• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KERBAffinity Designer / Photo / Publisher
    Profesionální grafický software
    rozbalit záhlaví
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    SYKES:
    1) pokud vím, tak ne — ale RegEx v hledání/nahrazení zvládá, takže třeba jednoznakovky se tam dají řešit stejně, jako přes GREP v InDesignu. Jen, bohužel, zatím neumožňuje ukládat hledání (ač si poslední hledání/nahrazení pamatuje, jaký je limit „posledních“ netuším).
    2) na toto by možná pomohlo toto — ale musíš mít připravený master pro oba layouty: https://affinity.help/publisher/English.lproj/pages/Pages/migrateMasterPages.html

SYKES
    SYKES --- ---
    Zdravím! Když jsem kupoval AdobeCS, tak jsem dostal k InDesignu licenci "TypoSkript" pluginu, který hojně používám na automatické typografické korekce českého textu. Existuje nějaké náhrada pro Affinity Publisher? Bez něčeho takového si už moc nedovedu představit práci... (a to ani nemluvím o "preptext" pluginu, co mi vytvoří styly z importovaného Word dokumentu, abych to mohl hromadně nahradit za své...

A druhý dotaz: lze v Affinity Publisheru dělat liquid/fluid design (alternativní layout dokumentu pro portrait/landscape)? Nějak se mi to nedaří vygooglit, asi se to jmenuje jinak.
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    1.8.3
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    MVEK: Bohužel. Zkus nějaký on-line PDF->epub converter nebo něco podobného...
    MVEK
    MVEK --- ---
    Koukám správně, že Designer zatím neumí žádné e-booky, jen PDF (a obrázky)?
    KERB
    KERB --- ---
    a slevy, jestli ještě někdo nemáte všechno...
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    1.8.2 venku
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    mne se 1.8.1 nenabizi ke stazeni a ani na webu po zalogovani tu verzi nevidim :-(
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    YESSS!!

BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    BINARY_PARANOIC: fixnuto v 1.8.1
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    A drobný, leč nepříjemný bug Designeru (přinejmenším na MacOS) — po instalaci se automaticky nastaví Undo limit na 0, jinými slovy pak funkce Undo vůbec nefunguje. Je třeba jej v Preferences → Performance zpět nastavit na nějakou rozumnou hodnotu (implicitní je tuším 1024).

[AD 1.8.0] No undo after update - Designer Bugs found on MacOS - Affinity | Forum
    https://forum.affinity.serif.com/index.php?/topic/107763-ad-180-no-undo-after-update/
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    Verze 1.8 jsou venku.

Welcome to Affinity 1.8
    https://affinity.serif.com/en-gb/1-8/

Photo: import PSD smart objektů
    Publisher: import IDML, preflight, na poznámky pod čarou si však bohužel stále musíme počkat :/
    KERB
    KERB --- ---
    BISCUIT13: není? já dnes stáhnu ostrou verzi, měl jsem předobejdnáno. Tak to mě mrzí, že to import idml neumí zatím..
    G_TAURUS
    G_TAURUS --- ---
    Souhlas s níže uvedeným... umět Affinity Designer vytracovat bitmapy do vektoru a Affinity Publisher import a export idml a nemám slov.
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    BISCUIT13: Jo, StudioLink je boží. Doufám, že to dají i do příští verze Designeru / Photo. "Edin in Designer..." a "Edit in Photo..." sice funguje, ale tohle je mnohem víc sexy :)
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    tak dneska release ostrý verze publisheru. docela hodně zajímavýho obsahu a zejména to pojetí, kdy tři persony v publisheru vlastně udělají takovej grafickej mikrokosmos v jedný aplikaci, když, jsou-li nainstalovaný photo i designer, promítnou kompletně jejich funkce. v tuhle chvíli začalo dávat velkej smysl mít koupený všechny tři aplikace - zrychlení workflow a nedestruktivní editace v těhle personách, to je doslova pohádka. teď se s tím pořádně naučit, zatím jsem dost zdřevěnělej z indesignu, ve kterým taky nejsem master :-)

import indesign souborů zatím není, podle vyjádření jednoho z affinity teamu na jejich fóru se ale na idml importu pracuje.
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    Affinity Photo 1.7 brings hardware acceleration, HDR support and more: Digital Photography Review
    https://www.dpreview.com/...810/affinity-photo-1-7-brings-hardware-acceleration-hdr-support-and-more
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    KERB: a to trasování? nebo to k životu nepotřebuješ...
    jinak mi mluvíš z duše ;-)
    KERB
    KERB --- ---
    BISCUIT13: ke změně politiky adobe.. no rád bych doufal, všichni co jedou hlavně print jsou tou jejich politikou bytí už léta, kde jsou časy design master collection, premium.... k čemu mě bude dalších bambilion aplikací, které nechci a musím za ně zaplatit celej balík.

ještě jsem uvažoval o af designeru a af photo .. v kombinaci s předplatným pouze indesignu CC, ale pokud to bude trochu možný a publisher se osvědčí a bude umět idml, tak asi není co řešit. AF designer si chválím, práce s křivkama je parádní
    KERB
    KERB --- ---
    BISCUIT13: měl by to umět v ostrý verzi dle vyjádření vývojářů na affinity foru.

idml umí například i Scribus nebo quarkxpress, tak to není nemožné.

BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    BISCUIT13: a vidím ještě jeden potenciální přínos - třeba to adobe přiměje ke změně politiky, týkající se indesignu. platím jim za lr a ps, protože se mi ty podmínky zdají vcelku slušné (nebolí to tolik).

btw. nevíte někdo, jak je na tom designer a trasování? pro mě docela zásadní fičura křivkovýho editoru a jinak obstojnej designer si dovolí žít už docela dlouhou dobu na trhu bez ní. dá se to případně i nějak inteligentně a efektivně (myslím kvalitou výstupu) obejít?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam