• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DWAYAlien universe - Romulus v kinech
    40 let. Juchuuu

    Vše o Alien universu:
    Alien, Aliens, Alien 3, Alien: Ressurection, Prometheus, Alien: Covenant, Alien vs Predator, Alien vs Predator 2

    Ale také knihy, komiksy, hry, prostě cokoli, co by mohlo zajímat fanoušky Vetřelce. Aktuálně hádám diskuse o Covenantu.

    Alien covenant evolution (img)
    rozbalit záhlaví
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    JVMLOK: hele ono je to desne jednoduchy to takhle smahem hodit ze stolu, ale fakt je ten, ze prave presne tyhle selhani se pak v praxi dejou.
    Dam jeden priklad za vsechny: pri nedavnem lovu na teroristu ve Francii se jejich protiteroristicka jednotka pripravila na zasah, a kdyz to zaclo, tak tam vlitnul jeden clovek se stitem - ostatni zazmatkovali a zustali venku (!).
    ten frajer pak vyber ven, terorista za nim - a chlapci od GIGN, rozmisteny po obou stranach vchodu zacli strilet skrz nej sami do sebe a meli nekolik zranenejch aniz ten terorista vubec vystrelil (sekla se mu zbran).
    Kdyby to nekdo natocil jako film, tak bys moh taky kricet: to je uplna picovina, jaktoze se ty vycviceny lidi nechovaj jako profici.
    Podobnych pripadu se v okamziku, kdy fakt jde o kejhak deje spousta, protoze ty casti mozku, kde ma clovek pamet a racionalni mysleni jsou v tu chvili vyrazeny z provozu vlivem stresu.

    KEB: To ale muzes rict o vsech vetrelcich (naprosto stupidni a logiku ignorujici) - tam pobihali marinaci v trickach apod - zajimavy, ze u jednicky zadny diskuze, kde vzali palivo na proverovani ciziho signalu nevznikly.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    DWAY: Asi jo. Kdyby byla jedným selhávajícím článkem tak by mě to tak nedráždilo. Ale jako v posledních dvou filmech opakovaně, tady se rozpadl naprosto a absolutně celý řetěz, který prostě neměl silné články. Prostě typická posádka vesmírné lodi.
    DWAY
    DWAY --- ---
    JVMLOK: ja ji ale neobhajuju za kazdou cenu. Jen si mi zatim nevysvetlil proc je takovy problem, ze byla vystresla. Proste se dostala do situace na kterou jako pilotka nebyla trenovana, na kterou nikdo neni trenovany. Mozna CDC.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    ...Vsecko mozny...
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    DWAY: Jo. Blej bojovej pilot je vytrenovanej na vseckkozny peii od poustte po arktidu. Ale pilot vysadkovyho modulu lode prepravujici prvni kolonisty hlubokym vesmirem na planetu co znaji jenom za dalkovejch scanu je blekotajici idiot. Proboha prestan tu demenci za kazdou cenu obhajovat.
    DWAY
    DWAY --- ---
    KEB: vsak ja se taky nechci hadat :) Ja proste odpovidal vlastnimi nazory :) Neni to tesane do kamene. Pokud vidis nekde trhlinu tak to klidne napis, bud to rozvedu, nebo uznam ze mas pravdu ;)

    Ale ma vyhoda je v tom, ze protoze nezname vsechen background tak je slusny pocet moznosti proc udelali to co udelali.

    KEB: cca 20 let po covenantu.
    KEB
    KEB --- ---
    Dotaz: ve kterým roce se odehrává vetřelec jednička? Vzpomenete si? Páč Covenant je 2104 a prometheus byl o dekádu dřív, tak abych věděl kolik času zbývá... :)
    KEB
    KEB --- ---
    VON_GILOTINE: rozumím ti, ale popírat evidentní logiku by nemuseli :)

    DWAY: Tvoje argumenty stojej na hliněných nohách :D ale dobře, nepřišel jsem se sem hádat. Covenant je podle mne stejně debilní jako prometheus akdyby to nebylo o vetřelcích a netočil to Scott, tak ho rozstřílí všeci, ale takhle ne takhle je to kult.
    DWAY
    DWAY --- ---
    PREDSEDA: v colonial marines to apc docela psalo :)
    DWAY
    DWAY --- ---
    JVMLOK: otazka je, jak casto se vedoucim zavodu stava, ze jednomu z delniku vyskoci ze zad vetrelec :)

    Prulet atmosferickou bouri je presne neco na co jsou trenovani. Ale nikdo nemel uplne duvod ji trenovat na parazita, ktery pri vyklubani trha hostitele.
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    ad Aliens: mě vždycky zajímalo, jak by to vypadalo kdyby proti vetřelcům na LV-426 použili palebnou sílu z věže toho APC. Nebo aspoň proti něčemu. Vždycky když na ten film koukám, je mi hrozně líto že to APC rozbili aniž by si jednou vystřelilo. A to samý vlastně i s tou výsadkovou lodí.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    JVMLOK: lépe bych to neřekl.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    VESPER_INDIGO: jojo. Kdyz srovnas jejich psychologickej profil treba s vedoucim smeny ve vyrobnim zavode, jsou piloti naprosto neprofesionalni kreteni se snizenou rozhodovaci schopnosti. Nebo ze bych se pletl?
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    JVMLOK: tak piloti jsou známí tím, že umí jenom pilotovat a ohledně psychiky mají... ee... no... ano.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    DWAY: eh. Jak jsem psal jinde...pilotka zvladla s prstem v nose prulet atmosferickou bouri...aby se pak sesypala pri karantennim postupu. Alemtomje jedno. Apriori ta parta byla uplne marna pri rozhdovani o odbocce za nekonecnem a ta aprodie na psychologickej profil mistokapitana byla taky famozni fuckup
    DWAY
    DWAY --- ---
    JVMLOK: taky ze nevybrali. Labilni byla akorát pilotka co vybuchla. A je to jen pilotka. Asi nebyla uplne ready na betu vetrelce.

    Kosmonauti sou taky stabilní, ale kdyby na ne na miru bafnul vetřelec tak by asi nebyli klidasove uplne.

    A hlavně to byli primarne kolonisti. Vybereš lidi kteri zvladnou cestu a pak sou hlavne kvalifikovani na ten zbytek.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    DWAY: je divne ze by do veleni vybrali bandu psychicki labilnich idiotu.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    kez se to tu nezvrhne v prehlidku pseudointelektualni vychytralosti, kdy budeme usvedcovat fiktivni universum z toho jak neodpovida zvyklostem v nasem universu. aka bravo je ti 13 a odhalil si logickou nesrovnalost, jsi hrdina.
    DWAY
    DWAY --- ---
    JVMLOK: je tak divne ze by mohli zmenit kurz v pripade potřeby?
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    DWAY: Prvni koloniste ever doatali pravomoce k tomu aby ohrozili celou misi a pripadnym neuspechem zastavili nebo zpozdili celej kolonozacni program o desitky let. Tezkonse da predpokladatm ze by zacaly ze zeme startovat lode na bezicim pase, kdyby prvnich 20k civilu na misi neco sezralo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam