• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DISIMATipy na dárky a nákupy pro děti
    ULO
    ULO --- ---
    PISISKVOR: a co playmobil? Moje deti to kombinují s par zvířaty, co mají, od schleicha. Velikosti úplně nesedí, ale nic co fantazie nepřekoná. My z druhé ruky máme nově rýnský přívoz a děti jím přeplavují nebo evakuují podlé své nátury buď auta, zvířata, nábytek. Hezká byla záchrana Noemovy archy. Mají různorodá témata. Mně se třeba líbí jejich vodní zvířata, máme vorvaně, orku a tuleně a spolu s katamaranem mořských zoologů jsou to nejlepší hračky do vany ;). Hezká je i Alpská chata (Heidi) a horská služba, s těmi jsme si hráli v playmobil parku, ale těch témat mají fůru. Právě ty detaily se mi líbí. Nepostrádá to, sice echt německý, ale vtip.
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    PISISKVOR: Playmobil jsi zkoušela? Tam je těch hracích prostředí opravdu hodně, i doplňků, atd... Jedná dcera má od nich hasičské auto, druhá farmu, která se dá složit a je přenosná.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    PISISKVOR: doplnim - mezitim jsem narazila treba na toto https://www.modroocko.cz/hracka/schleich-dinosaurus-set-velka-sopka-s-dinosaury/, to neni uplne od veci, ale zas vylozene donekonecna se s tim hrat neda, a tri tycky za toto mne prijdou teda premrsteny
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    Prosim vas, znate plastova zviratka Schleich, prip. Collecta? Tj. realisticke provedeni do detailu.
    Techto zviratek mame mraky, a k 6. narozeninam ted chci poridit nejake smysluplne rozsireni (neni den, kdy by s nimi dcera nejela nejaky roleplay nebo divadlo pro ostatni) . Od Schleicha jsem nasla staj s konmi a pak ruzna auta (veterinarni ambulance, terenni auto a tak). Nejak me to ale neuspokojuje, za tu cenu podle me nic moc (nejde mi ani o ty penize, jako spis o to, ze na auticko s panackem a konikem je podle me uz trochu velka - resp. neni to zadne terno, nic, co bychom doma uz nemeli), navic ruzne tematicke stavby z Lega, kterych ma uz dcera bezpocet, to podle me predci.

Je to fakt tezky, vubec nevim, co ji k tem narozeninam poridit. Vsecko mame, potreby naplnujeme tehdy, kdyz vznikaji (knihy vc. hromady Albi knizek, kopec vytvarnych potreb vseho druhu, monte pomucky vc. tech pro hrubou motoriku... no a pak hracky typu Lego, ktere jen tak "mimo hru" zhusta prikupujeme napr. kdyz jsou decka nemocna).
    Nechci zadnou kravinu (dalsiho plysaka apod. - obecne si na kupovani hracek coby darku moc nepotrpim), ale prijde mne, ze vse uzitne a funkcni t.c. mame.
    Rada bych neco smysluplneho, a protoze s temi zviratky si hraje nonstop uz nekolik let, rada bych to nejak rozsirila. Myslela jsem prave, ze ten Schleich toho ma vic. Verim, ze toho snad bude existovat vic, ale nejak to nemuzu dohledat (vlastne ani presne nevim, co hledat).
    Trochu mimo zadani, ale porad asi funkcni - kdyz jsem byla decko, zdedila jsem po nekom kopec postavicek indianu, kovboju, a k tomu nejake stromy, domy atd. Taky se z toho daly postavit ruzne scenky a pamatuju si, ze jsem se s tim celkem zabavila. Tak mozna neco takoveho... U nas teda ale dlouhodobe leti pravek a pak dinosauri, takze prilis volnou ruku nemam:)
    Za pripadne tipy dekuji.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    KLAIR: my máme dceru teď 2 roky a kousek. Když začala chodit, tak před rokem jsme vyfasovaly golfky - jak tu zaznělo, na krátkou chůzi venku ideál - ale děsně brzo vrzaly kolečka a plyšáci furt padaly ven. Na vánoce dostala, jak víc vytuněné golfky, tak hluboký na panenku - obojí jde složit a s tím hlubokým dost v pohodě zvládá i schody, dá se tam hodit pití a svačina, když jdem jenom kolem domu. Jsou v provozu nonstop, jeden máme doma, druhý na chatě.

Za nás nejzásadnější je, aby kola byla na pevno - u golfek by default nebyly, muž to musel privrtat, jak se při najetí na překážku otáčely. A když golfky, tak s nějakým pásem na přichycení panenky.

Panenku primárně netřeba, ale výhodou je cokoliv, co jde hodit do pračky nebo umejt - když jí bude krmit nebo pravidelně vypadne za jízdy. U nás největší hit plyšový pes a to panenku a mimino máme.
    MUXX
    MUXX --- ---
    ULO: Hehe. Ty nase golfy jsou uplne stejne blby.
    ULO
    ULO --- ---
    Ha zrovna jsem si říkala, že ty blby golfky už doopravdy půjdu píchnout do popelnice, jak děsně mě ten kram štve. Ne že by byly rozbité, nebo že by si s nimi holky nehrály, ale těch pár čtvrthodinek týdně nevyváží to, že o ty krámy všude zakopáváme (máme dva) a nebo hledáme tu textili, protože bůhví proč je z toho pořád sundaná.
    Ale určitě to u dětí bude mít úspěch, nevím jen nakolik to potěší tebe. Ale třeba u vás nebude pořád vyhřezlý. Škoda, že ti je nemůžu darovat, to by byly dvě mouchy jednou ranou!
    ORTWORKA
    ORTWORKA --- ---
    Za nás taky golfky ano. Oba synové je milovali. Jen teda druhý v nich zásadně nic vozit nechtěl, vždycky! všechno vyndal. A jezdilo se na prázdno.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    TRISSIE: u nás právě s golfkami litala jako éro,když měla ty 2-4 roky.. ten větší kočár užívá až teď v 5-ti letech, kdy přikrývá panenky a je "disciplinovana" 😀
    Pamatuju na neteř, když dostala ten kočár, co teď má moje holka, když ji byly 2 roky a nešla za tím kočárem vůbec vidět a tím pádem ani na cestu neviděla.. taky s ním jezdila až později
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TRISSIE: s Bayer Design souhlasím, že jsou super. A dělají i vyšší, kolem 80cm, takže s tím můžou jezdit i starší děti (4+). Právě že 3.5 letá od těch golfek teď už vyrostla, tak si zaslouží něco většího, zrovna dneska jsem vyzvedl tenhleten a dostane ho v červnu k svátku. Důležitá jsou ta otočná kolečka vepředu, jinak se s tim blbě manipuluje.

Bayer Design Kočárek pro panenky City Neo | Lidl.cz
    https://www.lidl.cz/p/bayer-design-kocarek-pro-panenky-city-neo/p100238293003

Obecně ale, na takové tahání na doma a občas ven na hřiště, se přikláním k těm golfkám.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    půjdu proti proudu, ale golfky nikdy nebyly tak oblíbené, jako normální sporťák pro panenky - do kterého se dá narvat daleko víc plyšáků/panenek/jiných věcí.
    (máme oboje a navíc ještě i hluboký, a do toho se samozřejmě vejde plyšáků úplně nejvíc :-)

značku doporučuju Bayer Design, je to absolutní držák. Ty původní, co dostaly dvojčata na Vánoce 2014, stále ještě uvezou sedmnáctikilovou Báru :-)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KLAIR: panenku v tom vozí/vozila Baby Born, ale jen proto, že jí to koupila prababička. Jinak by v tom vozila, co by se doma našlo - plyšový Olaf, veverka, medvídek, je to fuk. Myslím že dvouleté slečně bude bohatě stačit ten kočárek :) Jinak pokud by se trvalo na panenkách, tak bych pro takhle malé dítě bral nějakou měkkou, hadrovou. Jen bych si nějak pohlídal, jestli jde strčit do pračky

Levné Hadrové panenky | MALL.CZ
    https://www.mall.cz/hadrove-panenky?o=_price
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    TOOMIX: a ještě řeším teda panenku... jestli koupit nebo ne...?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KLAIR: holčičce určitě golfky. Koupili jsme kdysi na mallu ty nejlevnější a bez problému fungují i o rok a půl později. Hlavně pak začala mít ráda chůzi venku, dřív pár kroků a řev, že chce být vezena v kočárku, jakmile dostala tyhle golfky a panenku, tak nebyl problém ujít třeba 500m na hřiště

Bayer Design Golfový kočárek Buggy | MALL.CZ
    https://www.mall.cz/panenky-kocarky-domecky/bayer-design-golfovy-kocarek-buggy-bila-ruzova
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    KLAIR: Hledala bych mezi ultralehkými koly, třeba Woom. Mrkni na www.neobycejne.cz
    Jsou strašidelně drahá, ale obě naše děti je mají a jsou skvělá. Nicméně jezdí poměrně hodně, neb nás kolo baví všechny.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    TRISSIE: no přesně
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    KLAIR: k 2.narozeninam bych jako kočárek pořídila takové ty golfové hole.. je to malé, lehké.. ty klasické si užívá dcera až teď v 5
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KLAIR: nelze odolat...

KLAIR
    KLAIR --- ---
    já vím, že se to tu objevuje pořád dokola, ale blíží se chlapečkův svátek (jsou mu 4,5 roku) a holčiččiny druhé narozeniny.....

a já bych asi pro holčičku chtěla panenku a ?kočárek, ale netuším, jestli si s tím bude hrát a jak. Každopádně v herničkách si vezme kočárek a nějaké miminko a vozí to, ale vydrží jí to i doma? Nebo existuje něco jiného, co nutně potřebujeme..?

A chlapec - ráda bych mu koupila kolo, ale bude to brát jako zradu, protože ho děda učí jezdit na kole, ale to kolo u dědy je fakt těžké a on to neutáhne, takže kolo nechce.... existuje nějaké úžasné kolo, co by ho potěšilo? (ještě s něčím, samozřejmě)

a já bych s nima ráda jezdila, takže bych si taky potřebovala koupit kolo (moje je 20 let staré a navíc je u babičky), ale nevím, jestli chci tu sedačku dozadu, aby mi dítě nemuselo koukat na zadek....
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    ZEMINO: tak nejaky arduino kit, nebo ma boffin radu rozsireni a taky je verze magnetic, ktera vypada vic cool, videla jsem ji na makers fair.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam