• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DISIMATipy na dárky a nákupy pro děti
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    PROMETHEA: ano, nase 14 a 15 by nad jednorozci asi ohrnuly nos no PROMETHEA:
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    ACIDQA: nyxí rada, ale nejsou jednorožci pro 12-14 už trochu dětinský? Mám 3,5 letou holčičku a vím, že by z toho byla nadšená. Ale jestli i za 10 let?

Co nějaké hudební CD, nebo levný MP3 přehrávač? nebo něco na sport? Slackline, žonglování, koloběžku? Deštník? Sluneční brýle? Něco cool na léto? Nějaký módní doplněk? Šálu a naušnice máš, to je určitě trefs. co třeba šátek, vtipný ponožky, pásek?

Šminky souhlasím, to si přejí i naše 10-12 leté neteře...
    ADD
    ADD --- ---
    ACIDQA: Hele, já chápu motivaci, že chceš jednomu dítěti udělat fakt hezký Vánoce. Jenže jen málokdy se ty dárky předávají individuálně, že by si to slečna rozbalila s maminkou doma pod stromečkem. A vzhledem k tomu, že ostatní dárci tak štědří nejsou, tak to může vyvolat hloupou situaci, až se budou krabice rozbalovat někde v azyláku a jedno dítě bude mít dárky v ceně pěti šesti jinejch... Nechceš radši udělat ty krabice tři a udělat radost víc slečnám? Pořád ještě těch balíků chybí docela dost.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ACIDQA: jo, už jsem si říkala, že bych oprášila svoje drobné zkušenosti s modelařením, kde jsem se dostala právě akorát ke stromkům :-). Akorát že ty stromky nejsou konstruovaný na to, že si s nima někdo bude fakt hrát.

To je ten problém, ono to jistě sehnat jde, taky jsem tuhle viděla pytel dinosaurů, ve Sparkys, a už tam není, když ho potřebuju...
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    ACIDQA: Nějaký náramek? Holky v tomhle věku na tom docela frčí. Případně moje neteř miluje fantasy knížky, ale uznávám, že to neocení každá.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    ACIDQA: ja jsem k tomuhle veku uz kupovala nejakou vuni... nejaky typu puma - lepsi drogerka, ale ne detske. taky laky na nehty, opet ne hracky (coz byvaji cinsky cosi, co nechces na nehty). ale jinak je to podle me tezky vek, pokud nemaji vyhranene zajmy, coz ty nemuzes vedet.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    ACIDQA: nepochybuju. jé. mi přijde, že občas lidi prehlidnou jasně věci.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    SEBIEN: kupovala jsem si stromy do sanplayingu a nejvic jsem jich nasla pro modelare, takovy ty, co se stavi s vlackama. Pak jsem taky koupila nejakou sadu zirafa, slon, zebra a v ni taky byly stromy... tusim, ze to bylo ve Sparkysu nebo Pepcu.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    KLAIR: hele, diky za snahu. Fakt diky. (Neironicky!)
    Proste to jen neni to, co hledam a moznost se zeptat nemam. (Kdyby jo, tak se asi neptam tady. Mam trochu pocit, ze pochybujes o mem intelektu. Nepochybuj. ;)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    ACIDQA: hele, já vím, že to takhle je a je mi to moc líto. Každopádně nevím. Hra mne napadla..... tak něco jiného. nevím. napadlo mne to.
    Představuju si, že ve spoustě případech jsou to děti samoživitelek, které jsou prostě večer skoro samy.... a tak nějak si představuju, že by to bylo hezké.

tak se jich zeptej, ne?
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    KLAIR: možná to na Nyxu bude znít neuvěřitelně, ale jsou i děti, které rodiče/sourozence nemají/nežijí s nimi nebo jsou z tak dysfunkčních rodin, že hraní her je fakt to poslední. ;) (Děti, se kterejma pracuju nemají peníze na svačinu do školy, natož chození někam do čajovny, proto chci něco, co udělá radost, bude jen její a bude to něco, co ostatní děti mají “běžně”.)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    ACIDQA: mají rodiče... mají sourozence. já nevím, my ve 14 chodili do cajoven hrát hry
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    KLAIR: a jaká? Bojím se, že tyhle děti moc nemají s kým společenské hry hrát... a 14 letou holku by to asi už moc nebavilo?

(Tak nějak si představuju, že to třeba dostane dítě některé z mých klientek...)

Jo, štědrá já jsem.: D
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    ACIDQA: příjdeš mi hodně stedra, pokud jde o krabici od bot.

co nějaka společenská hra ?
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Trošku dumám, obdarovávám neznámé dítě ne zcela jasného věku. Je to holka a je jí mezi 12 až 14 lety.
    Zatím jsem koupila: kulicha a šálu, sadu náušniček, sephora sadu vánočního sprcháče s takovou tou velkou houbou, zvířátkový post-it záložky, nějaký bločky s jednorožcema, takovou velkou měňavou propisku s jednorožcem a obřího čoko Lindt medvěda.
    Ještě mám v krabici místo a chci do toho dát už max. 1300,-

Ještě mě napadly takový ty křídy na vlasy, možná ňáký puboš šminky... co napadá vás? (Nesmí to být žádné poukázky, peníze a elektronika.)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    Ha, není nad to se zeptat. Tak prej playmobilovej strom.
    Našla jsem skvělou sadu klokana s vyndávacím klokanětem, koaly a strom. Škoda, že už se neprodává.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    GOLDBERRY: to ona něco vymyslí, když bude třeba, ale obávám se, že k tý žirafě chce něco realistickýho...
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    SEBIEN: Co pouzit lego/ duplo? Tusim, ze se nam doma vali palma.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    Jo a plastová figurka klokana s vyndávacím klokanětem? Existuje to?
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    Prosím, nevíte, kde koupit model stromu? Vidím, že Schleich je dělá, ale drahý a beztak nedostupný. Dcera si vymyslela žirafu i se stromem, aby měla co žrát....

(Btw. měla by ta jejich kreativita a funkční ne-fixace mít nějaký hranice? Ačkoli máme dva velký dřevěný domečky, zejí prázdnotou, a místo toho vyramovaly poličky a krabice na hračky, ze kterých udělaly domečky. Takže všechny ty věci z polic a krabic jsou vysypaný na podlaze.... Krása.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam