• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KERBAffinity Designer / Photo / Publisher
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    PIERDUS: cmyk a pdf/x v publisheru vidím, ale zatím jsem nezkoušel. každopádně mají trial, tak to můžeš testnout.
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    Mam dotaz, daji se v Afinity jiz sazet tiskoviny v CMYK/Pantone s exportem PDF/X a orezovymi znackami? Vzpominam, ze kompletni prechod z Adobe byl pred bal lety problematicky.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MOTASH: 1) Na tu cestu jsem přišel tak, že jsem ten měl spuštěný Addinity Designer a pak jsem spustil Process Explorer, kde jde zjistit cestu k běžícím programům. Normální Task Manager to asi taky umí, v záložce Details se dá vyvolat Properties konkrétního programu (.exe souboru)

2) Jo, to je fakt, že do té složky WindowsApps se nedá normálně dostat. Já jsem to dělal v Total commanderu a musel jsem mu dát Admin práva. V Exploreru jsem to teď zkoušel a normálně to nejde, ale zároveň to zahlásí, že se doporučuje podívat na nastavení Security té složky (s odkazem na ni) a tam by se daly přidat práva pro čtení pro kohokoliv (ale opět změnit se to dá jen jako Admin).
    MOTASH
    MOTASH --- ---
    BLACKX: Ja nasel odkaz na jejich foru:
    C:\Users\[USERNAME]\AppData\Local\Microsoft\WindowsApps\AffinityPhoto2.exe
    ale stejne nefunguje. Je to prej problem tech programu, co se na tuhle cestu neumej navazat. A plati to samozrejme pro ty co pouzivam - DXO Photolab a FastStone.
    Tou cestou co pises, me to vubec nepusti, prej nemam opravneni.
    Tobe se to povedlo? u jakyho programu
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MOTASH: Ta cesta je úplně podivná a taky jsem to musel složitě hledat. Je to něco jako:

C:\Program Files\WindowsApps\SerifEuropeLtd...
    MOTASH
    MOTASH --- ---
    v pruzkumniku souboru mi "otevrit v programu" Affinity2 normalne nabizi, problem mam jen tam, kde je potreba nastavit cesta rucne
    MOTASH
    MOTASH --- ---
    Jako fakt uz si pripadam jako blbec, ale kam se ta 2 nainstalovala?
    Nemuzu najit cestu k exe souboru, kdyz si to chci kontextove priradit, abych mohl fotky otvirat z jinyho programu. Konkretne z Faststone prohlizece fotek chci pres pravy kliknuti "otevrit v programu" Affinity Photo 2, ale nedokazu k nemu najit cestu. Affinity 1 je normalne v program files a mam ji bez problemu nastavenou.

Jinak komplet nastroj za necely 2,5K - dlouho jsem s upgradem nevahal. Ale je fakt, ze jsem pul hodiny hledal, kde je kurva cena pro majitele 1:)
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    LOJZA: to rozhodně :-) jen mě to nemile překvapilo. každopádně už jsem to zase koupil :-)
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    CUCHULAIN: Buď v pohodě. Při té ceně můžeš v příštích cca 30 letech v klidu zakoupit dalších cca 5 major upgrades a pořád to bude levnější, než Adobe ;)
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    CUCHULAIN: to, že jsou upgrady na nové major verze placené, je naprostým standardem u ne-subscription modelů. Pořád platí, že máš lifetime licenci na verze 1, nikdo tě nenutí upgradovat na verze 2. Já mám třeba teď vedle sebe verze 1 a verze 2 (a na obě mám lifetime licence).
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    Sice to zase není subscription, akorát když jsem si koupil všechny produkty s lifetime licencí za jednorázový poplatek a aktualizace v ceně, tak mě moc nebaví, že vydali aktualizaci, kterou si musím zase zaplatit, abych ji měl zase lifetime za jednorázový poplatek s aktualizacemi v ceně. Jinak že už aktualizace mít nebudu.
    Tahle politika mě moc nebere.
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    BINARY_PARANOIC: (clip to canvas už funguje, asi nějaký dočasný bug)
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    Zatím jen rychlé poznatky:

Publisher konečně umí:
    – různé velikosti stránek v jednom dokumentu;
    – poznámky pod čarou;
    – počet znaků.

Designer:
    – nově vektorové pokřivení objektů;
    – stále neumí prolnutí (blend);
    – nějak mi nefunguje přepínání zobrazení oříznutí na plátno (clip to canvas) :D

Photo:
    – moc nepoužívám.
    PUKPUK
    PUKPUK --- ---
    BLACKX: Ne není:
    Do you offer upgrade pricing?

No, as many of our sales are made through third party App Stores we do not have a mechanism to offer upgrade pricing. This was why we decided to offer such a large launch discount—to give users an opportunity to upgrade at an incredible price.

Takže spíš uplatni 40% startovací slevu.
    Pro mne je minus, že to chce win 10 a dál. Pracovní pc jedu pořád na win 7. I když to chápu, že je nepodporovaný OS.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Tušíte někdo, jak funguje upgrade z V1? Je to prostě za cenu normální V2 nebo je nějaká sleva? (I když i plná cena je nižší než spousta upgrade cen jiných firem :) )
    PUKPUK
    PUKPUK --- ---
    BINARY_PARANOIC: Naštěstí ne subscription :-D
    No jsem na tu V2 zvědavý.
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    Version 2 of Affinity apps: What’s new?
    https://affinity.serif.com/en-gb/whats-new/
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    CUCHULAIN: Až 9. 11. :) A předpokládám, že se zkrátka jedná o verze 2 — a zatímco u Adobe už mám poslední léta z aktualizací spíše jen pocit obavy, co všechno tam zas nebude fungovat, u Affinity se regulérně těším. Jak za časů Adobe CS :))
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    BINARY_PARANOIC: ty kráso... úplně se bojím zkontrolovat aktualizace :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam