• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DISIMATipy na dárky a nákupy pro děti
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    RSZ: Umírám zvědavostí, jak bude fungovat ten "mikrotom".
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    ORTWORKA: Krtečkova zahrádka - podle hmatu se loví z pytlíku předměty k danému ročnímu období.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    ORTWORKA: Souhlasím s Příšerkami ze skříně. My doma momentálně s tříleťákem hrajeme ještě Muffinky (Granna, máme upravená pravidla), Zajíček v své jamce (Mindok) a Little Cooperation - Malá spolupráce (Djeco).
    Z knihovny máme půjčené také od Djeco Little Association a Little Circiut, obě baví.
    Plus od Mindoku z té edice Smart máme Den a noc a teď (také z knihovny) Tři malá prasátka. Měli jsme půjčeného Králika Kuka, ale ten nebavil (syn nejspíš nemá úplně prostorovou představivost, takže ho to spíš frustrovalo, takže to raději nehrál).
    Ještě máme doma Kingdomino, které je pro starší děti, ale hrajeme to jako klasické domino a skládáme si krajinky. U toho teda junior vydrží klidně i hodinu ;)
    ORTWORKA
    ORTWORKA --- ---
    Diky všem za tipy :)
    RYNA
    RYNA --- ---
    ORTWORKA: My to doma sice (zatím) nemáme, ale už dlouho pokukuju po těhle společenských hrách v tubusech od Vilac. Je jich více typů. Není to sice úplně nejlevnější, ale je to fakt hezký. https://www.mamiee.cz/p/drevena-hra-hmatej-a-najdi-loto
    MASOUMEH
    MASOUMEH --- ---
    ORTWORKA: Příšerky ze skříně, Pino sortino
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    ORTWORKA:
    - Příšerky ze skříně (na principu pexesa, ale s příběhem)
    - Outfoxed/Verfuxt (u nás neseženeš, nutno objednat z německého Amazonu, ale je fakt super - detektivní hra :-))
    - Želví závody.
    Jinak doporučuju blog https://www.spoluhratky.eu a FB skupinu Deskovky pro tři bratry. Na obojím najdeš hromadu tipů na deskovky pro děti různých věkových kategorií.
    RSZ
    RSZ --- ---
    QUANTI: mikroskop je na cestě, k tomu jsem koupil ještě sklíčka na preparáty a tuhle sadu za pár korun, která je myslím super: https://www.zoom-n-joy.cz/katalog/experimentalni-sada-levenhuk-k50/#.XeYx0ehKjRY
    ORTWORKA
    ORTWORKA --- ---
    Poptávám tip na deskovku pro 3,5 leteho. Člověče, pexeso a lotto známe. Je něco co vás a vaše děti fakt baví?
    SIBILLE
    SIBILLE --- ---
    Neporadíte mi někdo se smart hodinkami/náramkem pro dítě? Jde mi vlastně jen o jednu jedinou funkci a to je vícero budíků - dítě bere několikrát denně léky a ve školce to začínají trochu flákat a taky je už na čase, aby si to začal šéfovat sám. Díky :)
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    Díky všem za odpovědi, asi poskládám tedy něco já, ale vysloveně touží po kufříku, tak snad nebude zklamaná.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    HUJERKA: Viděla bych to jak píšou holky výše - vytvořit jí vlastní kufřík s dekorativkou alverde z dmka. Výběr převeliký - https://www.dm.cz/...y=alverde%3Arelevance%3AcategoryPath%3A%2F010000%7CDekorativn%C3%AD%20kosmetika , ceny příčetné. Kdysi bylo myslím v dTestu, jak jsou ty dětský malovátka plný různých srágor, těžkých kovů apod. Ona konvenční kosmetika na tom nebude asi o mnoho líp, ale pořád za tím stojí nějaké značky, které by měly cítit jakous takous zodpovědnost. Dětský kosmetický sady jsou z větší části vyráběný no name v Číně. Vcelku děsivá představa, že se tím nějaké dítě patlá. :-(
    RSZ
    RSZ --- ---
    QUANTI: zrovna jsem na alze koukal na
    https://www.alza.cz/levenhuk-rainbow-2l-azure-modry-d4122218.htm?o=6
    a to nevypadá zle, objednám ho asi na zkoušku a omrknu
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    RSZ: Levenhuk má slušné dětské mikroskopy a nestojí to raketu, ten základní školní kolem 7-8 stovek
    RSZ
    RSZ --- ---
    nemáte někdo tip na mikroskop (klasický nebo digitální), který není úplná hračka a zároveň nestojí 5tis. jako školní mikroskopy? Já měl celé dětství "školní" mikroskop od carl-zeiss a byl super (ale takový je dneska tak těch 5tis. minimálně).
    LUCKYSWEETY
    LUCKYSWEETY --- ---
    HUJERKA: Jako kufřík s přírodní? To jsem neviděla. Ale kupuju ji normlane alverde v dmku.
    REONA
    REONA --- ---
    TRISSIE: Mno u nás v minulosti došlo i na záměnu líčidel vs. barviček na obličej. To rozčilení, ta frustrace, když se snažila dětskými líčidly vyčarovat na obličeji dinosaura...moje holčička :-D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    REONA: ono když se to koupí v těch "low cost drogeriových" značkách, tak to ve finále vyjde pomalu i levněji, na objem určitě (i když si teda nedělám iluze, že tu rtěnku nezlomí, ale furt lepší, když si to natrénují na rtěnce za 40Kč, než na mojí Max Factorce, že :-)
    REONA
    REONA --- ---
    TRISSIE: Zrovna jsem to dnes říkala mamce - má v plánu nějakou tu dětskou sadu koupit a já se snažím vysvětlit, že se z toho budou nakonec holky jen vztekat, protože kýženého efektu nedocílí. Zkusím jí to ještě jednou zdůraznit.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    HUJERKA: koupila jsem prostě pár kousků normální dekorativní kosmetiky do kosmetické taštičky. ono ta dětská je stejně na houby - pořádně nebarví, okamžitě se otírá do oblečení, a ještě se vysypává.

Máme to s holkama jako rituál, vždycky mě načešou a "namalujou" a je to náš holčičí čas :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam