půl, ale o tom že těch 180 je nehoráznej tunel.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    URZA: Kdyz nekdo kritizuje tim, ze dela kalkulaci, ma ji delat poradne. Tim, ze strili visla od boku, coz tam dela, tak to akorat srazi jeho "odbornost"... o to mne jde, proste ten clanek je napsanej blbe.
    URZA
    URZA --- ---
    ONDRA_99: Ano četl jsem co jsi napsal a stále si nemyslím že to podstřelil, zejména s těmi "pro jistotu" stroji na analýzu. Nějak si nedovedu představit co by tam měli dělat aby to na to nestačilo. Nejsme v roce 2000. To co píšeš jsou naprosto běžné operace, které se řeší v každém druhém IT projektu a rozhodně na vyhledání záznamu z velké databáze nepotřebuješ stoje za desítky miliónů korun.

    Ty asi nechápeš smysl toho proč to psal.
    I kdyby ten jeho odhad byl podhodnocený, tak to může být podhodnocený třeba 2x, zatímco stát to přestřelil řádově tj 10x - 100x.
    Stát prostě nemá motivaci nic řešit efektivně jako komerční firma. To je ten problém. Nemá žádnou finanční zodpovědnost. Peníze si ukradne od lidí, tak proč by nekoupil to nejdražší co existuje byť je to nesmyslné a takovýto servery nepoužívá ani google, který dlouhý roky běžel celej na běžných počítačích.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    URZA: Cetl si co pisu? To, vo udelalo IBM je predrazene. To vo nakalkuloval ten "expert" je zase dost podstrelene. Neresi Hw delajici seriozni replikaci, veci okolo certifikatu, vyhledani libovolne uctenky v obri historii (ma se drzet tudim 3 roky kazda zaevidovana uctenka), ...

    Takze tenhle tvuj post je uplne mimo, rozporujes neco, kde se shodneme...
    URZA
    URZA --- ---
    ONDRA_99: Nemyslím. Každej kdo rozumí IT se musí chytat za hlavu. Ten server co tam vybrali naprosto nemá sebemenší opodstatnění. Tím by mohli hrát AphaGO a né ověřovat pár účtenek.

    Problém je že stát je naprosto mimo realitu, protože nemá žádný korekční mechanismus. Firma by zkrachovala, stát nám jen sebere víc na daních a pak to takto profláká.

    Jenže v 10ti serverech po 30 tisících se ty baráky, jachty a mercedesy neschovají no.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    URZA: Jako predrazene to bude, ale autor (na to jakejma "velkejma" projektama se chlubi) ty cisla ma hodne laxne spocitana. Dost dulezitych casu vynechal (neuvedomuje si), takze ty jeho cisla jsou zase podstreleny.
    EDISN
    EDISN --- ---
    Také často řeším potíže s portálem správy, ale to jsme čekali :-)
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    LUKEH: a neprihlasim se tam ani dnes
    LUKEH
    LUKEH --- ---
    DAVE_PAGE: padalo to...
    LUKEH
    LUKEH --- ---
    DAVE_PAGE: padalo to...
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    Jde vam prihlaseni do danovejho portalu? Kolem 19:00 jsem se tam nedostal vubec a ted se tam sice dostanu, ale nedokazi se prihlasit. Po chvili to hodi timeout a mam smolika :(
    NEVADA_
    NEVADA_ --- ---
    Jen pro pobavení zkušenost kolegy s EET:
    I byl jsem zvědavý, jak se s EET popere malý český člověk a jsem zas o něco chytřejší. Dal jsem si hotovku k obědu, na mávnutí přišel kasírmachr se slovy: "Rohlíček byl ?". Po mém přikývnutí se mi dostalo jednoslovné odpovědi "110". I ptám se, kde je účtenka. Podíval se na mě hloubavým pohledem, pak píchl prstem do mého pupku a odvětil "Vždyť si to pán odnáší v termosce." a rychle běžel pryč.


    zdroj: http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1453668
    BAAL
    BAAL --- ---
    TUILE: to je jen trik aby te odklamali:D Stejně tak to pivo za 70kc+
    TUILE
    TUILE --- ---
    BAAL: a pritom uctenku tam clovek dostava od doby, co to bylo otevreny :)
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    BAAL: nema tam hospodskej dlouhy vlasy? :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BAAL: zrovna na tebe myslim ;)))
    BAAL
    BAAL --- ---
    KEPASO: dno pytle jako sídlo antifa:-))))
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    KEPASO: tak bych se tudle panovi Svihlikovi jen tak cvicne podival na dane a odvody :)
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    nastroj proti nepoctivym podnikatelum, co okradaji slusne lidi.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam