• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KERBAffinity Designer / Photo / Publisher
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    Sice to zase není subscription, akorát když jsem si koupil všechny produkty s lifetime licencí za jednorázový poplatek a aktualizace v ceně, tak mě moc nebaví, že vydali aktualizaci, kterou si musím zase zaplatit, abych ji měl zase lifetime za jednorázový poplatek s aktualizacemi v ceně. Jinak že už aktualizace mít nebudu.
    Tahle politika mě moc nebere.
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    BINARY_PARANOIC: (clip to canvas už funguje, asi nějaký dočasný bug)
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    Zatím jen rychlé poznatky:

Publisher konečně umí:
    – různé velikosti stránek v jednom dokumentu;
    – poznámky pod čarou;
    – počet znaků.

Designer:
    – nově vektorové pokřivení objektů;
    – stále neumí prolnutí (blend);
    – nějak mi nefunguje přepínání zobrazení oříznutí na plátno (clip to canvas) :D

Photo:
    – moc nepoužívám.
    PUKPUK
    PUKPUK --- ---
    BLACKX: Ne není:
    Do you offer upgrade pricing?

No, as many of our sales are made through third party App Stores we do not have a mechanism to offer upgrade pricing. This was why we decided to offer such a large launch discount—to give users an opportunity to upgrade at an incredible price.

Takže spíš uplatni 40% startovací slevu.
    Pro mne je minus, že to chce win 10 a dál. Pracovní pc jedu pořád na win 7. I když to chápu, že je nepodporovaný OS.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Tušíte někdo, jak funguje upgrade z V1? Je to prostě za cenu normální V2 nebo je nějaká sleva? (I když i plná cena je nižší než spousta upgrade cen jiných firem :) )
    PUKPUK
    PUKPUK --- ---
    BINARY_PARANOIC: Naštěstí ne subscription :-D
    No jsem na tu V2 zvědavý.
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    Version 2 of Affinity apps: What’s new?
    https://affinity.serif.com/en-gb/whats-new/
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    CUCHULAIN: Až 9. 11. :) A předpokládám, že se zkrátka jedná o verze 2 — a zatímco u Adobe už mám poslední léta z aktualizací spíše jen pocit obavy, co všechno tam zas nebude fungovat, u Affinity se regulérně těším. Jak za časů Adobe CS :))
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    BINARY_PARANOIC: ty kráso... úplně se bojím zkontrolovat aktualizace :-)
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    Sneak peek Publisheru pro iPad v rámci představení nových modelů od Applu :)

SWIST
    SWIST --- ---
    Koukám že v affinity nejde vektorizovat, nebo hledám špatně? Popřípadě co používáte?
    SWIST
    SWIST --- ---
    Mimochodem, pokud by někdo náhodou affinity ještě neměl.. Koukal jsem, že teď mají letní 50% slevy.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    SWIST: Zkus Zoner. Od letošní podzimní aktualizace je fenomenální, za ty prachy rozhodně.
    SWIST
    SWIST --- ---
    UMIAKI: Ok, díky.. Trochu jsem si to myslel. Ale přijde mi škoda, že nemají alternativu i k LR...
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    SWIST: Ne. Je to náhrada Photoshopu, ale neumí organizaci.
    (Tedy asi rok jsem to nezkoumal, ale nevidím, že by se to změnilo).
    SWIST
    SWIST --- ---
    Zeptám se, než začnu tahat trial.. Dá se Affinity Photo použít jako Lightroom? Hlavně tedy na správu fotek a katalogů, základní úpravy a jejich kopírování, možnost dávat fotkám různé atributy/hodnocení a třídit je podle toho a hromadný export upravených fotek z rawu do jpg, nebo jiných fomrátů?
    Pokud jsem pochopil dobře, tak je to víc alternativa k Photoshopu, ale říkám si jestli PS a LR nespojili do jednoho.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Jak jsem si tady na začátku roku stěžoval (BLACKX), že Affinity programy mně padají, tak teď je musím naopak pochválit :) Dělal jsem kalendáře v aktuálním Affinity Designeru, přes 2 GB fotek v jednom souboru a všechno perfektní (teda ještě nepřišel výsledek z tisku, snad se nebudu chytat za hlavu :) ). Otevíralo to v pohodě i jinde exportované obrovské PDF a nepovedlo se mně to shodit.

Práce byla v pohodě, jen je otravné, že pro Artboardy nejdou zobrazit spadávky (ale exportovat jdou), což jsem z fór pochopil, že to je bohužel aktuální "feature". Na nějaké věci jsem si chvíli zvykal, ale v zásadě přechod z deset let starého Illustratoru není problém.
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    Affinity 1.9.2 je venku, changelog zatím ne :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam