• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DWAYAlien universe - Romulus v kinech
    DWAY
    DWAY --- ---
    GANDHI: Chestbuster mozna jo, ale Alien model: Covenant se zase jevi slabsi oproti Alienovi co vsichni zname a mame radi :) Treba to je cena za to, ze mu das vice casu na vyvoj.
    DWAY
    DWAY --- ---
    KEB:
    Ten se nahnul nad vejce s facehuggerem a vylezl z něj regulérní vetřelec (nebo ne?).
    Prave ze ne. To je ten protomorf :) Vzhledove se blizi vetrelci, ale vetrelec z jednicky to neni.

    lidi pod tlakem
    Tak z vetsiny filmu a tak zname dva klice :) Asi to nechteli zbytecne komplikovat. Zamysli se nad tim, v kolika filmech opravdu bylo treba potvrzeni vice nez dvou lidi na jakoukoli dulezitejsi operaci. Toto uz je drobnost imo. Zase je to scifi a ne dokument.

    posádka a změna kurzu
    nemeli palivo. Proto ty plachty :) A prave proto se jim do toho nechtelo. Kdyz ti nekdo uhori pred ocima v podu co by mel byt bezpecny, asi se ti do toho uplne nebude chtit a riskovat dalsich 8 sanci ze se to stane znovu.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    GANDHI: afair jsou clues ze je to z vetsi miry prace inzenyru. myslim ze neco ma byt naznaceno v te official novelization verzi. dale jeste uvidime snad bude aspon dve tri deleted scenes
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    heh, me by zajimalo, co vedlo Davida k zdegenerovani Chestburstera: model Covenant na Chestburstera: model Alien, kterej se jevi oproti predchozimu modelu o dost slabsi:p
    KEB
    KEB --- ---
    Scott covenantem zrušil AVP větev. Netušíte kdo má na AVP práva? Protože takhle si zrušit slibný materiál je imho škoda. To neměli Scottovi dovolit.
    KEB
    KEB --- ---
    DWAY: Zvedám rukavici ze země :)

    lidi pod tlakem - tlak ne tlak ( a to neřeším řetězec událostí, které k tomu vedly, to následuje níž) by loď zcela jistě MĚLA pojistky proti tomu, že někomu rupne v šíšce a rozhodne loď zničit/ohrozit. Veškeré potvzení bylo pouze ústní a heslo. Kde je nějaký scan oka nebo cokoliv, co eliminuje možnost toho, že někoho dalšího držím pod krkekm. Nehledě na to, že u takovýhle rozhodnutí by měl být potřeba souhlas vícero lidí než dvou. I ruský jaderný ponorky měly tři klíče.

    - šílený android - ne tohle nechápu. Naprosto kokotské rozhodnutí a imbecilně slepá důvěra.

    kapitán a inkubační doba - pozor - myslím toho kapitány o patro výše, co následoval Davida. Ten se nahnul nad vejce s facehuggerem a vylezl z něj regulérní vetřelec (nebo ne?). U toho je inkubační doba několik hodin viz alien jednička.

    - teraformace - beru, že to měla bý obyvatelná planeta, takže by teraformace neměla být extra nezbytná. Všeobecný úzus o kolonizačních lodích říká, že loď nebo její moduly sednou na zem a jsou zároveň továrnami, nemocnicemi atd. Na co by sebou jinak vezli embria, že jo. Takže to skutečně mohl být jen jeden modul z mnoha. Ad srub - takhle velká loď se stavěla na orbitě, tudíž cokoliv bys musel vy vézt nahoru by stálo nekřesťanský majlant. Navíc je to objemné a defacto k ničemu. Podle mne je to další blbost, ale tahle řve nejmíň.

    - posádka a změna kurzu - Ta loď není jejich (kolonistů), ale Weyland Yutani a korporaci musela stát bambilion peněz. A korporace si své investice hlídá. Nepostavíš kolonizační loď za bambilion jen tak, chceš z toho něco mít, proto se taky zakladají kolonie, abys je mohl vydrancovat. Takže změna kurzu o svévoli posádky nepřipadá v úvahu. Samozřejmě, že je potřeba mít možnost měnit kurz, protože se cokoliv může podělat, ale korelace kurzu není změna cíle letu. PALIVO - zrychlování lodě stojí moře paliva a zrychlovat musíš jinak bys tam letěl tisíce let. Zpomalení stojí zase moře paliva, protože u cíle musíš zastavit. To jsou dvě moře paliva, který musíš vézt a který stojí peníze a hlavně objem (skladovací) na lodi. Další palivo máš na změny kurzu, kdyby se něco podělalo. Oni si z kurzu jednoduše odbočili jako by se nechumelilo. Jsně říkali, že to není daleko jen jeden skok. BTW co je to ten skok? To je první vetřelec, kde jsem SKOK zaznamenal. To mají tolik paliva navíc? To klidně risknou, že už nezbude na korelace v případě průseru? Nic ani zmínka, proč asi, protože je to pitomost :D

    - Noomi - ok, ty doprovodná videa jsem neviděl. Na ty se teprve chystám, takže neposoudím.

    - jasně má to být horor takže někdo musí umřít, ale to není obhajoba kokotského scénáře, který se ani nesnaží o něco jako logika. A jak jsem kdysi prohlásil po promethevo. Scott je áčkovej režisér, který když řekne studiu, že ten scénář je kravina, tohle nenatočím, seru na vás. Tak s ním prostě nepohnou, protože studio potřebuje Scotta ne Scott studio. On může jít ke konkurenci. Teda pokud nemá právníky naprosté trotly. Jenže on se na scénář vysral už u promethea a teď zase. Na třetího promethea už do kina nepůjdu. Ne když ze mě Scott dělá debila.

    A co je naprostá blbost a kokotina je absence jakýchkoliv bezpečnostních procedur a ochranných prvků při přistání na planetu a před ním. Riziko nějaké infekce prostě nikoho ani nenapadne tohle je pohrdání divákem, protože to je zcela evidentní nesmysl.

    Uff jsem se rozepsal trochu víc :D
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    DWAY: Je. Projed si HRG portfolia a zjistíš, ze je A:R velmi věrné pravé HRG dílu, což potvrdil i sám mistr. Jen ho dost namichli ze nebyl v titulcích :-)
    DWAY
    DWAY --- ---
    TRAGED: ne, neni :-D Nemyslim, ze by byl nenavideny kvuli lebky. Ono celkove hnizdo bylo ve ctyrce taky hnusne. Divne zlute cucky misto pekneho cerneho hladkeho giegrovskeho hnizda.
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    pesne, maj proste jen dekl pres ksicht
    DWAY
    DWAY --- ---
    TRAGED: mozna meli vetrelci ve dvojce akorat vychrtlejsi hlavu a vic to kopirovalo lebku. Ktera tam teda zjevne je.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    GANDHI: Tak tam byla od zacatku i lidska lebka, takze i nenavideny zaverecny Alien z Resurection je v poradku :-)
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    TRAGED: ja vim - jen naznacuju, ze ty zebra tam proste byly uz od zacatku, ie to ze je vetrelci v Aliens maj, neni uplne mimo misu
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    GANDHI: ALIENS a dal jsou Based on HRG. Jak jiste vis a snadno si to porovnas s puvodnimi HRG obrazy a navrhy.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Predator concept drawing by Mark 'Crash' McCreery for Stan Winston Studios, 1987

    GANDHI
    GANDHI --- ---
    DWAY: taky se ty věci ze dvojky říká Alien Warrior - ale imho je to designove téměř totez akorát ta pruhledna skořepina kreje jen predni část hlavy
    DWAY
    DWAY --- ---
    GANDHI: on myslel tyto "zebra" (na hlave):



    ktere sou specificke pro dvojku
    GANDHI
    GANDHI --- ---

    nechci vam brat iluze, ale...
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    TRAGED: tak to je totiž poprve co byla vidět královna, v Alienovi, pro který HRG dělal design, nic takového nebylo :(
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    JVMLOK: HRG design nemají už v Aliens :-] Už tam mají na hlavě právě tahle žebra.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam