• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHEALAMake Moravia Great Again
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    PISKVOR: tak snad mikulčice nebo starák ne ;)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: Olomouc by zajisté byla důstojnější metropolí.
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    A proč doprdele Brno? To je hlavní město jak noha... Místo sochy je na náměstí šulin. Mluví tam německým dialektem. Požaduji, aby to bylo něco opravdu na Moravě. Už tak je tu dost kokotů, tak ještě aby nám vládli... to by tak chybělo.
    Už tak je Morava všem pro smích, tak proč do toho tahat ještě Brno?
    PAYAMAN
    PAYAMAN --- ---
    Toulky českou minulostí: Díl 20 - Čtyři velkomoravští panovníci
    https://www.youtube.com/watch?v=EZRpvE7TWxM&list=PLNjKxnE9ELduTTAkOKrWM7gOOAXyqeI06
    PAYAMAN
    PAYAMAN --- ---
    SHEALA: Velka Morava!Velká Morava!
    PAYAMAN
    PAYAMAN --- ---
    Yes-I:)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SHEALA: Kdyz dojde na vtipy o prazacich vzdycky se mi vybavi dva - viz 1. a 2. z odkazu http://wwwbrno.cz/vtipy/default.asp?typ=9&oblib=1
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Co to tady kurva je?
    SHEALA: To by chtělo nějaký odbor osvěty. Jako že tady nepobíháme v krojích a tak. Jednou jsem absolvovala rodinnou sešlost při příležitosti nějaké té zlaté svatby nebo čehosi a organizoval to můj megalomanský otec, takže zbylo nějaké jídlo. Studovala jsem v Praze a byla jsem cvičená, že blbý, kdo dává, blbější, kdo nebere, bude někdo to kolo Nivy a půlku husy ještě potřebovat? Ne? No tak děkuju. (Se spolubydlícím jsme měli asi tak měsíc poté stravu výrazně kvalitnější než obvykle.) Takže jsem měla kabelu žrádla a měla jsem se sejít s pražskou kamarádkou. Cosi jsme řešily, přišel hlad, já jí nabídla koláč, zašátrala jsem v zavazadle a mezi šrůtkou uzeného a kusem dortu byla krabice s koláči. Pražačka vyvalila oči... a dodnes mi odmítá uvěřit, že filmy kecaj, že Moraváci tohle nevozí od babičky na koleje do Prahe každý týden.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Abych obnovila slávu velké Moravy, jdu už pomalu načerpat síly. Pro dnešek se rozloučím takovým vtípkem.

    Sedí Pražák v moravském sklípku mezi samými Moraváky a ti na něj po pár deci vína začnou dorážet: "Je to tu hezčí než v Praze, že?" Pražák hned odpoví: "Jasně, mnohem." Chvíli je pokoj, ale pak se znovu ozvou Moraváci: "Lidi jsou tu lepší než v Praze, že?" "To víte, že jsou a mnohem!" To už jeden Moravák nevydří a opáčí: "Stejně ti dáme přes držku!"
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ZUZKAOU: tak o Slovácích je známé, že přebírají od Moraváků kde co všechno, od lidového léčitelství (bohyně) přes kroje, tak proč ne i dějepis...

    Nicméně, popojedem: Po převratu v roce 1989 se mohla sláva Moravy obnovit velmi snadno, pomínky pro to byly, nedaleko Brna se nacházející Adamovské Strojírny měly slušně rozjetou zbrojní výrobu. Bohužel však Čechistické tlaky způsobily to, že došlo k tzv konverzi zbrojního průmyslu a potenciál potenciální Moravské armády byl značně oslaben... http://www.ceskatelevize.cz/zpravodajstvi-brno/zpravy/167368-stane-se-z-adamova-mesto-duchu/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SHEALA: ale to je jen moravská propaganda, fake news. Zeptej se kteréhokoliv slováka!
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ZUZKAOU: Slováky měl pod palcem Pribina. Sleduju že s úpadkem velké Moravy upadá i znalost dějepisu...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SHEALA: ehm, to ale byli Slováci.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ZUZKAOU: to jsou detaily. Pro připomenutí, Mojmírovci neměli ani koňskou tramvaj, a ovládají už v sedmém století rozsáhlá území ve střední Evropě.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SHEALA: to je sice pěkné, ale z tramvají jaksi jde v kraji bez tramvajových kolejí dobít leda tak nádražky. A ty tu jsou stejně už na většině míst zavřené.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ZUZKAOU:
    Mno, o projektu přesunu nádraží v Brně si asi četla... takže ... jenom taková drobnost, že zatímco vlak po šalinových kolejích nemůže jet, tak šalina po vlakových ano...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SHEALA: ehm, tak to je v pořádku, šalin sem pošlete celá hejna. Drobnými logistickými problémy, tzv. kolejemi, netřeba se zatěžovat.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ZUZKAOU: to jsou Čechistické pomluvy. Moraváci se neopíjí, Moráváci umí boj s alkoholem vyhrát.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Jak už jsem psala Slezské separatistce spolubojovnici, Moravští nacionalisté měli, nebo možná ještě mají, armádu. Jejich nejoblíbenější zbraní je tzv bitevní šalina. Zde je maskovaná pro boj ve měště.

    Zbraňové vybavení bitevní šaliny je tajné.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam