• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONZA09ETERNAL CCG
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    Getting Started in Eternal: Rakano Edition – NumotGaming
    http://www.numotgaming.com/getting-started-eternal-rakano-edition/

docela slusny navod jak zacit, odkazy na declisty, analyza karet v draftu atd
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    No, pokukoval jsem po Gwentu, ale nepřišel mi invite do bety. Včera jsem tu našel tohle a celkem mě to zajímalo. Kouknul jsem se na nějaký videa na youtube a rozhodl se, že to zkusím. Tak jsem to večer naistaloval. Najednou mi zvoní telefon a koukám, že je tři čtvrtě na šest a měl bych vstávat do práce. :D Takže chytlavý to je. Ale jak jsem nikdy nehrál MTG, tak musím říct že z toho mám dost hlavu kolem. Fakt je to o level jinde než HS, který mě přestali bavit tak, že za poslední dva měsíce jsem je zapnul tak dvakrát.

Co mně na Eternalu baví... Je tam hodně herních módů už v základu. Jak pro single, tak pro multi. Super je nulový RNG a možnost hraní karet i z hrobu (discardu). Je tam spousta mechanik a některý z nich jsem ještě ani moc nepochopil. Například ultimate. Takže se ještě budu učit určitě. Taky je super systém barev a vykládání zemí (planes).

Ze začátku je hra dost přívětivá i v odměňování, za tu mojí první seanci jsem udělal cca 5000+ goldů. Doporučuju hrát ten mód Forge(?). Dá se tam nadraftovat 25 karet a ty vám zůstanou kolekci už natrvalo. Dal jsem to dvakrát a nadraftoval dvě legendárky. První run jsem dal 7:0. Tak si říkám, že to AI je nějaký tupý. Ale asi jsem měl jen štěstí na balík. Hrál jsem žluto/modrý na buffování přes power karty (planes) a lítací potvory. Druhej run jsem dostal 0:2 a utopil 2500 goldů. Ale těch 50 karet mi zůstalo. :D

Jo, v balíku je 75 karet. Jedna může být max čtyřikrát. Legendárka jen jednou. Na rankedu je za výhru truhla. V tý je pár goldů a karta. Po výhrách je lepší truhla za víc goldů a kartu. Za tři výhry v řadě je taky nějakej bonus.

Truhly jsou odstupňovaný: normální, stříbrný, zlatý a pak je snad nějaká diamantová. Ale ta je snad za nejlepší výhru v toom Forge módu, ale v mulťáku.

Sorry, že to je dlouhej příspěvek. Před neceljma dvěma hodinama jsem to vypnul. :D Tak snad z toho někdo vytáhne nějaký užítečný info.
    CORNY
    CORNY --- ---
    WIRUZIK: MS surface FTW
    WIRUZIK
    WIRUZIK --- ---
    Nemate nekdo pozvanku do iPad bety? Na pocitaci me tyhle hry moc nebavi hrat, chtel bych si to zahrat na iPadu. Ale vypada to dobre!
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    MATHES: ok, prubnu to. uplne nevim, jestli bych oznacil legends jako obskurni hru - z vsech tech novych digitalnich tcg druhe generace (tzn po hearthstonu) bych rekl, ze je asi nejpopularnejsi. spousta lidi uz je z hearthstonu otravena a nelibi se jim smer, kterym to blizzard vede (docela drsna monetizace, brutalni nekompetentnost dev/balance tymu a obecne styl hry, kde vitezi tempo a krivka nad skillem).

legends nejsou spatny, ale uprimne mi vubec nesed vizualni styl hry (jasne, s HS se to neda srovnavat), ale i tak mi to prijde strasne hnusny, vybledly a ta hra proste nema zadnou atmosferu. herne to neni spatny, ale proste mi to nejak nesedlo, hlavne mi moc nevyhovovala ta shadow mechanika, proti ktery se dost blbe brani a obecne system run, ktery podle me pridava zbytecnou variaci navic - muze me to podelat a ja neudelam nic.
    MATHES
    MATHES --- ---
    ICARUS: byl jsem na tom stejne, nez jsem se v HS auditku nahodou dozvedel, ze uz je open beta.

elder scrolls legends je neco podobne obskurniho jako solforge a po zkusenosti prave se solforge jsem se o to uprimne moc nezajimal

eternal se na druhou stranu tvari, ze je fakt napul cesty mezi HS a MTG.

nejsou zadny faze kola. muzes neco hrat, muzes zautocit (tvoje bytosti ale musi utocit najednou a souper si vybira jestli a jak bude blokovat) a pak zase muzes neco malo zahrat.

stejne jako v mtg se na bytostech preventuje na konci kola.

podobne jako v HS jsou v eternalu zbrane, ale fungujou trochu jinak - zbran mas dokud mas nejakej armor a pokud ma souper bytosti musis utocit do nich. bytost na kterou utocis ti da damage podle svoji power. pokud ti zbyde nejakej armor po utoku, zbran ti zustava.
    hstejne jako v mtg existuji tzv. fast spells, ktere muzes zahrat v reakci na souperuv spell, nebo v utoku (az po "deklaraci utocniku") ci obrane (muzes hrat spell pred i po bloku) a muzes hrat spell na konci souperova kola.

nemuzes ale (jestli jsem to spravne vysledoval) hrat spell v reakci na bytost.

nicmene nejlepsi je si to vyzkouset - ma to docela dost "single player" contentu

ICARUS
    ICARUS --- ---
    aha, myslel jsem, ze je porad closed beta, klic mi nikdy neprisl.

nicmene jen dodam, ze LSV neni jediny mtg pro, ktery se na eternalu podilel, myslim, ze tam byl snad finkel, nebo nekdo takovy.

nicmene, jak moc se to lisi od elder scrolls: legends? prece jen, obe hry jsou od stejny firmy a v obou hrach je napriklad system run/prophecy karet. je nejake porovnani na skale hearthstone - mtg?
    MATHES
    MATHES --- ---
    ASYD: něco málo jsem doplnil do záhlaví, ale i oficiálních informací je zatím dost málo
    ASYD
    ASYD --- ---
    nejaky link?

nahod vic odkazu na nastenku... rad bych zcheckoval o co vubec jde
    MATHES
    MATHES --- ---
    na nástěnku jsem umístil klasický seznam ID - kdo hrajete, tak se pls přidejte :)
    MATHES
    MATHES --- ---
    každopádně já to tu teda vykopnu - dva dny zpátky jsem stáhnul betu a od tý doby to hraju. protože toho vyšlo za poslední dobu opravdu hodně, tak jsem neměl zas tak velký očekávání (přestože na tom dělal LSV)

nicméně mě velmi přijemně překvapilo množství "single player" variant + daily questy a vypadá to, že by se to stejně jako HS mělo dát hrát F2P.

navíc se mi i moc líbí "pre-constructed" decky pro daný týden, což je velmi hezký způsob, jak si vyzkoušet i jiný barvy/classy/gildy/nevimjaksetomutadyrika :))
    MATHES
    MATHES --- ---
    CORNY: dang!
    CORNY
    CORNY --- ---
    1st :P
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam