• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DYNKOperativní leasing - sdileni zkusenosti a nabidek
    SOMEONE
    SOMEONE --- ---
    Ja sem teda golfa taky vracel nedavno na proseku, na tu kontrolu predem jsem to nedaval. Mel sem jen mirne oparkovany kola, jedno cca. 5cm šrám - u toho sem se bal. Prevzal si to mladej kluk, ja si dal kafe za 10min prisel s protokolem ze vsechno v pohode prinesl mi slunecni bryle a CD co sem tam zapomnel a jel sem pryc. V protokolu jen drobná poškození, všechna akceptovaltená.

ADAM: ad oprava promáčklých dveří podle tvé představy je dost srandovní )))
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    ALOPEX_LAGOPUS: nevzal, ale ja mel poskrabanej naraznik kterej jsem nechal prelakovat predem a osrkabanej lak na kolech ktery jsem nechal opravit a na tom aute nic jinyho nebylo... ale prijde mi to dobre investovany petikilo, ty veci sly vsechny dat na pojistovnu
    DYNK
    DYNK --- ---
    Bud rad, Adame, ze mas aspon neco v ruce. Mne se nedari ze Skofinu dostat informaci, jestli to auto, ktery jsem jim tam dva tydny zpet nechal, uz je teda vyrizeny a prevzaty..

Uplne vidim jak ho maj na dilne a zamestnanci Skofinu si z nej chodej vybirat dily, ktery maj na svejch autech poskozeny, aby mi pak mohli nauctovat jejich opravu :D
    ALOPEX_LAGOPUS
    ALOPEX_LAGOPUS --- ---
    KALIBAN: A ty si to vzal na kontrolu do Dekry ?
    ADAM
    ADAM --- ---
    chapu.
    - odreny ci 2cm promackly naraznich bych ROZHODNE neresil ani u kupovaneho auta. nastesti mam dulezitejsi veci na reseni...
    - naprosty souhlas. navstevu dekry PRED vracenim jsem rozhodne mel absolvovat.

jinak proti naraznikum neprotestuji, ale ty dvere je neco, co me hodne nastvalo. asi jim to nezaplatim a vyzadam si dokumentaci k tomu poskozeni. jsem zvedav, jak se jim to podari vyfotit :-)

KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    Myslim ze to krasne ukazuje, ze navsteva dekry PRED tim nez to vratis, je velmi vhodna.

a promin mi to, ale ten zadni naraznik je uplne strasnej´, u tohohle napsat ze se to da pochopit... ja mel na golfu petinovy poskozeni a daval jsem to na pojistovnu.

a ono je u svyho auta to neresit, ale neresil bys to kdybys auto od nekoho kupoval? ja kdybych od nekoho kupoval auto co vypada po roce takhle, tak po nem chci rozhodne vetsi nez 20k slevu.

nejak bych rad rekl ze velkej zlej skofin a nebohej sikanovanej Adam, ale ty podminky jsou predem naprosto presne dany a kdyz vidim jak moc je to auto dojebany a ty mas pocit ze na nem nic neni, tak u me ty sympatie fakt nemas. Predstava ze nekomu na rok pujcim auto a vrati mi ho takhle a ma pocit ze na nem vubec nic neni.. ehm
    ADAM
    ADAM --- ---
    LELI: ano, ukazali. jak rikam. uplne cisty dveře. nic jsem tam neviděl.
    když se podíváš proti svetlu, tak možná ten plech je malinko jinak zohnutej. možná.

podle mě na úrovni tolerance rovnosti plechu nového vozu z výroby...

fotit jsem to ani nezkoušel, protože to vyfotit prostě nelze, na tom jsme se shodli i s tím technikem.

každopdáně pokud bych uznal, že ty dveře jsou promáčklé, tak bych to "opravil" osobně tak, že sundám tapecírunk a dlaní do toho plechu zatlačím z druhé strany, čímž ho dostanu do perfektní roviny...
    LELI
    LELI --- ---
    ADAM: no ukazali ti kde shledavaji problem, nebo vubec ne?
    ADAM
    ADAM --- ---
    LELI: ano, nararaznik i poskozeny lak s tim souhlasim. osobne bych to neresil, ale jo, s tim se da souhlasit.

u tech dveri si jsem fakt jistej. vyfoceny to nemam, protoze to vyfotit NAPROSTO NESLO.
    proste uplne normalni dvere, na kterych neni ani vlasovy skrabanec.

pokud po nich budu pozadovat dukaz/dokumentaci k tomuto poskozeni, tak ji imho nebudou moct poskytnout, protoze to proste vyfotit NELZE.

kdyz se podivas proti svetlu, tak ano, svetlo se tam mozna nejak malinko jinak lame. MOZNA...
    LELI
    LELI --- ---
    ADAM: ten naraznik vypada ze ma i odlouplej lak atd, jsi si jistej ze ty dvere neberes svoji optikou ze bys to neresil a tudiz na nich nic nevidis? nemas foto?
    ADAM
    ADAM --- ---
    takže vyučtování ze škofinu: 

1 čelní sklo, poškození od odletujícího kamení. AKCEPTOVATELNE. 1666.67kc. (na tom skle neni ABSOLUTNE NIC. max tecka 1um)

2. predni cast vozidla, poskozeni od odletujicho kameni. AKCEPTOVATELNE, 833.33kc

3. predni naraznik, skrabance, lakovat. 5000kc (s timto souhlasim. byt to pozkoseni je jen zespodu a nejde videt odjinud. cili na vlastnim aute bych to vzivote neresil).

4. spoiler predniho narazniku - vymena - 1277kc (viz vyse)

5. dvere zadni leve - deformace. opravit - 7500kc. to uz jsem psal. na tech dverich neni ABSOLUTNE NIC. prave dvere jsem mel opravovane, ale tam nic nenasli. ale kdyz prohlasil, ze je neco spatne na levych dverich, tak jsem byl opravdu sokovan.

6. zadni naraznik. deformace. 6666.67kc. - hmm je tam deformace o rozsahu asi 2cm. fakt by me nenapadlo toto resit, ale dejme tomu ok. na tom narazniku jsou i nejake skrabance, takze asi se to da pochopit.
    foto zde: (ta deformace je u nad odrazkou)
    https://photos.app.goo.gl/VvknGFCEd9ZExug53

7. celkova plocha karoserie, skrabance, vylestit, 2000kc AKCEPTOVATELNE

8. interier, znecisteno, cisteni, AKCEPTOVATELNE, 500kc. (interier jsem pred vrácenim nechal vyčistit. opet demence z jejich strany..)

vyuctovali mi pouze NEAKCEPTOVATELNE poskozeni, tj polozky 3, 4, 5, 6.
    celkem 20443.67kc. nevic me sere polozka cislo 5 - deformace zadnich levych dveri.

myslite, ze ma cenu se branit, nebo se na to mam vykaslat? 

KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    ADAM: jj je to tak
    ALOPEX_LAGOPUS
    ALOPEX_LAGOPUS --- ---
    ADAM: aha, tak jestli ty nabídky chodí postupně, tak to mám ještě čas.
    ADAM
    ADAM --- ---
    ALOPEX_LAGOPUS: mě prvně dorazila nabídka proldoužení a poté i odkupu. (nebo naopak?)
    ALOPEX_LAGOPUS
    ALOPEX_LAGOPUS --- ---
    Divim se, že mně Škofin před koncem operáku na Golfa nabídnul jen prodloužení smlouvy a žádnej odkup.
    DYNK
    DYNK --- ---
    Meli by vycislit naklady na opravu. Aspon tak to dela Unicredit Leasing u Fiatu.
    ADAM
    ADAM --- ---
    SIRIUS: to nevim, to mi teprve prijde na email. budu informovat.

SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    ADAM: a co to v praxi znamena, platis nejakou pokutu, nebo jak se to resi?
    ADAM
    ADAM --- ---
    u me to bylo tak 20-30 min.

a bohuzel jsem dorazil asi o 30min pozdeji (zacpa), ale nevadilo jim to.
    DYNK
    DYNK --- ---
    Co se tyka vraceni auta, tak ja zatim vsechno akceptovalene. Pisu "zatim", protoze jsem tam to auto privezl mokry (prselo) a to je pro ne duvod pro dodatecnou prohlidku provedenou za sucha. Panove na Proseku asi jeste neslyseli o hadru.

Nicmene teda doufam, ze to z jejich strany neni nejaka levota, protoze jsem jim tam to auto nechal a jen doufam, ze to tam nikdo nezbori pred prohlidkou.

Mel jsem znecistenej interier (v kufru trava) a predni cast prej ojebanou od kaminku. O tom jsem nevedel a ani jsem to uz neprohlizel. Kdyz jsem videl, ze je vsechno akceptovatelny, uz jsem se videl jak otviram sampus.

Jeste ohledne organizace - v mailu jsem mel, ze se mam dostavit 11:30 a ze kdyz prijedu o vic, nez pulhodinu pozdeji, tak mi to nevezmou a zaplatim asi litr za zmarenou prohlidku. Byl jsem tam presne v pul a rikam, ze si zajedu na rychlej obed a vratim se pro protokol. A chlapik jo, tak prijdte v jednu. Tyvole, hodinu a pul! Nemit tam druhy auto, byl bych nasranej. Takhle jsem si aspon zajel koupit novy boty, vyridit veci ve Vodafonu a dal si nejaky pseudoindicky jidlo. Samotna prohlidka trva prej tak pul hodiny, ale meli tam hodne aut a asi taky chteli na obed.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam