• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DYNKOperativní leasing - sdileni zkusenosti a nabidek
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    DYNK: tak jestli jsi mel prachy na to koupit auto za svojhe pak naprosto nechapu, proc bys si na nej pujcoval, to nedava zadnej smysl

a stejnej problem mas i kdyz se ti to stane s autem za tvoje, jen to zaplatis predem a ne potom...
    DYNK
    DYNK --- ---
    KALIBAN: a proto opět auta kupuju za svoje
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    me teda prijde fakt peklo, ze nehodu nezavinis, nenahlasis ji na svoje havarijko a bude te to stat kilo, to je fakt masakr
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    DYNK: to je uplne jedno jestli mas operak nebo cokoliv jinyho, na financovani vozu to nema vliv

2MEK: tak to jsi mi odkryl ameriku... to pojistovny prisly na to jak s nama dobre vyjebat protoze jsem mel pocit ze gap je proste naplast na nejvetsi prasarnu pojisteni a koukam, ona to je jen dalsi prasarna jen se jinak jmenuje...
    2MEK
    2MEK --- ---
    DRAGON: To s tim nijak nesouvisi. Resime pouze rozdil mezi plnenim pojistovny VS nesplacena ucetni hodnota vozu (tak tomu rika Skofin).

Jinak konkretne u Skofinu je to takto: https://www.dropbox.com/...r6vqmozmkzr/GAP%20p%C5%99i%20financov%C3%A1n%C3%AD%20%C5%A0kofin.pdf?dl=0
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ted mi kolegyne rika, ze mas tri urovne gapu a je to kryti odstupnovane a je dost mozne, ze pokud jsi mel nejaky nizsi, tak chteji spoluucast :(
    to jsou smejdi teda..
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    jdu si to nahoru proverit, jakej mam gap, ale teda okamzite. takze vlastne dik!
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    2MEK: aha, pockej, takze ty si jim rekl, ze chces ten kontrakt terminovat a oni ti i presto poslali takovyhle vyrovnani? tak to je ulet!
    2MEK
    2MEK --- ---
    DYNK: Za mesic si ho jdu vyzvednout – bohuzel :) Pres jinyho prostrednika, ale opet Skofin.
    DRAGON: Totalkou smlouva automaticky konci, tam je vse OK.
    2MEK
    2MEK --- ---
    DYNK: Uvidime, jak se to vyvine, imho to maji cely nejaky divny, protoze tech 5 % (60k Kc) jsem pocital z ceny novyho auta – coz je samozrejme blbost, kdyz GAP jen dorovnava rozdil. Ten rozdil se zda byt prave tech 60k Kc, ktere po me chteji. Podle me ten GAP proste neuplatnili (i kdyz do telefonu rikali, ze ano). Dulezity ted bude, co mi sesmoli do mailu, o kterej jsem je pozadal.
    DYNK
    DYNK --- ---
    2MEK: Ty ruzny varianty GAPu jsou prasarna a obzvlast varianta M by se podle me ani GAP jmenovat nemela. Ted zpetne koukam do smlouvy, ze jsem mel XL, ale v dobe podpisu jsem to samozrejme neresil a mel jsem za to, ze GAP je z definice ty zkratky proste plne kryti porizovaci ceny vozidla. Hnus.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DYNK: taky se docela divim, tim spis, kdyz mi bylo receno, ze kdyz je auto totalka, tak si klient muze zvolit, jestli smlouvu ukoncit nebo pokracovat s novym vozem. Resil sem to minuly tyden, stejny dealer, stejna leasingovka, gap mam 100%.
    DYNK
    DYNK --- ---
    2MEK: Jdes po tyhle zkusenosti znovu do operaku? Mne ta tvoje story prijde jako takovej vzorovej odstrasujici pripad:)
    2MEK
    2MEK --- ---
    2MEK: Abych to jeste okorenil, tak zenska z BARTHu (tam ted cekam na vyrobu novyho auta, s rozbitym autem nemaji nic spolecneho) mi ted tvrdi, ze GAP lze uplatnit pouze z havarijniho pojisteni a ze pokud jsem poskozeny, tak "se nepocita" a mam narok pouze na plneni z POV vinika. O tom, ze existuje vic ruznych GAPu nemela samozrejme ani tuseni.
    2MEK
    2MEK --- ---
    Tak GAP pry byl zapocitan. Cekam jeste na pisemne vyjadreni Skofinu, ale zda se, ze GAP, ktery byl sjednan, je se spoluucasti 5 %. To cca odpovida tem 60k Kc, ktere mi za rozdil Skofin fakturuje. Zbylych cca 15k Kc bylo za naklady spojene s uzavrenim smlouvy atd (ty jsem nerozporoval).

Pouceni z toho plyne pomerne jasny – neni GAP jako GAP. A je potreba to resit pri podpisu smlouvy. 5% spoluucast nikde nebyla definovana, nikde jsem nedostal na vyber ani pouceni – zjistil jsem to az ted, kdyz je problem a kdyz jsem se v tom zacal vrtat.

Presne je to varianta L: https://www.vwfs.cz/public/5d/41/6c/20360_85899_VWFS_GAP.pdf

Teoreticky bych se mohl pokusit to nejak uhrat, protoze pri uzavreni vsichni rikali, ze GAP pokryva rozdil mezi aktualni a nakupni cenou a o spoluucasti nikde nebyla rec. Ale spis se na to, v ramci udrzeni dusevni rovnovahy, vykaslu a vezmu to proste jako ztratu... Uvidime, co na to pravnik.

A co vy, jakej mate GAP? :)

2MEK
    2MEK --- ---
    KALIBAN: GAP mam, tak snad jen zapomneli...
    Na pravniky jsem to ale pro jistotu rovnou taky poslal.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    2MEK: jop, je to presne ten duvod, proc bez GAPu si vzit auto na operak/uver je sebevrazda... resp 75k zumpa

za me je to totalni prasarna pojistoven, ze ti daji min nez stoji to auto a potrebujes dalsi pojistku (gap) ktery to vyresi, ale bohuzel je to realita.

jestli mas pravnika a cnb tak bych zkusil jestli tohle nema nahodou platit to povinny ruceni toho kdo to zavinil a ne ty.
    2MEK
    2MEK --- ---
    Resil jsem tu nedavno totalku (jako poskozeny). Vsechno se mi nakonec povedlo vybojovat (doslo i na pravniky a CNB) a kdyz uz jsem si myslel, ze mam vse za sebou, prisla mi dnes od Skofinu faktura na 75k Kc za skodu vzniklou v souvislosti s predcasnym ukoncenim smlouvy. Konkretne se jedna hlavne o rozdil mezi zustatkovou hodnotou vozu a plneni od pojistovny. Pak o naklady spojene s uzavrenim smlouvy a naklady spojene s prepravou/skladovanim/ocenenim/pojistenim/prodejem vozidla.

Autonehodu jsem nezavinil (auto jsem mel 3 mesice) a prijde mi to teda jako docela darda :)
    Ma nekdo podobnou zkusenost?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KORKMAZ: jo tak, ok :)
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    DRAGON: Tak já reagoval primárně na Kalibana (sic taky červená čepice) a jeho poznámku o maržích, který samozřejmě jsou i na jiný produkty pojištění.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam