• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CYANKlub Čtenářů a Spisovatelů
    ALRIKA
    ALRIKA --- ---
    Devět miliard božích jmen - A.CH. Clarke. A je to boží! Ale řekla bych, že většina lidí tady už autora znát bude, to jen já jsem barbar a objevila ho až teď :D
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    SOMBRA: Já na něj dostala nedávno dobrou referenci, že je to překvapivě čitelné, pokud si člověk potrpí na téma zániku určité éry a celkového zdravého sentimentu.

Já čtu aktuálně Poems of Wine and Revelry: The Khamriyyat of Abu Nuwas a mám těžký dojem, že ty pověsti o nejlepším arabsky píšícím básníkovi všech dob dost nelžou.
    SILENTBOB
    SILENTBOB --- ---
    ja se ted prokousavam Neobvyklá psychoterapie Miltona H. Ericksona od Jay Haley
    SOMBRA
    SOMBRA --- ---
    ISLINGTON: dej pak vědět, jaký Pohřbený obr je - uvažuju o něm :)
    SOMBRA
    SOMBRA --- ---
    CYAN: Dracula je zásadně boží kniha.

ze čtení - louskám po kouscích "Tales of Glass Town, Gondal and Angria" - aneb jak si sourozenci Bronteovi zapisovali svoje fantasy RPGčka, psali k nim poezii a tak;
    je to další z příkladů, že autor se potřebuje vypsat, které si ukládám do paměti; Charlotta Bronte nevystřihla "Jane Eyre" (a Emily "Wuthering Heights" a Anna "Agnes Grey") jen tak ze vzduchu, nebylo to tak, že by sedly a napsaly román - psaly dlouhodobě, experimentovaly s žánrem, stylem, jazykem, je to spousta cvičně popsaných stránek
    (jen toho Branwella je škoda, ten to už zúročit nedokázal)
    AMBERAN
    AMBERAN --- ---
    Já čtu Faith Hunter: Black Arts. Městská fantasy, příjemná oddychovka, ženská, co je skinwalker (může se měnit do různých zvířat), loví upíry pro upíry, je drsná jak rašple (stará) a okukuje chlapům zadky :-D Sedmý díl série, čte se to skoro samo :-)
    CYAN
    CYAN --- ---
    To je fakt, ještě čtu taky Draculu v originále a je to výrazně hororovější, než co jsem viděla za adaptace (zatím), ale příjemně hororové :)
    WIZARDY
    WIZARDY --- ---
    Jakož všechno co teď čtu? :D
    Dresden Files 8: Proven Guilty - Urban fantasy noirová detektivka s drsným mágem v hlavní roli. Stojí za to se prokousat pomalejšími prvními díly, protože pak se to fakt rozjede.
    Ward - Pokračování příběhu o smysluplných superschopnostech (Worm, dlouhý cca 26 knih). Je to webseriál, kapitoly vychází 2x týdně (https://www.parahumans.net/about/)
    Mother of Learning - Mladý student magické univerzity se ocitne v časové smyčce. Webseriál, vychází cca jednou do měsíce (https://www.fictionpress.com/s/2961893/1/Mother-of-Learning)
    Pokemon - The origin of species - Racionalistická fanfikce, aneb Co kdyby Pokemoní svět dával smysl. Pozor! Vysoká koncentrace VĚDY (psychologie, matematika, fiolosofie...). Webseriál, vychází jednou měsíčně. (https://www.fanfiction.net/s/9794740/1/Pokemon-The-Origin-of-Species)
    A Practical Guide to Evil - Fantasy svět, kde specifická Jména (s velkým J) dávají svým nositelům magické schopnosti a dělí je na Hrdiny a Zloduchy. Hlavní hrdinka dělá špatné věci z dobrých důvodů. Webseriál, vychází 2x týdně (https://practicalguidetoevil.wordpress.com/)
    ISLINGTON
    ISLINGTON --- ---
    CYAN: Stanice 11 je za mně uplně super záležitost, vřele doporučuji :) Jinak já se teď snažím si najít delší chvíli na to, abych si pořádně užil Pohřbeného obra od Ishigura (v originále The Buried Giant). Je to krásný, poetický, o hledání místa v životě a tak...
    SOMBRA
    SOMBRA --- ---
    Mně teď přišly z Číny 2 autoráky časopisu Science Fiction World, kde mi vyšla povídka :)
    Vidět ji v rozsypaném čaji je fascinující :) A držet ten časák konečně v ruce je ještě lepší než vidět jen fotku, co mi poslali :)

CYAN
    CYAN --- ---
    Dlouho tu bylo ticho, a to se mi nelíbí. Takže povídejte, co zrovna teď čtete/píšete?

Já se prokousávám Stanicí 11 od Emily St. John Mandelové. Je to super! Inzerují post-apo, ale zatím je slušná polovina toho, co jsem četla, před Koncem, jak tomu říkají. Žádná extrémně akční scéna zatím nebyla, ale nevadí to, protože příběhy postav jsou zajímavé a místy i napínavé ve stylu thrilleru. Rozhodně doporučuji.
    KAROLINA182
    KAROLINA182 --- ---
    Ahoj čtenáři a spisovatelé, nenašel by se tu někdo, kdo píše (nebo rád by psal) pohádky? Dělám ilustrace a ráda bych s někým navázala spolupráci. Pište případně do pošty. Za případné gramatické nedostatky v příspěvku se citlivým uživatelům rovnou omlouvám :).
    CYAN
    CYAN --- ---
    Ze zákoutí mailu na mě vypadl rok starý člátek, který mi poslalo NaNoWriMo v rámci přípravného týdne. Sice už není přípravný týden, a je o tok později, ale myslím, že je stále aktuální a někomu by mohl pomoct :)

Aneb jak se po emoční stránce připravit na měsíc psaní
    National Novel Writing Month — NaNo Prep: How to Emotionally Prepare for NaNoWriMo
    http://blog.nanowrimo.org/...eting%20software&utm_term=How%20to%20Emotionally%20Prepare%20for%20NaNo
    CYAN
    CYAN --- ---
    Start!

Je 1. 11. 2017 a NaNoWriMo oficiálně začalo. Naostřete tužky, připravte náradní náplně do propisek a plnících per, nebo jenom nastavte klávesnici tak, jak to máte rádi, a přeju produktivní start ;)
    CYAN
    CYAN --- ---
    Už zítra :)

Přikládám odkaz na jeden jimi odkazovaný článek. Najdete v něm rady, jak překonat ten zákeřný bahnitý prostředek, kde nemáte naplánované žádné epické scény, ale prostě v té knize být musí.

National Novel Writing Month — NaNo Prep: How to Go From Plotless to Polished
    http://blog.nanowrimo.org/post/166851438740/nano-prep-how-to-go-from-plotless-to-polished
    CYAN
    CYAN --- ---
    ALRIKA: Ráda bych, akorát trochu nestíháme :D leda v úterý odpoledne...
    ALRIKA
    ALRIKA --- ---
    Nechtěl by někdo udělat inspirační schůzku "vyber si téma za jeden den" nebo tak něco? :D
    CYAN
    CYAN --- ---
    ALRIKA: Hele, po přečtení Já a pan Darcy tě ujišťuji, že cokoliv napíšeš s jakkoliv neexistující nebo blbou pointou bude vlastně super :D
    ALRIKA
    ALRIKA --- ---
    CYAN: A já jsem se zrovna rozhodla, že do toho půjdu. Ne nijak žhavě, maturitní ročník je přece jen maturitní ročník, ale pokus tomu dám. Teď mám pár dní na to vymyslet, o čem to bude :-D
    CYAN
    CYAN --- ---
    CYAN: tak, mám zelenou od lokálního organizátora a můžu pořádat srazy >:-D máte-li někdo zájem a preferované datum, máte právo přednostího výběru. Potom se poptám zbytku komunity a uvidíme, jestli se sejdeme.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam