• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUKACZECHzvláštní znamení Tramp
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    Zemřeli Tony Linhart a Milda Totter :(
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    LUKACZECH
    LUKACZECH --- ---
    LUKACZECH
    LUKACZECH --- ---
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Vyčerpávajícím způsobem popsaná historie a aspekty československého trampingu.

    http://www.krsko.cz/das-04-2013_str8-26-tema-tramping_def.pdf
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Toulavou stezkou - Tramping - Po stopách Packardovy Brdské Zimní (Pivní) Armády)
    https://toulavej.estranky.cz/...nky/tramping/po-stopach-packardovy-brdske-zimni--pivni--armady-.html
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    LUKACZECH: Lajku!

    mi připomnělo Kamarády Táborového Ohně v Mladém světě, o takytrempech, a jak to zhanobili:
    "močili do ohně, a zpívali přitom 'Lajka vzhůru letí'" :D
    LUKACZECH
    LUKACZECH --- ---
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Proč jsou naše děvčata nejhezčí a nejkrásnější?
    pondělí 16. březen, 2020 | 4 komentáře | zobrazeno 1976×
    Mohl bych tuto stať odbýt jednou větou: „Protože tramp si s nesprávnou dívkou nic nezačne!“ Ale tato odpověď by byla do jisté míry povrchní. Za touto otázkou se skrývá daleko hlubší význam.
    Tramp je sám o sobě milovníkem přírody, a proto není divu, že hledá dívku, která by měla tytéž zájmy jako on. Nejčastěji se s dívkou seznamuje na tanečním parketě, řídčeji v kavárně, a v posledních letech „láme“ ženská srdce i v přírodě.
    Po prvních slovech ji pozve „ven“. Buď pod stan, na kánoi, nebo do chaty. Děvče buď přijede, nebo nepřijede. Je to jakási zatěžkávající zkouška charakteru - dívčího slova, protože tramp, přestože je v ženské otázce slabý a dostal by z ní ve škole pětku, ví, že co si žena umíní, to i dokáže. V tomto případě i kdyby proti sobě měla celý svět - když chce, tak se do přírody za chlapcem dostane.
    Právě v přírodě tramp nejlépe pozná svoji dívku. Když se dotyčná točí bystře kolem kuchyně, je veselá, upřímná a pravdomluvná, nevynáší se nad druhé, je kamarádská a inteligentní, když je kromě toho pracovitá, čistotná, šetrná a věrná - tramp může být šťastný. Našel správné děvče. Ale naopak když vidí, že dívka je povrchní, stará se spíše o to, aby měla nalakované nehty a našminkovaný obličej a bojí se třeba vařit, aby se náhodou nezamazala od mouky - nuže - i kdyby byla jako Mona Lisa od Leonarda da Vinci, nemá pro trampa cenu.
    Díky trampingu se zrodilo mnoho manželství. Naše děvčata - trampky jsou, alespoň pro nás, nejhezčí a nejsprávnější ze všech.
    Osadní život klade na budoucí manželku téměř tytéž požadavky, jaké ji čekají v době, až povede domácnost. Naše děvčata si tohle uvědomují a toto vědomí jim dává sílu, mnohem větší než tu, kterou vládnou třeba různé slečny z kaváren, pro něž jsou pohyb v přírodě a sport „nemožnou záležitostí“.
    Naše děvčata nejsou sice vždycky na první pohled nejkrásnější, ale pro své nádherné vlastnosti mají pro trampa mnohem větší význam, než deset kavárenských dam, hodících se spíše na garden-party, mezi studené a neupřímné úsměvy, tam, kde vládnou odtažené malíčky od šálků, rudé nehty, migrény, černá prázdnota.

    Bob Hurikán
    (napsáno v roce 1940 do Dějin trampingu)
    LUKACZECH
    LUKACZECH --- ---
    My Jsme Kluci Očkovaný Satanem
    https://www.youtube.com/watch?v=LIbCjVIA4Wk
    LUKACZECH
    LUKACZECH --- ---
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    LUKACZECH
    LUKACZECH --- ---
    Wabi Ryvola: Určitě jsem byl šťastnější

    Určitě jsem byl šťastnější se svým spacákem za 180 Kčs a starou maskovanou celtou, to všechno svázané řemínkem z Kotexu za 0,20 Kčs a hozené přes rameno, než ti, které jsem potkal a viděl v povodí jihočeské řeky jednoho červnového nedělního rána. Jdu po břehu a najednou zjistím, že plot, přes který lezu, je už čtvrtý; že se beznadějně zamotávám do obdélníčků, čtverečků a kosodélníčků drátěnek, ohrad a ostnatých drátů – uprostřed přírody na kraji lesa, těsně u břehu řeky. Nejdříve jsem nevěděl, co s tím – mám nadávat, smát se, litovat? Pak mě to začalo bavit. Potom, co mi strašně překvapená paní skočila do chaty (malého barevného paláce) pro klíč, odemkla branku a pustila mě ze svého soukromého pozemku, (jak prohlásila) na veřejnou cestu, když jsem se už úplně zamotal do plotů, skalek, garáží, studen, sypaných pěšinek a za-lévaných zahrádek. A to všechno uprostřed června v té nejkrásnější přírodě na břehu jedné z našich nejkrásnějších řek. Za mnou jako ozvěna šel smích a vtipy mužů a žen, které jsem potkal… Vím, přesně vím, co se skrývalo za jejich mužnými raně nedělními vtipy na mou adresu: …mám chatu, zahrádku, auto, garáž, je neděle dopoledne, na verandě mi hraje tranzistor, chytám ryby, mám manželku, děti, zaměstnání, postavení – a co ty? Lezeš si na můj soukromý majetek, máš fousy, a protože nejsi jako my (nemáš chatu, zahrádku, auto, garáž) jseš směšný – ha, ha, ha. Tak tedy vy, kteří jste tam chytali bronz a trávili zasloužený odpočinek po týdenní práci, vy, kteří jste si dokonce i panty na dveřích pobili plechy, aby je nikdo neodšrouboval, vy, kteří jste v jedné chatě dokázali osmnácti (!) smrkům uřezat vrcholy proto, aby se větve rozrostly do šířky a ještě více zakryly vaše soukromí, vy, kteří jste si ostnatým drátem ohradili pomyslný kus své přírody, aby nějaký vousatý vágus nedej bóže náhodou nešlápl na petržel, kterou spásáte svými králíky, vy, kteří jste ze života nepochopili nic jiného, než to, že člověk má jenom to, co opravdu má, vám bych chtěl říct jednu věc, kterou jsem pochopil právě v to červnové nedělní dopoledne: Už kvůli vám jsem trampem. Kvůli vašim zvráceným představám o rekreaci, o věcech a vlastnictví. Kvůli vašim vtipům na ty, kteří se vymykají vašemu stádu. Jen si zalezte za své ostnaté drátěnky a branky s patentním zámkem. Pěstujte si své kedlubny a králíky a dál vštěpujte dětem své teorie o krásné přírodě.

    A smějte se mi. Mám fousy, chodím pěšky, mám jenom spacák a starou maskovanou celtu. A jsem tramp.

    Jižní stezka č. 4/1968
    LUKACZECH
    LUKACZECH --- ---
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    a tohle, tohle panove znate? jedna z mejch vic oblibenejch ryvolovek.
    koupe Poselstvi se vyplaci a nachazim dalsi a dalsi krasny pisnicky.
    Wabi Ryvola a Wabi Daněk - Zatoulanej kraj
    http://www.youtube.com/watch?v=6RM-Qld98Jw
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    Wabi Ryvola
    Causa: Jiří Wabi Ryvola
    http://www.boko.cz/wabi/causajiri.htm
    LUKACZECH
    LUKACZECH --- ---
    aby tu toho wabiho nebylo nahodou malo, odlozim si sem zaznam koncertu z roku 82.

    Wabi Ryvola - Live in Olomouc 1982
    https://www.youtube.com/watch?v=SFPHTmAYMOQ&t=364s
    LUKACZECH
    LUKACZECH --- ---
    pisete tu nekdo trampsky pisnicky? pisete a hrajete tu nekdo?
    LUKACZECH
    LUKACZECH --- ---
    LUKACZECH
    LUKACZECH --- ---
    oni sou i na facebooku trampsky skupiny a obcas se tam najdou poklady ... z cancaku T.O. Rover
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam