• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KERBAffinity Designer / Photo / Publisher
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    mne se 1.8.1 nenabizi ke stazeni a ani na webu po zalogovani tu verzi nevidim :-(
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    YESSS!!

BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    BINARY_PARANOIC: fixnuto v 1.8.1
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    A drobný, leč nepříjemný bug Designeru (přinejmenším na MacOS) — po instalaci se automaticky nastaví Undo limit na 0, jinými slovy pak funkce Undo vůbec nefunguje. Je třeba jej v Preferences → Performance zpět nastavit na nějakou rozumnou hodnotu (implicitní je tuším 1024).

[AD 1.8.0] No undo after update - Designer Bugs found on MacOS - Affinity | Forum
    https://forum.affinity.serif.com/index.php?/topic/107763-ad-180-no-undo-after-update/
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    Verze 1.8 jsou venku.

Welcome to Affinity 1.8
    https://affinity.serif.com/en-gb/1-8/

Photo: import PSD smart objektů
    Publisher: import IDML, preflight, na poznámky pod čarou si však bohužel stále musíme počkat :/
    KERB
    KERB --- ---
    BISCUIT13: není? já dnes stáhnu ostrou verzi, měl jsem předobejdnáno. Tak to mě mrzí, že to import idml neumí zatím..
    G_TAURUS
    G_TAURUS --- ---
    Souhlas s níže uvedeným... umět Affinity Designer vytracovat bitmapy do vektoru a Affinity Publisher import a export idml a nemám slov.
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    BISCUIT13: Jo, StudioLink je boží. Doufám, že to dají i do příští verze Designeru / Photo. "Edin in Designer..." a "Edit in Photo..." sice funguje, ale tohle je mnohem víc sexy :)
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    tak dneska release ostrý verze publisheru. docela hodně zajímavýho obsahu a zejména to pojetí, kdy tři persony v publisheru vlastně udělají takovej grafickej mikrokosmos v jedný aplikaci, když, jsou-li nainstalovaný photo i designer, promítnou kompletně jejich funkce. v tuhle chvíli začalo dávat velkej smysl mít koupený všechny tři aplikace - zrychlení workflow a nedestruktivní editace v těhle personách, to je doslova pohádka. teď se s tím pořádně naučit, zatím jsem dost zdřevěnělej z indesignu, ve kterým taky nejsem master :-)

import indesign souborů zatím není, podle vyjádření jednoho z affinity teamu na jejich fóru se ale na idml importu pracuje.
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    Affinity Photo 1.7 brings hardware acceleration, HDR support and more: Digital Photography Review
    https://www.dpreview.com/...810/affinity-photo-1-7-brings-hardware-acceleration-hdr-support-and-more
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    KERB: a to trasování? nebo to k životu nepotřebuješ...
    jinak mi mluvíš z duše ;-)
    KERB
    KERB --- ---
    BISCUIT13: ke změně politiky adobe.. no rád bych doufal, všichni co jedou hlavně print jsou tou jejich politikou bytí už léta, kde jsou časy design master collection, premium.... k čemu mě bude dalších bambilion aplikací, které nechci a musím za ně zaplatit celej balík.

ještě jsem uvažoval o af designeru a af photo .. v kombinaci s předplatným pouze indesignu CC, ale pokud to bude trochu možný a publisher se osvědčí a bude umět idml, tak asi není co řešit. AF designer si chválím, práce s křivkama je parádní
    KERB
    KERB --- ---
    BISCUIT13: měl by to umět v ostrý verzi dle vyjádření vývojářů na affinity foru.

idml umí například i Scribus nebo quarkxpress, tak to není nemožné.

BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    BISCUIT13: a vidím ještě jeden potenciální přínos - třeba to adobe přiměje ke změně politiky, týkající se indesignu. platím jim za lr a ps, protože se mi ty podmínky zdají vcelku slušné (nebolí to tolik).

btw. nevíte někdo, jak je na tom designer a trasování? pro mě docela zásadní fičura křivkovýho editoru a jinak obstojnej designer si dovolí žít už docela dlouhou dobu na trhu bez ní. dá se to případně i nějak inteligentně a efektivně (myslím kvalitou výstupu) obejít?
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    KERB: jo to by bylo super. a opravdu má bejt možnej import indd? všechny bety, který jsem deoteď měl to neuměly. mám slevu jako "beta tester" a asi jí využiju, ale import indd je pro mě klíčovej, i když za ty peníze je publisher už jen skvělej editor pdf (to umí velice dobře, podle toho, co jsem zatím stihnul otestovat) :-D
    KERB
    KERB --- ---
    ale dobrý by taky bylo, kdyby šel nějakej rozumnej export otevřenejch dat z publisheru (do idml.. ?) tak, aby na tom mohl dál dělat někdo s indesignem....
    KERB
    KERB --- ---
    helejte už jste někdo zkoumal jak importovat indd do publisheru? mělo by snad jít importovat idml v ostrý verzi, kterou za 3 týdny vykopnou.
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    Pardon za lehký off-topic. Pokud by tu byl někdo, kdo aktivně dělá v Affinity (Designer, případně i Photo) a chtěl by si tu a tam přivydělat u Cool Ticketu (www.coolticket.cz), ozvěte se mi. Jde o drobnou grafiku pro web, bannery pro mobilní appku, grafiku pro FB posty apod. Více v PM. Díky.
    G_TAURUS
    G_TAURUS --- ---
    to já koupil Affinity Photo v Black friday a taky maximální spokojenost :)
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    btw. za 900 korun je to (krasne) nepochopitelnej nesmysl :-D to je jako zaplatit za vybornou veceri a lahev skvelyho vina 120 korun i s dyskem :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam