• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DWAYAlien universe - Romulus byl fajn
    40 let. Juchuuu

Vše o Alien universu:
    Alien, Aliens, Alien 3, Alien: Ressurection, Prometheus, Alien: Covenant, Alien vs Predator, Alien vs Predator 2

Ale také knihy, komiksy, hry, prostě cokoli, co by mohlo zajímat fanoušky Vetřelce. Aktuálně hádám diskuse o Covenantu.

Alien covenant evolution (img)
    rozbalit záhlaví
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    KEB: Wayland není firma, kde by šéf řešil vyřazenej hardware. Notabene na pracovní kolonii, jaká byla zobrazena ve filmu. Nikoho to nezajímá:)
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    KEB: šéf na starej krám prdí, když se to rozbije, pořídí si na firmu nový
    KEB
    KEB --- ---
    FRK_R23:
    MARTIK: tvojemu šéfovi se rozbije auto. Odstaví ho za firmu a tebe nechá aby sis ho opravil a jezdil s ním jen tak.

Ta závada asi nebyla moc velká, když jsi opravil nějaký random jouda.

A šéf to udělá aniž by si to auto nechal třeba na ježdění po městě, když má dlouhé trasy už to úplně není.

Ale jinak uznávám, že se na tom točím pořád dokola 🤣
    SITH
    SITH --- ---
    MARTIK: jj, klasické scifi z 70´s kde vlastně vlády světa měly malou či žádnou moc a světu (a vesmíru) vládly hamižné zlé korporace, které sledovaly své vyšší cíle a hodnota lidského života se rovnala nule
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    KEB: Já to teda chápal tak, že ho prostě našli někde nefunkčního a dali ho nějak dohromady. A pokud seš rodič s malym dítětem v takový prdeli, s radostí jí věnuješ droida na hraní. Její rodiče očividně taky byli jen low zaměstnanci a měli hovno.
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    KEB: nevím hele. Tvrdíš, že víš, jak funguje vlastnictví droidů v tomhle vesmíru. WY je vždy prezentována jako to nejhorší ze světa korporací, ale pořád to ještě není orwellovská diktatura. Nevíme pozadí, neznáme ty předcházející události. Ale nebudu ti to dál rozmlouvat.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    DOCKINEZ: No, to je ale superblbost! Kdyby to slo, proc by rovnou nelezly ven ustama, ale slozite pres hrudnik?
    KEB
    KEB --- ---
    PREDSEDA: za mě v pohodě, já si to užil 🤣 v kině s kámošem ty vole to je Ash, to je Ash!
    KEB
    KEB --- ---
    MARTIK: to je jedno, je to android WY a používá ho random dělník jako, hračku.

Pokud Andy rozbitý, tak by pro WY dávalo smysl ho použít třeba v dole nebo kdekoliv jinde, ne ho nechat pipine na hraní.
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    DWAY: hele film byl boží, ale já nemám rád tyhle PR řečičky o trikových old school back-to-basic metodách, které jdou do kopru, jakmile ve filmu vidím digitálního panáka, kterého klidně mohl hrát libovolný žijící herec a nemělo by to na nic vliv. Naopak, nerušilo by to a mohli jsme mít dalšího fajn herce v dobré vedlejší roli.
    Je to takové to klasické hollywoodské korporátní pokrytectví které mě sejří a které se obzvláště v oblasti triků poslední dobou tak rozmáhá (viz Top Gun a kecy o skutečných letadlech).
    Ty facehuggeři jsou taky dobrý příklad. Podle mě to není žádné velké umění mít loutku na dálkou ovládání do scén, kde někde leze po stole, ale v tý swarm scéně z prvního teaseru je to jasné CGI. Takže proč tohle jednostranné flexení?
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    Mě ten deepfake naopak přišel z těch povedenějších.
    Co mi vadilo spíš byly všechny ty blbosti kolem
    a mj. taky doslovná recyklace hlášek z minulých filmů.
    Nějaké pozitivní věci by se tam ale taky našly.
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    DWAY: mně to přišlo hrozný
    DWAY
    DWAY --- ---
    MARTIK:
    A ono je pochopitelne, ze neprivedli bilba, aby si jeste jedno zahral :-D Ale mi ten deepfake zas tak nevadil. Obzvlast kdyz se jednalo o rozbiteho androida.
    DWAY
    DWAY --- ---
    MARTIK: a co vetrelec a facehuggeri? Ti byli practical, a byli za me top :) Lepsi nez vetsina CGI vetrelcu. A hlavne proto, ze jak zminoval v tom videjku, kdyz mas loutku, tak ti herci maji s cim hrat a vypada to proste lepe cela ta scena :)
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    GLADILAF:
    rook
    GLADILAF
    GLADILAF --- ---
    Jako ten typek uplne na konci? Videl jsem fotky toho herce a moc triku ani nebylo treba...
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    DWAY: "practical is always scarier" - no nevím, ta deepfakeová digitální zrůdnost byla nejděsivější na celém filmu (a ano, vím, že to byla z části loutka).
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    KEB: my ale o té minulosti nic nevíme. To co tam Rain říká může být klasické filmové kliše: nespolehlivý vypravěč. Kdo ví, kde ho našli, kdo byl její otec, etc.
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    KEB: imho než atmospheric intake (jak bylo zmíněno) je to pravý opak - výfuky. Představuji si ho jako biomechanický stroj plný žhnoucí energie a tímhle to jde ven :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    KEB: Mě nasral už jenom tím, jak roz***bal potenciálně slibný lore kolem space jockeys. Veškerý tajemno ohledně pilota z jedničky fuč. To mu nezapomenu.
    KEB
    KEB --- ---
    DOCKINEZ: těší mě, že medojed upozorňuje na stejné kraviny jako já před lety.

Prostě Prometheus a kovenant jsou s***** s velkým s.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam