• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DISIMATipy na dárky a nákupy pro děti
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    HONCKA: Tablet nemáme.
    Já bych si asi přála, aby hračka byla kompaktní a fyzicky blbuvzdorná.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DA_NIELA: jestli máte tablet, tak bych šel spíš do lego boost, kluk to má a dost si s tím vyhraje
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    VERONIKA22: Nésu z Prahy. V Brně znám jen Robotárnu a tu máme daleko. Obecně kroužky jsou u nás téma do Psychiky a mateřství nebo jiného klubu na mateřské povzdechy.
    Hraje Minecraft na code.org, Robotaniků má hotovou asi třetinu.
    Chtěla jsem dárek, no.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    DA_NIELA: a co zkusit ho dát na kroužek programování aspoň pro začátek? Vím v praze o jednom kroužku....vlastně původně od jedné paní zde z nyxu. Kroužek je nejlepší na světě a už tam chodí i syn kolegyně z práce
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    DA_NIELA: Deset je dost, mému bude osm a jako když se mnou musel na schůzi, vystacil si s tím, za mě to má velký potenciál, ale myslím, ze je potřeba s tím nějak soustavně pracovat a trochu to moderovat. My zatím tohle doma nerozvijime, jestli jo, tak s tim, ze to budou společne věci a bude to aspoň trochu mít hlavu a patu.

Anebo aspoň počítat s nějakou časovou společnou investici na začátku, kdy se někam dojde a pak už bude natolik pokročily a zahackovany, ze to bude rozvíjet sám s ta role rodiče se upozadí?
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    SINSEMILLA: 10 roků.
    Přesně toho se bojím, že to skončí ve stylu "jezdí, zatáčí, hm, dobrý."
    Asi k tomu existuje spousta "projektů", jen jestli někoho doopravdy baví pracovat podle nich.
    Nebo jestli si dítě dokáže vymyslet samo, co s tím dělat, když ho provedu tím blokovým "programováním".

SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    SINSEMILLA: “Se svou ženou” - proboha
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    DA_NIELA: Nevím, jak to sem dat jinak z telefonu, jestli jsi na twitteru, zkus se zeptat tady - programátor, co se svou tebou vedou na vesnici kroužek programování

SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    DA_NIELA: Pro jak staré? Delam na projektu s informatikou a kolegové to používají ve škole, Syn v první třídě chodil půl roku na kroužek, ale byl vedeny všelijak, tak ho to moc nebavilo a dával by přednost stavebnici kapla. Takže možná spis si rozmyslet, co s tím bude dělat, jestli by dostal nějaký materiály k tomu a tak, protože se bojím, ze bez vedení by to dopadlo stylem “jo jezdí mi to a umí to zatáčet po barvách a fajn nic moc”
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    A taky mi pořád leží v hlavě Ozobot. Máte ho někdo, hrajete si s ním?
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    Koupím neviděl to někde někdo za rozumné peníze? Na amazon.de to nemají :o(
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    diky za reakce, neobjednala jsem to, misto toho jsem vzala neco od utukutu, kdyz uz je to pry rodina z nyxu :)
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    COQUINE: tyhle "velký hračky" cíleně nepořizuji - o to víc si je užije v různých herničkách.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    SEBIEN: Přesně, v herně super, podlehla jsem s bylo to k ničemu, dala jsem je pryč před x a stále někde nacházím další zapomenuté
    ADD
    ADD --- ---
    COQUINE: Hlavne domu toho nikdy neporidis dost, aby to bylo zabavny. Kdyby na tom deti trvaly, sezen bazarovy balonky za odnos / cokoladu a dej jim to do ohradky, vany, detsky postylky. Zjistej, ze je to blbost a je lepsi jet obcas do Ikei. :-)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    COQUINE: využít v herničkách....
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    dobre, zapomenu, ze to existuje
    :-D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    COQUINE: jiste ze to maji rady! nadsene to hazi ze schodu, z balkonu, z oken, za skrine, pod skrine, pod pohovky, jo a tobe pod nohy, zvlast az poneses neco horkeho a/nebo tezkeho.

taky jsem udelala tu chybu...
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    COQUINE: mají, ale imho spíš v herně než že by to muselo být doma.

Loni jsme do dětský vaničky sypali kaštany, co jsme našli cestou ze školky. Chvíli je to bavilo a pak to byl jen opruz. Chvíli pak v tý vaničce byly i ty míčky a nikoho to nezajímalo.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    MONI: uznavam, ze z ty predstavy mam lehce tik v oku :-D ale pry to maj deti rady no :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam