• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHEALAMake Moravia Great Again
    Od zrovnoprávnění Moraváků (a Slezanů) vůči Praze přes separatismus až znovudobytí území, které historicky Moravě patřilo. Moravská hymna, osídlení, Moravská osvobozenecká armáda, plány na bitevní šalinu included.
    Od prahistorie až po současné v(V)elké Moraváky.

    Kdysi když jsem byla ještě mladá a krásná, vlezla jsem se do Moravské národní strany, resp jejich mládežnické sekce, byl tam mladej překnej předseda, kterýho jsem okukovala a tak. No a mimo jiný jsem absolvovala výlet do Znojma, kde se objevil nějaký člověk, co vykládal, že ve znojemský rotundě vůbec teda nejsou vyobrazený Přemyslovci, a že teda Morava zase dostala nějak na zadek.

    A mě se nějak ta myšlenka Moravy větší, než by se mohlo zdát, zalíbíla. Sice jsem ji odložila jsem ji někam na hlubokou budoucnost, koneckonců jsem měla jiný starosti, jako se kamarádit s muzikantama a chodit na Brněnský Doors, kde byli lidi hezčí než předseda.

    Ale z akcí už mám sjetý kde co všechno, sama se muzice věnuju aktivně, a tuhle na mě vyskočila čepice "Make Moravia Great Again", a historie mě baví. Tak jsem zase Moravu vytáhla.

    Nebráním se jakýmkoliv seriozním i humorným příspěvkům na téma Velké Moravy :)
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SHEALA: ale to je jen moravská propaganda, fake news. Zeptej se kteréhokoliv slováka!
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ZUZKAOU: Slováky měl pod palcem Pribina. Sleduju že s úpadkem velké Moravy upadá i znalost dějepisu...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SHEALA: ehm, to ale byli Slováci.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ZUZKAOU: to jsou detaily. Pro připomenutí, Mojmírovci neměli ani koňskou tramvaj, a ovládají už v sedmém století rozsáhlá území ve střední Evropě.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SHEALA: to je sice pěkné, ale z tramvají jaksi jde v kraji bez tramvajových kolejí dobít leda tak nádražky. A ty tu jsou stejně už na většině míst zavřené.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ZUZKAOU:
    Mno, o projektu přesunu nádraží v Brně si asi četla... takže ... jenom taková drobnost, že zatímco vlak po šalinových kolejích nemůže jet, tak šalina po vlakových ano...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SHEALA: ehm, tak to je v pořádku, šalin sem pošlete celá hejna. Drobnými logistickými problémy, tzv. kolejemi, netřeba se zatěžovat.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ZUZKAOU: to jsou Čechistické pomluvy. Moraváci se neopíjí, Moráváci umí boj s alkoholem vyhrát.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Jak už jsem psala Slezské separatistce spolubojovnici, Moravští nacionalisté měli, nebo možná ještě mají, armádu. Jejich nejoblíbenější zbraní je tzv bitevní šalina. Zde je maskovaná pro boj ve měště.

    Zbraňové vybavení bitevní šaliny je tajné.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SHEALA: to je sice pěkný, ale tady to celé chtěj pruští revanšisti... A tedy moravské pluky, no. Voni u té Hvězdy tenkrát padli hlavně proto, že byli tak opilí, že nezvládli utéct...
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SATOO: Chudáčku ubohý, NWO tě pomocí telepatické sondy nutí sem lozit!
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ZUZKAOU: no... my máme armádu. http://moa.xf.cz/novinky.html
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Moravané se bohužel vyčerpávají hlavně vypravováním vlastivědných výletů, a to ještě k tomu pouze po Moravě, nikolivěk bývalých državách naší slavné velké říše.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Ráda bych na začátek představila něco z Moravistického hnutí. Napřed strana, která je velmi opatrná, jak v názvu, tak v tom co chce (například uznat Moravany za národnostní menšinu) (Se Slezany si to vyřídím vykomunikuju posléze)
    Moravané - Politická strana • Ministr pro lidská práva neuznává práva Moravanů | Novinky
    http://www.moravane.cz/.../moravane.cz/blog/2017/03/ministr-pro-lidska-prava-neuznava-prava-moravanu
    Ministr pro lidská práva neuznává práva Moravanů
    Lidé mají právo se svobodně hlásit ke své národnosti. Na Moravě se statisíce lidí hlásí k národnosti moravské, písemnou zmínku o Moravanech najdeme již v roce 822. Ministr pro lidská práva Chvojka však tvrdí, že Moravané jsou české národnosti a nejsou ani národnostní menšinou. To je zcela nepřijatelné.

    Hlavním argumentem pana doktora je, že Moravané mluví česky (samozřejmě só/sú aj tací), čímž ovšem dělá např. z Rakušanů Němce, z Američanů Angličany a ze Švýcarů Italy, Francouze či Němce. Jazyková definice národů patří do 19. století, z nějž evidentně vychází i vzdělání páně ministrovo v oblasti národní identity a lidských práv, což je však v případě ministra pro lidská práva neomluvitelné. Navíc tento ministr zcela nestoudně argumentuje i tím, jak vlády ČR zatajily Radě Evropy existenci Moravanů v ČR, tudíž přece žádní Moravané nejsou, že ano. A kdo si myslí něco jiného, je „moravista“, říká náš ochránce menšin, čechista (ne čekista, to byla jiná organizace) Chvojka.

    Praha vzala Moravě parlament (1918), hranice (1948) a na rok 2018 zřejmě připravuje zločin největší, tedy krádež identity – v Ústavě jistě bude místo úvodní věty „my, občané ČR v Čechách, na Moravě a ve Slezsku“ český šovinistický ekvivalent typu „my, národ český v Čechii“. Je tedy zcela legitimní, abychom naše práva hájili: My, národ moravský, chceme zpět svoji identitu, hranice i parlament.

    Ondřej Hýsek, předseda politické strany Moravané
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jakožto slezká náplava výrazně protestuji proti násilnému připojení slezanů do Moravy! Slezko bude velké, jen co napadneme Poláky a vezmeme si co je po právnu naše!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam