• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DISIMATipy na dárky a nákupy pro děti
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    Kulišák | SVĚT-HER.CZ | Společenské deskové hry - Hrajte si!
    https://www.svet-her.cz/spolecenske-hry/kulisak?

hra kulisak - odlozim sem tip, za me super hra. kooperativni, detektivni, postupne odhalujete stopy a kdo je, nebo neni kulisak, ktery ukradl kolac. hru chape i necely ctyrlety, skoro 5yo uplne v pohode. ted hrajeme denne, opravdu je to hodne chytlo a priznam se, ze me to bavi taky :) deti tam cvici pamet, pozornost. na YouTube je videorecenze.

blizi se obdobi rymicek, tak tip na hrani doma :)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    ELIDOR: sice mi dite na takovy krouzek nechodilo, ale zase na druhou stranu mi prijde, ze pomerne rychle by se naucila, ktera karta co znamena a hraje se. Za mych mladych let jsme si do obalu davali cesky preklad karet.
    Jako u vseho vidim vyhodu, ze se sejde parta deti, ktere hra bavi a par kol si muzou zahrat. Kdyz domu nakoupite balicky, ke hre se moc nedostanete.
    Kazdopadne vzdy muzete zaplatit pul roku a kdyz ji hra ci spoluhraci nebudou bavit, nemusi pokracovat a podivat se po necem jinem.
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    dotaz na rodice: prosim, chodi nektera/y z vasich ratolesti na krouzek, kde se uci hrat Pokemoni hry? (karticky)
    muzete pripadne napsat nejaky vas postreh? Dcerka by o to moc stala (8let), ale je to komplet v anglictine, tak si nejsem zatim moc jisty .. o penize nejde (1600,- na pul roku), spis aby ji to bavilo.
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    MUXX: My jsme učitelkám v MŠ hromadně dali dárkový balíček s Prosecem a makronkami a poukaz na kosmetiku či masáž
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    MUXX: my dáváme dárkový poukaz do Caresse BraExpert - na krásné spodní prádlo. Já vím, že to zní blbě, ale ta firma mi patří a učitelky to ví a určitě si to užijou.
    co jsem to tak říkala kamarádkám učitelkám, tak říkaly, že je jim líto, že neučí moje děti
    MUXX
    MUXX --- ---
    Zkusim to tu zneuzit - nejaky darek pro pani tridni ucitelku? Tedy jako pro dite, co by pak dalo pani ucitelce na nizsim stupni ZS. Krom klasicke cokolady a kytky teda.
    MASOUMEH
    MASOUMEH --- ---
    ANDREJKA: Ano, Boffin (vyzerá rovnako) dostal syn na 6. alebo 7. narodeniny. Ale myslím, že 6.
    Mladší sa s tým zmysluplne hrá od 5,5. Obaja sú technické typy. Už sme kupovali aj rozšírenie. Majú to fakt radi, často to vyťahujú.
    IKA
    IKA --- ---
    ANDREJKA: Neviem od koľkých rokov sú Littlebits, ale na rôznych konferenciách som videla sa s tým úspešne hrať deti veľmi rôzneho veku, aj malé (3-4), aj v ranej puberte. Časom by sme to tiež chceli kúpiť.
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    ANDREJKA: Kamarádi dávali dceři v 6 a dobrý (skládání je určitě lepší společný) jinak ovládání záleží na tom jestli "umí " ovládat tablet/mobil pokud jo tak si myslím, že po zaučení to zvladne relativně rychle, především s těmi zájmy o kterých píšeš...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANDREJKA: Takhle, naše to dostala v sedmi a dobrý, bylo to tak akorát - ovšem museli jsme to stavět s ní, na samostatný skládání a ovládání je to přece jen v těch sedmi náročný. Takže asi záleží, jaký máte styl hraní a co od toho oba očekáváte. Naše děti si s věcma typu panenky, Playmobil, plyšáci hrajou sami, techničtější věci provozujeme dohromady.
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    ten Lego boost máte vyzkoušený? my se na to ptali kamarádu, co to koupili v 7 letech pro dceru, ona a náš syn jsou zájmy a matikou jak přes kopírák. a říkali, že zpětně viděno jim přijde, že to dostala moc brzo, hrozně trvalo to postavit a proste radši by byli počkali. tak na základě toho jsem hledala něco jiného, no.
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    ANDREJKA: A co Lego Boost - robot a programovatelnej....🙃
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANDREJKA: Já mám dobré reference na tohle https://www.voltik.cz/stavebnice-voltik/voltik-1/? - případně od sedmi je Lego Boost, snad i od šesti by šlo pod dohledem, z toho se dají postavit a programovat super roboti. Eventuálně, jestli není potřeba, aby si to sám stavěl, je fajn robot Botley od Albi.
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    Máte někdo zkušenost se sadami na pokusy (elektro, ...) od Kosmosu, třeba touhle pro inspiraci? https://www.kosmos.de/experimentierkaesten/physik-elektronik/10327/easy-elektro-start Skoro všechny jsou psané od 8 let, tak jestli se to někomu osvědčilo už dřív. Hledám něco k šestým narozeninám, syn je megadobrej na matiku, logiku a tak.
    Uvítám i jakékoli jiné tipy tímhle směrem. Programování, robotika... Spíš nic s magnety, máme doma ještě mimino.
    Díky.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    PISISKVOR: a Sylvanian families znas? Hodne maji ruzne akce na Mall ci jinde
    Sylvanian families hračky | MALL.CZ
    https://www.mall.cz/sylvanian-families
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    LADAVAZA: ULO: dekuju! to neznam a vypada to dobre, urcite neco vyberu. ceny taky fajn, da se toho alespon koupit vic a rozsirit ty moznosti (a pribrat nejakou mensi krabici i pro mladsi dceru, abychom predesli hysterii, az to spatri:)
    ja jsem vedela, ze tady dobre poridim:D, dik!
    ULO
    ULO --- ---
    LADAVAZA: tvé kolty jsou rychlejší;)
    ULO
    ULO --- ---
    PISISKVOR: a co playmobil? Moje deti to kombinují s par zvířaty, co mají, od schleicha. Velikosti úplně nesedí, ale nic co fantazie nepřekoná. My z druhé ruky máme nově rýnský přívoz a děti jím přeplavují nebo evakuují podlé své nátury buď auta, zvířata, nábytek. Hezká byla záchrana Noemovy archy. Mají různorodá témata. Mně se třeba líbí jejich vodní zvířata, máme vorvaně, orku a tuleně a spolu s katamaranem mořských zoologů jsou to nejlepší hračky do vany ;). Hezká je i Alpská chata (Heidi) a horská služba, s těmi jsme si hráli v playmobil parku, ale těch témat mají fůru. Právě ty detaily se mi líbí. Nepostrádá to, sice echt německý, ale vtip.
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    PISISKVOR: Playmobil jsi zkoušela? Tam je těch hracích prostředí opravdu hodně, i doplňků, atd... Jedná dcera má od nich hasičské auto, druhá farmu, která se dá složit a je přenosná.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    PISISKVOR: doplnim - mezitim jsem narazila treba na toto https://www.modroocko.cz/hracka/schleich-dinosaurus-set-velka-sopka-s-dinosaury/, to neni uplne od veci, ale zas vylozene donekonecna se s tim hrat neda, a tri tycky za toto mne prijdou teda premrsteny
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam