• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DISIMATipy na dárky a nákupy pro děti
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Pražský spolek ochránců zvířat - Kočičí Vánoce :)
    http://www.psoz.cz/cs/novinky/2038-kocici-vanoce
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    MUFLONEK: ikea mam tu latkovou a super. ani lezouci se o ni nemuze prastit
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    GIOMIKY: tak na tuhle přímou otázku by mi bylo stydno mu do očí lhát a jak ho znám, asi by mi to měl za zlé hodně dlouho. On nesnáší "blbé divadlo", nemá rád, když se mu lže. Když přijde na lež, udělá daleko větší scénu, než když se mu sdělí pravda, která se mu nelíbí.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    MARKYSHA: Mala polozila otazku, proc mel Mikulas papirovou cepici. Tak jsem to presel mlcenim. 4,5 je jeste malo. Zkusim aspon do sesti.
    Jinak tip na darek... knizku Naschvalnicci.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    NIENNA: a co malá měla ve výtěrech? Streptokoka?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Toník na mě na Mikuláše vybafl: "Mami, řekni mi pravdu, že všichni ti Mikulášové, čerti a andělé jsou převlečení lidi?" Tak jsem mu to potvrdila, uvidíme, za jak dlouho se zeptá na toho Ježíška.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    NIENNA: děsivý, fakt dlouhý
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NIENNA: to je fakt strašný, je mi vás moc líto :(
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    KAERI: My zdobíme stromeček spolu... z mých vzpomínek je to super část dne, když se zdobí stromeček, povídá...je to legrace. U nás k tomu byla "pohádka", že se nesmí rozstvíti (jen rychlý test, že vše funguje)...a pak se rozsvítil, zavřelo se a šlo se chystat na večeři (aby Ježíšek trefil / věděl, že může....nikdy to nebylo vlastně řečeno... jsem si to jen myslela... ). Ale prostě, jakmile se rozsvítil stromeček, tak se nesmělo do obyváku až do zazvonění zvonku...

Když budeš hodná, tak... u nás asi vůbec nepoužíváme... Resp. ano - "když budeš tichá a klidná na tom úřadě v té dlouhé frontě, tak si pak můžeš koupit linecké kolečko", ale v souvislosti s prosincem asi nijak... si myslím...

Lenka na Ježíška nějak věří... Ale taky ví, že si na Vánoce dávají dárky lidi mezi sebou... z jejího pohledu TAKY... Takže nějaké "ukecnutí" nám vůbec, ale vůbec nevadí... :-)

A když už jsme u toho (i když to je spíš do psychiky)... Lenka je nemocná, nesmíme ven... Přišla o všechny Mikulášské, co jsem letos iniciativně zjistila a plánovala navštívit... (o většině nevěděla - ví o té, co byla u manžela v práci a o té ve školce)... Dneska při čtení večerní pohádky zvonky... tak jsme šly kouknout z okna... nádherný Mikuláš s andělem a dvěma čerty... chystaly se... A ta moje hvězdička nalepená na okně... slzy v očích... "maminko, já bych tak moc chtěla, by šli k nám... Já vím, že jdu spinkat...ale třeba by to stihli..."). No a teď tu bulím já... Strašně mě to letošní marodění sere... dámy prominou...ale tady od 25.9. nebyl "normální den" - ve smyslu "všichni obyvatelé této domácnosti jsou zdraví a při síle..." Všechny akce, co jsem měla navymýšlené jsou fuč... a vůbec je to celé na houby... Dneska jsem si dovolala výtěry miminka a mám další velký vztek...
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    KAERI: taky nemám ráda "když budeš hodná...". To třeba s čertama říkám rovnou, že to tak někdy lidi říkají, ale že čerti si nikdy žádný dítě doopravdy neodvedou, že to nejsou opravdoví čerti. A k vánocům to taky nijak netahám, žádný podmínky, to bych doběhla tak akorát sebe.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KAERI: nechci slevu zadarmo :D
    KAERI
    KAERI --- ---
    NIENNA: Když se bavíme o těch trubkách... Já jsem v PATNÁCTI zjistila, že naši toho živého kapra z vany nepouštěli zpátky do rybníka, aby pak sáhli do mrazáku pro mražené filé, jak nám vždycky tvrdili, ale počkali až usneme a pak toho chudáka klepli! Nikdo nečekal, že jsem tak naivní. A já byla...

Jinak u nás se habaďůru nepodařilo ani rozehrát. Jeden rok jsme zdobili stromeček před dítkem, které vypadalo, že z toho nemá pojem, a další rok nám podalo jako fakt, že stromeček zdobíme a dárky si dáváme my. Moc jsme jí to nerozmlouvala, mně nějka nejde přes zuby takové to "když budeš hodná, tak..." co dělá třeba moje máma. Proběhlo povídání, proč se slaví Vánoce, kdo to byl Ježíšek, kde se vzala tradice dárečků. To bylo loni a dítě vypadalo, že z toho nemá pojem, tak jsem zvědavá, jestli nám to letos převypráví. Prvek tajemna ale máme - máme adventní kalendář z pytlíků, u jejichž šití jsem byla načapána (amatérka!!), ale obsah do něj dávají trpaslíci! Hlavní se jmenuje Skřítek Sladkůstek a Klárka ho na vlastní oči viděla. No fakt! Tuhle legendu si vymyslela sama, já jí jen loni ráno ukázala visící pytlíky a na dotaz, kdo je tam dal, jsem drze zalhala, že nemám ponětí a vůbec jsem tady v jedenáct večer nelozila po židlích... Letos už jsme trpaslíkům nechávali vedle prázdných pytlíků na míse i křížaly a rozinky, aby na nás mysleli a něco dobrého do těch pytlíků dali. Třeba křížaly a rozinky, tu dětskou logiku miluju :)
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    Máte prosím tip na nějakou hrací dečku pro dítě 2 měsíce až rok? .o) Díky.o)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NIENNA: já hrozně věřila právě na ty věci typu Arabela, paralelní pohádkový svět vedle toho našeho, takže mi nedělalo vůbec problém nastavení "dárky kupují rodiče, já jim ráda taky něco dám, ale co kdyby ten Ježíšek přece jen...?"
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    já si jako dítě nepamatuju, že by mi někdo řekl najednou pravdu, nepamatuju si, že jsem na ježíška věřila (určitě věřila, jen na to nemám žádnou vzpomínku), ale máma mi říkala, že nám to někdy prostě řekli, jak to je, musím se ještě vyptat.

Zjišťuju, že jsem v tomhle líný rodič, nebo nemám dost energie a morálu a udržování toho kompletního tajemství, takže u nás sice o ježíškovi mluvíme, a zároveň klidně kupuju balící papír s dětma, buď to nekomentuju, když se letos tříletá ptala, tak říkám něco jako, že ho budeme mít doma nachystaný, aby do něj mohl Ježíšek dárky zabalit, klidně s dcerou řeším, jakou peněženku dáme tatínkovi a pomáhá mi vybrat, občas se nám stane, že o loňských vánočních dárcích řekneme, že jsou od babičky (a dcera má paměť dobrou, ví, že to bylo pod stromkem, u některých hraček to má potvrzeno i z fotek, takže imho nějaký spoj proběhne), už letos jim říkám, že letos si ještě necháme stromek ozdobit ježíškem jako překvapení, ale za rok už mu pomůžeme a ozdobíme si ho sami (letos to chci ještě kvůli mladší dceři, aby si to užila, ale za rok už asi nebudu mít sílu na tu logistiku zdobení noc předem a pak jim celý den bránit v přístupu do pokoje). A dcera mluví o tom, že napíše ježíškovi a že ježíšek nosí dárky, a zároveň namaluje obrázek a říká, že ho zabalíme a dáme tatínkovi pod stromeček.
    Mně to takhle vyhovuje, že nemusím hlídat úplně všechno, a zároveň se mi ježíšek líbí a nechci se ho zříkat.
    INXS
    INXS --- ---
    TAMARIX: byla to strasna zrada. Ja se ho tak zastavala! A pak i ta mama zradila, ze mi celou dobu lhala
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TAMARIX: Hele, já jsem trubka trobkovatá...a jako dítě jsem byla ještě větší. Takže jsem věřila a dotazy nekladla, protože zázrak a kouzlo... a tak je možné všechno... A stejně z odhalení trauma nemám.
    Naši hrozně řešili jestli a kdy mi to říct. Protože bylo fajn, jak to prožívám a věřím, ale měli strach, že by pro mě první třída mohla přinést i zážitek s posmíváním...
    Tak mi to řekli. Nepamatuju se přesně co, ale zvládli to citlivě a pěkně... negativní emoce nula. Ani jsem neměla pocit, že by to byl podvod, lež nebo tak...
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    INXS: Tyjo, takhle to zní fakt hrozně.. :-( Doufám, že to těm našim dětem dojde nějak bezbolestně samo..
    INXS
    INXS --- ---
    Mne to rekli deti na svahu, kdyz jsen tvrdila, ze pekac je od jeziska. Smaly se mi. Starsi sestra dobehla domu a mama si me zavolala, posadila na klin a rekla mi to...hrozne me to bolelo. Pak si me zavolal tata, drzic v ruce detskou bibli a cetli jsme o jezulatku ...to mi pomohlo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam