• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DISIMATipy na dárky a nákupy pro děti
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: tak pavel měl dudlík do 16m a přechodový objekt (nejdřív krávu, pak zajíce) má doteď; holky měly dudlíky do 5m a od té doby jedou na přechodových objektech ve formě deky. Ne dečky, ale přímo deky, tahají to všude s sebou, věčně je na tom bahno, jídlo, na pračce a sušičce mám vychytané nejrychlejší účinné kombinace, ale bez deky to prostě nejde. Ale blýská se na časy, teď jsme byli týden bez zajíce (neb byl zapomenut v ordinaci doktorky, kam se bez dovolené dostanu právě jen jednou týdně), a občas projde i to, když do školky omylem odvezeme jen jednu deku na dvě holčičky :-)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    QUANTI: jo, je to vtipný, když těsně před usnutím vždycky jeden vyndává, aby si dala do pusy ten druhej a furt dokola :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SEBIEN: druhý dudlík pobavil :D
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    QUANTI: no, Zorka měla dudlík, ale ne přechodový předmět, ale dudlíku se zbavila v roce a třičtvrtě a ničím ho nenahradila (moji ruku na hlazení vyžadovala už před tím, od třičtvrtě roku, po oddudlíkování žádná zvláštní změna nepřišla). Bělka má taky dudlík a zatím se nezdá, že by k něčemu materiálnímu zvlášť tíhla (k usínání vyžaduje druhý dudlík, který žmoulá v ruce). Zajímavé.
    CROSS
    CROSS --- ---
    QUANTI: starší syn trval na dudlíku do tří let (pak jsme ho rafinovaným trikem dudlíku zbavili), mladší ho nikdy neměl ani nikdy nechtěl. Pak se v tom má někdo vyznat.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ...aha, tak v tom odkazu teď čtu, že spíš naopak - buď dudlík, nebo přechodový předmět. Tak fakt nevím :D já si teda z dětství taky na nic nepamatuju a dudlík jsem taky neměla. No, sorry za OT.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    CROSS: popravdě mě zrovna napadlo, jestli to souvisí - ani B ani V neměli ani dudlík, ani přechodový objekt. Asi nejsou materialisti :D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANKA_: jako bezpochyby je to velmi rozšířená záležitost http://family.cz/scripts/printpreview.asp?id=7592 - ale zkrátka ne absolutní.
    CROSS
    CROSS --- ---
    QUANTI: to je asi podobný jako s dudlíkama... Nicméně pokud dítě na plyšáka je, je dobré být připraven(a) ;-]
    ANKA_
    ANKA_ --- ---
    Já právě těch historek s oblíbeným (nejen) plyšákem znám fakt moc. A většinou jsou dost dramatické :)
    Kamarádky dvouletá holka nemá plyšáka, ale má obyčejnou flanelovou plínu s potiskem. Takovou, kterých mají doma milion. Ale ona moc dobře ví, která je ta správná tíťa a musejí ji s sebou tahat i na procházky, protože kdyby se madam v kočáru rozhodla, že chce spát, musí si tíťu nutně nacpat do očí.
    LUCKYSWEETY
    LUCKYSWEETY --- ---
    U nas taky nic. Zadnej plyšák, dečka nebo tak.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    QUANTI: jj, Zorčin oblíbený plyšák jsem já :-]
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Já dodám, že ne každý dítě si nutně vybere oblíbenýho plyšáka - ani jedno moje ho nemá.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    TRISSIE: Jsme namydlený... dostali jsme hodně těchto "hraček" od příbuzných z USA... Začínám se modlit, aby si T. vybral medvěda koupeného tady (a že ho pak ještě případně seženeme) :)
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Dival jsem se v knihkupectvi na ten atlas, jaky svet jeste nevidel a musim rict, ze me to vasem nadseni mirne zklamalo. Ilustrace jsou moc hezky, ale ty stranky mi prijdou nejak nahusteny, preplacany. Az si rikam, ze se v tom ty deti musej ztracet. Mate v tomhle ohledu v praxi overeno, za to tak je, ci ne?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANKA_: na tom je blbý, že dopředu nepoznáš, co bude ta preferovaná hračka, a kupovat všechno třikrát, to zas nejde :-)
    ale když začne nějakou konkrétní věc preferovat, tak bych dokoupila náhradní okamžitě, pokud to jde (aneb není nad to, pokud dítě začne preferovat kupříkladu plyšáčka koupeného nějakou tetou v duty free na letišti v obskurní banánové republice...)
    CROSS
    CROSS --- ---
    ANKA_: to bych doporučil.

Ono do určitého věku (v řádu měsíců) je to jedno, ale pak přijde moment, kdy si dítě "vybere" a pak už je pozdě. :-] Jak jsem prve psal o zajících, syn ví, že jich je víc, stačí mu jeden, ale když se to sejde, klidně spí se třema. Takže ten problém, že by byli nestejně otahaní, nemáme.
    ANKA_
    ANKA_ --- ---
    TRISSIE: Takže kupovat rovnou 3x a nenápadně mu to často střídat, aby si otahal všechny stejně? :)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ANKA_: i Jojo existuje, jsou tam želé tvary asi 6 cm dlouhý
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SEBIEN: ad Mikuláš, loni (tedy v době, kdy jim byly 4r4m a 2r8m) dostali všichni malý čokoládový balíček, adventní kalendář a velkoformátové puzzle, co zrovna ten týden měli v LIDLu (15 a 20 dílků). Puzzle bylo absolutní hit u všech tří...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam