• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DISIMATipy na dárky a nákupy pro děti
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    DA_NIELA: Název... :-)
    Mě se to fakt líbilo... neznala jsem to - těch možností tvoření... a uvolnění zápěstí...a tak...
    Stockmar bločky jsou lepší proč?
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    NIENNA: Nic magického na nich není, ale pracuje se s nimi dobře. I kdyz Stockmar bločky jsou možná ještě lepší.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    CD Mixle V Pixle
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    SEBIEN: ti skřítci mají být tři, jeden má v sobě rolničku, jeden píská a třetí nevím, myslím, že má v sobě nějaký ty kuličky, co se někdy cpou plyšáku do zadku.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    Ještě mě napadá, s vědomím toho, že to vůbec není univerzální - tenhle domeček se skřítkama od Haba.
    Nám to dala kamarádka, že jejich dcera to zbožňuje (tehdy asi dvouletá). My jsme ty panáčky věšeli už na hrazdu a už tenkrát je starší preferovala, dobře se jí chytali do ruky a okusovali. Postupně přešla na hraní si s těma panáčkama a ukládání do domečku, tahala to furt, někdy mezi rokem a dvěma. Pak jsme pořídili ještě jeden pro mladší, aby se o to nehádaly, ale mladší to vůbec nebralo :).
    Ale pořád se mi ta hračka líbí a schováváme si je, že tím podarujeme někdy nějaký kamarády ;)

SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    SAAYURI: u nás frčí věci jako tyhle soudky http://www.obchodhracek.cz.gds74.active24.cz/product/playskool-skladaci-soudky-16808 (my máme něco odlschoolovýho, kde je těch soudků víc), prostě něco jednoduchýho, co má víc možností skládání - na sebe, do sebe, k sobě... ta roční si s tím samozřejmě hrála po svým, ale vydrží s tím dlouho a s přibývajícím věkem se s tím zas učí zacházet jinak.
    Pak tyhle nasazovací kroužky (ty tyčky jsou na pružině, takže nejsou úplně pevný) http://www.modroocko.cz/hracka/skladacka-trio-nasazovaci-panacci-voila/ (původně to bylo pro starší, ale mladší si s tím vyhraje mnohem víc).
    A pak bych šla do něčeho zvukovýho, dají se vybrat i vkusný věci :) (Házela jsem třeba odkaz na knížku od Smoby).
    Nebo nějaký hudební nástroj (ne nutně samohrajku, třeba bubínek, tamburínu, píšťalku/flétnu).
    Nebo Duplo, sada se zvířátkama se dá použít i na jiný hraní než jen stavění :)

Ale zase upozorňuju, že už si nepamatuju, s čím si v tý době hrála starší a mladší si zas hodně hraje s hračkama starší ségry.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    SAAYURI: Nas tehdy 11m se zamiloval do ikea veze http://m.ikea.com/cz/cs/catalog/products/art/50294887/
    A trva to doted, tzn uz tri mesice sklada xkrat kazdy den, ted to upgraduje a snazi se na to narvat dalsi jiny hracky/predmety, co maji diru, a stavi do vysky.
    Jsou toho ruzne variace, potkala jsem nejake plysove, ale to drevo je super, protoze je omyvatelne (on stavi i kdyz ji, takze to podle toho vypada) a nektere ty plysove se musely skladat podle velikosti, mely ruzne otvory, coz by jako prcek nedal. Fakt je to jedna z neojoblibenejsich hracek uz tech nekolik mesicu.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SAAYURI: já chtěla pro V loni a nakonec nerealizovala, ale furt myslím, že je to fajn věc - http://www.magnetickysvet.cz/eshop-kategorie-geomag-pro-nejmensi.html

co dostal od prarodičů a mělo a doteď má velký úspěch http://www.hracky365.cz/simba-auto-hrajici-baby-se-zviratky-plast-svetlo-zvuk/ - ano, hraje to, ale není to pro mě vymejvací Fischer-Price se zpěvavými "ahoj, pojď si hrát", ale jen instrumentální anglické dětské písničky (Itsy Bitsy spider atd.) a zvuky zvířat, potažmo houkačka atd. Je to zároveň jezdicí, hrací, jsou tam zvířátka, funguje to i na učení vkládání tvarů, u nás fakt jedna z nejoblíbenějších hraček.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    Máte něco pro 3/4 - 1 roční dítě? Už se mi začínají kupit žádosti o to, co mají M koupit k Vánocům. Ráda bych se vyhla další vlně zbytečnejch hraček. Už teď, v 7 měsících, jí přestávaj bavit různý jednoduchý hračky (když nepočítám plastový, co se daj žrát). Tak bych chtěla aspoň něco, co bude mít smysl :)
    PETATA
    PETATA --- ---
    SEBIEN: no jasne :) ja fakt nevim, kteremu ze svych prarodicu, fakt by meli jeste vymyslet variantu pro oba :)
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    SEBIEN: přesně.o)))
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    SINSEMILLA: a teď vymyslet, komu všemu to dát!! :)
    REONA
    REONA --- ---
    SINSEMILLA: Díky moc. Nejprve jsem si říkala, že děda už nemůže psát a moje mamka a tchýně na to z různých důvodů nejsou a potom mi došlo, že to je blbost. Děda může diktovat mně, je mu 87 let a má toho tolik co říct (a my už to vlastně po třistapadesáté ani nechceme poslouchat), uděláme si z toho pěkný rituál.
    A mamka s tchýní určitě pochopí ten úžasný účel, že tu nechají navždy něco pro své milované vnučky. Ještě jednou děkuju, mám objednáno a zase se na Vánoce těším o kousek víc :)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    PETATA: taky na ní teď koukám, ale zkušenosti nemám bohužel
    PETATA
    PETATA --- ---
    NIENNA: tak super, uz se na to tesim
    to bude tu nasi rodinu bavit
    skoda, ze nemaji knihu pro oba najednou

jeste jsem koukala, z nabizi hru "Jak to tenkrat bylo"
    mate s ni nekdo zkusenost? stoji to za to?
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    PETATA: Podle mého rozhodně 50+ - to rádi vzpomínají a má to "hlavu, patu, šmrnc"... :-)
    PETATA
    PETATA --- ---
    SINSEMILLA: no to je krasny! a jeste je sidlo firmy par minut od nas
    jakemu "nejmladsimu" dedeckovi by jste to venovali? nase rodina je zrovna nabita historkama, vypravenim, albama s fotkama, tak premyslim, jestli se to hodi pro generaci 80+ nebo i tu 50+, aby se jich to nejak nedotklo
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    LUCKYSWEETY: Snad ti to pak dá, ja myslim, te to je dárek pro všechny...
    LUCKYSWEETY
    LUCKYSWEETY --- ---
    SINSEMILLA: Jj, to je velká pecka. Uz se těším, jak mi to vyplní. Jen ne to vic dárek pro me? Doufám, ze mi to pak da ,))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam