• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LOJZEEQuentin Tarantino
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    ;,D

LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    uz jen trochu posolit :)

LOJZEE
    LOJZEE --- ---

"I want to publicly apologize to Samantha Geimer for my cavalier remarks on “The Howard Stern Show” speculating about her and the crime that was committed against her. Fifteen years later, I realize how wrong I was. Ms. Geimer WAS raped by Roman Polanski. When Howard brought up Polanski, I incorrectly played devil’s advocate in the debate for the sake of being provocative. I didn’t take Ms. Geimer’s feelings into consideration and for that I am truly sorry." Quentin Tarantino

LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    LOJZEE: utter respect :D

LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    VOYTEX: ok, byl furious, jako skoro porad. je na herce ostrej a chce vsechno presne po svym, diky tomu taky vznikla jeho genialni filmografie. nebezpecnostni reziser asi byl a je to jeho chyba, ale i jeji i produkce. kdyby se bala, ze se naboura, tak to asi nedela. myslela si, ze to da, stejne jako si to myslel quentin, prestoze priznal, ze je spatna ridicka. nebyla to desetileta holka bez soudnosti a zodpovednosti, ale chytra dospela zenska, co si sla pro zivotni roli. myslim, ze te nebezpecnosti sceny pred nehodou neprikladali takovy zretel, jak to ted je vykreslovano, jako ze ji quentin poslal schvalne v aute na smrt.
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    LOJZEE: Tak to jsme asi každý četli jiný článek, protože řekla, že vešel do jejího karavanu a byl "furious". Tarantino v tom novém rozhovoru navíc přiznal, že věděl, že ona je špatná řidička. Ona se samozřejmě taky přecenila, když si to troufla, ale v první řadě jí to nemělo být nabídnuto. Z mého pohledu není co dál řešit, za nehodu může produkce, potažmo on.
    (A proč jí vůbec dával hned po nehodě napít? O.o Tarantino byl tehdy prostě velmi nebezpečnostní režisér.)
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    VOYTEX: i z toho, co rika uma mi neprijde, ze by ji nutil, ale dejme tomu, ze to tak mohla brat a nechtela se s nim mozna prit, a jak rikam, mozna to nevidela ani jako problem predem a rekla si proste to rozjedu, at mi vlajou vlasy, stejne jako to quentin rekl, rozjed to, at ti vlajou vlasy.. pejorativni mi to prijde, jak je to poskladany a ty vsuvky a pripominky/postrehy, ktery k tomu autor/ka ma mi prijdou neobjektivni.
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    LOJZEE: Článek v NYT nepsal autor, ale autorka, a je napsaný docela příšerným stylem, to souhlasím. Nicméně, že Tarantino nutil Thurmanovou řekla v podstatě sama (autorka píše persuaded). "your hair won’t blow the right way and I’ll make you do it again." mi zní jako nucení rychlé jízdě. Nechápu jak by skladba výpovědi mohla být pejorativní...?

Nový rozhovor [ SOFIJKA @ Quentin Tarantino ] je docela WTF.
    QT se zdála cesta v jednom směru rovná, a v opačném, ve směru točené jízdy, má "malé mini esíčko", na což přišel až po nehodě... SRSLY.
    " I walked the road, going the opposite direction. And in walking the road, going in the other direction…I don’t know how a straight road turns into an un-straight road, but it wasn’t as straight. It wasn’t the straight shot that it had been, going the other way. There is a little mini S-curve that almost seemed like it opened up to a mini fork in the road."

Bez ohledu na konkrétní nehodu... z rozhovoru vyplývá, že QT byl fakticky i na pozici manažera bezpečnosti, což je fail produkce. Tohle nemá rozhodovat režisér, a herec má při pochybách mít možnost se obrátit na bezpečáka, neznám ale Hollywoodskou chartu. Tenhle záběr by zvládla dablérka, a naklíčovat do zrcátka Umu by bylo možná levnější, než gáže na jeden její natáčecí den venku, nebo to mohli natočit s ní, ale ve studiu. Ve filmu je tisíc triků, takže nutnost tohohle risku prostě nedává smysl.

Za další, podle záběru mi přijde, že nebyla ani pod bundou přikurtovaná, což je megafail. Sice se musí namontovat jinak úpony, aby viditelně nešponovaly pod bundou a byly schované, ale když už výměnili i převodovku na manuál, tak tohle opět nechápu.
    Celé je to jedno velké WTF, a QT mi přijde nekompetentní. Vypadá to, jakoby produkci docházely, nebo spíš úplně došly peníze, a oni dali Tarantinovi ulitmátum. Jenže zas metráže měli evidentně dost.

Mimochodem taky je zajímavá ta šitózní kvalita materiálu co předali Umě, protože točili na 35mm, a tohle má zbytky timecodu, je to přepálený, a kvalitou ani ne VHS. Z toho budou jen další spekulace, měli jí dát kopii pozitivu. Jenže... kdo ví co je na něm vidět, že :-)
    SOFIJKA
    SOFIJKA --- ---
    LOJZEE: jasně, je to hodně osobní výpověď, spíš mi přijde zajímavý, co všechno se dělo v zákulisí mejch oblíbenejch filmů.
    tady navazující rozhovor s QT (ještě jsem nečetla): http://deadline.com/...o-uma-thurman-harvey-weinstein-kill-bill-car-crash-new-york-times-1202278988/
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    SOFIJKA: ten clanek je trochu zavadejici a autor tam vklada svoje nazory, jako treba, ze ji tarantino nutil to udelat. treba se dohodli a mozna ani jeden z nich nerozumel tolik autum (tady by byl asi na vine nekdo jiny ze stabu), a pak se stala tahle nehoda a ona mu to zacala davat za vinu, coz je asi pochopitelne.. a to, ze to ted po patnacti letech vytahuje a je z toho znovu drama, kdyz uz se to davno vi, nesouvisi podle me ani tak s tou nahravkou, ale s osobou harveyho weinsteina, se kterym spolupracoval a obecnym trendem a snahou ted diskreditovat umelce. cimz netvrdim, ze to casto take nejsou smutne pravdive pripady. tarantina v tomto pripade nic neomlouva, ale cele je to podane hodne pejorativne, ta skladba jeji vypovedi. take tam nebylo presne zmineno, krom toho, ze se na tom dohodli, proc ji tu nahravku nedal uz driv.
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    Daisy mela vcera narozky, 55 let..

LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    SOFIJKA
    SOFIJKA --- ---
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    LOJZEE