• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DYNKOperativní leasing - sdileni zkusenosti a nabidek
    SOMEONE
    SOMEONE --- ---
    SLAYERR: A už si s nima v topoperak mluvil? Je to jeden amatér a 90% nabídek na jejich webu vůbec neexistuje.
    SLAYERR
    SLAYERR --- ---
    Tak mi včera volali přímo ze salonu ohledně GAPu a smáli se, že to nedává smysl, jelikož kupují auta s těžkou slevou a i čórka, nebo totálka v prvním roce znamená, že se ta zůstatková hodnota v žadném případě nedostane pod kupní cenu. Dával příklad s Octou za 800, kdy jí po půl roce zruším, pojištovna koukne na inzeráty a zjistí, že půl roku stará se prodává za 680. Jenže oni jí koupí po slevě za 600. GAP jim tedy prý nedává smysl, byť by vycházel na cca 6k ročně. Maximálně mi vezmou 6k z havárka (1%). Je třeba si uvědomit, že to jsou roční operáky... Asi půjdu do toho Superba. Doplňující informace - nadlimitní km je za 1,5 Kč, což je cajk.

V tomto ohledu vychází Topoperak.cz jako štika na trhu operativních leasingu, lepší podmínky jsem jinde neviděl.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    DRAGON: nope, to auto s tebou neni nijak spojeny pro pojistovnu, i kdyz cekam kdy to nejak pojistovny podchytej ...

KORKMAZ: to je porad malo informaci :( bez servisu a s 10% low pojistkou a bez dane je to nic moc, naopak je to uplne skvely...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    dotaz: kdyz nabouram, strhava mi to u pojistoven bonusy? logicky mi z toho vychazi ze ne, protoze pojistka je na Skofin u operaku, ale nevim, tak se radeji ptam, diky
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Bawor X1 sdrive 18i v automatu 15tkm ročně, na 3 roky, servis nevím - asi včetně = 6k měsíčně. Je to ok nebo ne? To že je to auto mrdka jde teď stranou.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    DRAGON: tak to zase u auta za 650-700 tisic vic ne ? i kdybys to rosekal prvni den
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KALIBAN: jo, kdyby jenom dve ste...
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    SLAYERR: pouze ta nejvyssi... za me tyhle varianty GAP jsou jedna z nejvetsich zmrdovin ktery pojistovny uzaviraji..... Mam tam gap? ano mate... to ze kdyz se to posere tak mas gap M kterej znamena ze stejne zaplatis ranec kdyz ti to auto slohnou.... to ze dopici jak muze mit auto jinou cenu pro pojisteni a jinou cenu jako takovy a ta pro pojisteni se pocita JEN pro pojistny ktery platis a jinak je uplne k nicemu me taky totalne zabiji...

oni kdyz budes mit zajem tak ti tam gap pridaji, jim je to jedno, jsou to cca jednotky set mesicne za tu nejvyssi variantu bych na tu oktavku odhald.
    SLAYERR
    SLAYERR --- ---
    Dá se uzavřít samostatně někde jinde, nebo musí být součástí? Kolik to cca vychází? V nabídce od nich jsem našel možnosti:

GAP může být sjednán ve třech variantách:
    » GAP XL – varianta pokrývá rozdíl mezi časovou cenou vozidla
    a pořizovací cenou vozidla (a to až do výše poloviny pořizovací
    ceny vozu) a současně kryje i celou spoluúčast z havarijního
    pojištění
    » GAP L – pokrývá rozdíl mezi časovou cenou vozidla a pořizovací
    cenou vozidla (a to rovněž až do výše poloviny pořizovací ceny
    vozu), přičemž pojištění spoluúčasti z havarijního pojištění již
    není součástí pojištění
    » GAP M – varianta zajistí základní krytí ve výši poloviny z rozdílu
    mezi časovou cenou vozidla a pořizovací cenou vozidla (tzn. max.
    do výše čtvrtiny pořizovací ceny pojištěného vozu)

Nicméně součástí nabídky není.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    SLAYERR: je jedno co ti vysvetlej, operak bez gapu znamena ze pokud ti to v prubehu toho roku nekdo ukradne nebo to rosekas, tak te to bude stat klidne dveste tisic....
    SLAYERR
    SLAYERR --- ---
    Tohhle vychází ještě lépe:
    Operativní leasing | TOPOPERAK.cz
    https://www.topoperak.cz/detail-vozu/skoda-superb-combi-ambition-20-tdi-110-kw-automat/209

s GAPem mi to vysvětlovali tak, že částka na smlouvě s leasingovkou bude rovna odkupní ceně po roce, nikoliv ceně pořizovací, tak to prý řeší... nevím no.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    SLAYERR: myslim ze ty oktavce jen tak neco konkurovat nebude... jestli ti jako auto staci a uspokoji te to, tak je to dost no-brainer, teda pores si GAP rozhodne, bez toho je to straslive vo drzku
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SLAYERR: no minimalne muzes vypustit vsechny radky, kde neni v nabidce GAP. To je sebevrazda.
    SLAYERR
    SLAYERR --- ---
    Úplně vpravo je kompletní měsíční náklad vč. paliva. Ještě by bylo zajímavé rozšířit to o cenu za km navíc.
    SLAYERR
    SLAYERR --- ---
    Tak jsem si udělal takové malé, soukromé srovnání, jelikož právě také vybírám OL. Jako vítěz vychází momentálně TOPOPERAK.CZ s Octavia Combi Style s 2.0 TDI / 1.5 TSI (CNG) a automatem. Roční OL, nájezd 30k, rok. 1pct spoluucast hav. Admin poplatek 18000 Kč jsem rozpočítal do měsíční splatky. Tabulka v příloze. Ještě mi jinde nabízí Passata za 7700,- bez DPH, ale je to na 3 roky, což je dost. Potřebuju auto max na rok, pak se uvidí, dle zakázek. Jsem OSVČ. Máte někdo lepší nabídku?

TOFI
    TOFI --- ---
    Roční operativní leasing na vlastní kůži: Pozor při vracení auta! | Auto.cz
    https://www.auto.cz/rocni-operativni-leasing-na-vlastni-kuzi-pozor-pri-vraceni-auta-130157
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    (nechci to psat znovu, ale kdyby bylo potreba, rad vyslu posly, pozeptam se/ cokoliv... staci kdyztak rict, rad pomuzu.... :)
    2MEK
    2MEK --- ---
    2MEK: Uz je to mesic a stale cekam, az si to kuci poresej...
    "Celou situaci řešíme a zatím pro Vás konečné vyjádření nemám, prosím o trpělivost, budeme Vás kontaktovat."

Uplne vidim, jak mi za chvili pristane ve schrance dopis od pravniku s predsoudni vyzvou k uhrazeni faktury po splatnosti :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    2MEK: no on je normalne videt sekci asset insurance sekci a afaik neni jak to jakoby z finalniho propoctu vyskrtnou a poslat klientovi chybnou castku... ale visjak, je mozne, ze muze byt v systemu nejaky bug. Ja to zkusim proverit.
    2MEK
    2MEK --- ---
    DRAGON: Takze myslis, ze nemohli na ten GAP jednoduse zapomenout?
    Kazdopadne na dotaz, at mi vysvetlej tu fakturu a jak je mozne ze mi fakturuji rozdil, kdyz tam je GAP mi dnes prislo strucne: "Celou situaci prověřujeme a budeme Vás informovat." Takze cekam...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam