• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DWAYAlien universe - Romulus v kinech
    40 let. Juchuuu

    Vše o Alien universu:
    Alien, Aliens, Alien 3, Alien: Ressurection, Prometheus, Alien: Covenant, Alien vs Predator, Alien vs Predator 2

    Ale také knihy, komiksy, hry, prostě cokoli, co by mohlo zajímat fanoušky Vetřelce. Aktuálně hádám diskuse o Covenantu.

    Alien covenant evolution (img)
    rozbalit záhlaví
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    DWAY: zakladni klasifikace zanru viz viki. Scifi horror je z definice protimluv.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    DWAY: Z definice zanru. tl;dr; Horror je o parte blbecku co se necha vyvrazdit pokud mozno co nejbrutalnejsim zpusobem a to proste Alien IMHO neni, ten je o strachu z neznameho.
    DWAY
    DWAY --- ---
    TRAGED: na tos prisel kde? Vsude pisou scifi horor :)
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    DWAY: Porad je to Hard SciFi bez logickejch kopancu. Nostromo je uzasna lod vyuzita do mrte tak, jak by mela, zadne balastni neuzitecne prostory ala StarTrek. Kazdy centimetr lode je efektivne vyuzit. Vsichni jednaji logicky a uveritelne. Kdyby jm nesvinil Bilbo Ash; coz je i vysvetleno proc a je to mimochodem uzasna scena, kdy bojuje jeho naprogramovani k ochrane lidkse posadky s novymi instrukcemi z WY, az ke smule posadky Nostroma nakonec zvitezi prave ty z WY; tak by svou zvedavost odnesl jen Kane.

    A BTW neni to SciFi horror, ale spis Scifi thiller,
    DWAY
    DWAY --- ---
    TRAGED: Samozrejme ze nesouhlasit muzes, ale podivej se na klasifikace filmu. Vzdycky to byl horor, scifi. Preci jen jak uz jsem psal je to hlavne o potvore ktera zabiji, respektive bylo. Takze horor posazeny do scifi pozadi. Ale proste jde tam o tu notu aby ses bal vesmirneho monstra.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    DWAY: Nesouhlasim, Alien je jeden z nejvic Hard-Scifi vubec. Mozna bych se nebal ho dat tesne za 2001:SO
    GORG
    GORG --- ---
    Na Prometheus i poslednim Alienovi me iritovaly nektery ty rozhodnuti typu - jsem na cizi planete, slapnu tam do nejakych mimozemskych prasivek, tak prvni co udelam, ze si tam zapalim cigaro, nebo se v nich nipam.

    Nevim, ale i se prvne ocitnout v pralese na Zemi, tak by clovek byl opatrnejsi :-)
    DWAY
    DWAY --- ---
    Tak dalsi update:
    David vetrelce nevytvoril, vytvorili je inzenyri. David nasel funkcni vajco, facehuggera musel zabit, a v podstate vytvoril nedokonalou kopii. S akcelerovanym rustem, proto ta mala svine v podstate rostla pred ocima.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    KEB: no. to uz jsi tu vsechno psal. takze diky za nazor, ja mam opacnej.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Ale piču. Prostě to bylo blbý a není potřeba hledat za každou cenu omluvy jenom proto, že tomu kdysi pradávno předcházel Alien.
    DWAY
    DWAY --- ---
    KEB: to je prave to, co si myslim ze tak jednoduche neni. Hlavne po bitve kazdy general no.
    KEB
    KEB --- ---
    CYBERKOTLIK: to všechno co popisuješ bych pochopil a akceptoval u béčkové produkce s pětinovým rozpočtem začínajícího režiséra, ale tohle je Ridley Scott a měl na to pořádnej ranec peněz. Co za to natočil? 80. horor kde chybí, jak už jsem řekl níž, jen ta buchta s pěnou v očích utíkající s jekem ze sprchy.

    Podle mě nečetl Ridley scénář už u Promethea a tohle bylo ještě horší, ne horší ne, stupidnější. Scénárista se vůbec nezatěžoval tím, aby jednání postav dávalo aspoň trochu smysl. To mě na tom sere, většina těch lapsů by šla prostě přepsat, aby to aspoň nebylo tak evidentní, ale tady se s tím nikdo nezatěžoval. Za mne prostě zklamání.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    LKA: asi se nema smysl opoustet do uplnych detailu, ja chtel jen rict, ze racionalni ejdnani v podobnych situacich selhava. Jinak to je vec nahledu - pokud ti nekdo chybi (a nemas podezreni, ze ti tam beha vetrelec), tak posles nekoho at ho zavola - ne ze vseho vsichni nechaj, a jdou hledat cloveka, co se "jen" zpozdil.
    LKA
    LKA --- ---
    CYBERKOTLIK: K te logice: To, ze maji laborku s karantenou uprostred vysadkoveho clunu a nakazeneho tahnou skrz celou lod, me pri sledovani sice rozhodi, ale najdu si nekolik moznych vysvetleni. Nelogicke chovani si taky umim oduvodnit, kazdy se tak nekdy chovame (treba kouknuti do vejce). Ale fakt je potreba tocit umelou/zbytecnou zapletku, kdy jdou hledat clena posadky po jednom a ne ve dvojicich? Tvl to musi znat z filmu pro pametniky, akcnarny z 80´- 90´ 20 st.
    DWAY
    DWAY --- ---
    A jeste je treba vzit v potaz, ze musel nejak navazat na toho prometea coz tu praci dost ztezuje, a z cehoz vybruslil celkem dobre. Hlavne si udelal nabeh na paradni vetrelci akci. Uplne vidim, jak deep space scavengers team o 50 let pozdeji nasel covenant jen tak se vznasejici ve vesmiru, a ti nebozaci netusi, ze nevyhrali jackpot jak si první mysleli, ale ze zaziji svou nejhorsi nocni muru...
    DWAY
    DWAY --- ---
    JVMLOK: ale vetrelec byl vzdycky v prve rade horor no :-) jde tam hlavne o priseru ktera zabiji lidi. I když mozna pak chapu co chces rict. Ze radsi dalsi zabijeni ve vesmirne lodi nez origin story. Mozna by to dopadlo lepe. Ale jako fanda vetrelce sem rad i za ten covenant. Kde narozdil od prometea aspon ten vetrelec byl (i když jen nedomrly) byl by smutek kdyby uz nikdy nebyl zadny novy film s vetrelcem, a holt je jista sance ze se to nevyvede. Kor v roce 2017 kdy uz kazdy videl vsecko 2x a umi je kritizovat.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    DWAY: Njn. Horory narozdil od Scifi apelujo na emoce. Proto je proste nemam rad protoze je to na me moc ubohy. Takze bud tocim scifi, a zapinam racio a integruju ho do celyho dila, a nebo naopak pisu horror a racio nezapnu celou dobu.Takze snaha motat dokopy horror a kauzalni retezce vyvoje alienu je proste neplatenj pokus. Znovu...prosim uz radsi ne.
    DWAY
    DWAY --- ---
    JVMLOK: tak oni asi úplně nepocitali s houbama ktere pousteji spory dna akcelerantu :-D jak uz sem rikal, kdyby byli v hororech všichni chytri a opatrni tak by to byl pěkně nudny zanr.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    DWAY: To dava smysl.
    Dobry
    Dobry
    Dobry
    furt dobry
    dobry
    Bacha neco se deje, nasadte si prilby!

    ...Ooops
    DWAY
    DWAY --- ---
    Tak mam rozecteny ten covenant, a skafandry na vysadku nemeli, protoze Walter non stop monitoroval stav vzduchu.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    JVMLOK: hele ono je to desne jednoduchy to takhle smahem hodit ze stolu, ale fakt je ten, ze prave presne tyhle selhani se pak v praxi dejou.
    Dam jeden priklad za vsechny: pri nedavnem lovu na teroristu ve Francii se jejich protiteroristicka jednotka pripravila na zasah, a kdyz to zaclo, tak tam vlitnul jeden clovek se stitem - ostatni zazmatkovali a zustali venku (!).
    ten frajer pak vyber ven, terorista za nim - a chlapci od GIGN, rozmisteny po obou stranach vchodu zacli strilet skrz nej sami do sebe a meli nekolik zranenejch aniz ten terorista vubec vystrelil (sekla se mu zbran).
    Kdyby to nekdo natocil jako film, tak bys moh taky kricet: to je uplna picovina, jaktoze se ty vycviceny lidi nechovaj jako profici.
    Podobnych pripadu se v okamziku, kdy fakt jde o kejhak deje spousta, protoze ty casti mozku, kde ma clovek pamet a racionalni mysleni jsou v tu chvili vyrazeny z provozu vlivem stresu.

    KEB: To ale muzes rict o vsech vetrelcich (naprosto stupidni a logiku ignorujici) - tam pobihali marinaci v trickach apod - zajimavy, ze u jednicky zadny diskuze, kde vzali palivo na proverovani ciziho signalu nevznikly.
    KEB
    KEB --- ---
    hmmm, tak jsem zkoušel najít první vetřeláckej omnibus (komiks) a zdá se, že je rozebranej totálně a do mrtě :( Kdyby někdo o nějakém fórovém kousku věděl, tak řekněte.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam