• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCIENFyx pro iOS a Android - neoficiální lehký mobilní NYX klient

Fyx - neoficiální lehký NYX klient pro iOS a Android. Pro základní informace se podívejte na nástěnku.

Become a Patron!
    rozbalit záhlaví
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    CLOJSTER: S gestama je dobrý šetřit. Tady počkám rád na UXáky. Tap na příspěvek se sice lehko řekne, ale bude tam potřeba vyřešit víc věcí - hlavně otestovat prokliky. Nyxí appka sice má tap-to-reply, ale zase nefunguje 90% prokliků jinam, neřeší videa v příspěvku (což Fyx bude řešit v další verzi) atp.

Mimochodem - Twitter ani Reddit žádný gesta nemají.
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    KOC256: ted tu nic takoveho nefunguje... a souhlasim, taky bych to bral. I reply kliknutim na prispevek. proste ty gesta bych klidne zachoval z nyxove appky - to mi prijde super.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    FRK_R23: Jakoze to chces mit naopak nez ted?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    LOJZA: To me taky napadlo. Ale stale si myslim ze nejprehlednejsi bez kompromisu je podbarveni :)
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    LOJZA: Já vím :( Ale je to jedna z funkcí, které chci do veřejné verze a nemohl jsem odolat. Rád to později změním. A ještě ten trojúhelník byl trochu challenge, na které jsem se naučil zas něco nového.
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    LUCIEN: Vertikální proužek po celé levé straně příspěvku, když už nechceš počkat na UXáky :))
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    WOJTISHEK: Asi tak:) doleva plus, doprava minus:)
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    FRK_R23: jj, ty poznamky jsou tam “super” :D castokrat swipuju 4x - omylem plis, omylem poznamka pri pokusu o odstraneni plusu, odstraneni poznamky, odstraneni plusu
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    WOJTISHEK: Tam mi vaděj akorát notifikace nebo poznámky či co to je. To jsem asi nikdy nepoužil:)
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    FRK_R23: s tim swipem to chce ale dobre domyslet, aktualne na NYXove klientovi, na kterem to je, castokrat swipnu omylem.
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    FRK_R23: Všechno bude. Časem :) I když o některejch věcech nejsem přesvědčenej, nicméně dám na rady ostatních :)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    LUCIEN: Líbilo by se mi, kdyby se dalo odpovědět kliknutím kamkoli na přispěvek, než trefovat šipku. Taky by v budoucnu bylo cool dávat plus nebo mínus swipe doprava/doleva:)

A když to teď píšu, tak klávesnice nedělá sama velký pismena na začátku vět:)

takhle ne.
    Takhle ano.

:))
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---

Co lépe indikuje nepřečtené?

25 hlasy od 25 respondentů

LUCIEN
      LUCIEN --- ---

LOJZA
      LOJZA --- ---
      Ahoj, s panem programátorem Lucienem jsme se domluvili, že zkusíme využít Slack pro operativnější a přehlednější domluvu ohledně designu a vývoje.

Pokud byste chtěl někdo aktivně přispívat (vývoj, testy, UX/UI...), pošlete mi e-mail do pošty - obratem pošlu pozvánku do Slacku.
      LOJZA
      LOJZA --- ---
      KULHY: Ahoj, rád se přidám. Můžeme si napsat?
      LUCIEN
      LUCIEN --- ---
      KOC256

Moje připomínky. Nečetl jsem ostatní abych se nenechal ovlivnit.
      No to je ale chyba :) Nechat se ovlivnit je podle me zaklad k tomu, abychom se netocili v kruhu. A taky to setri cas. Nam vsem :) Ale chapu...

Na GIThubu jsem nikdy nepracoval. Dají se tam nějak rozumně spravovat připomínky, chyby, návrhy a třeba VOTOvat?
      Github mi pomaha abych se z toho nezblaznil - umoznuje mi to lehce tridit issues, feature requests atp. Lidi tam muzou sami davat issues v nejake forme, ktera je pro me prijatelna a nezblaznim se z toho. Napr. ted musim vse odsud kopirovat - treba posledni dny spis odpovidam nez programuji...
      Ostatnim developerum zase si lehce stahnout kod, projit si ho, neco upravit a poslat mi to. Viz. napriklad bohuliba snaha Kejmla to rozjet na Androidu (coz se mu povedlo).
      Jednotlive issues lze paleckovat, diskutovat nad nimi a neztraci se tak kontext. Tady se mi zda, ze hodne lidi necte vse a pak se tu dubluji veci nebo se ptaji na veci co jsou davno zodpovezene. No a hlavne - umoznuje mi to planovat dalsi vyvoj a rovnou z editoru uzavirat zrovna vyresene veci...
      Drobnosti se tam mohou davat pod jedno issues, nemusi hned z kazde drobnosti byt issue. Viz. dole prace s textem...

Takze Github jednoznacne ano, delsi a obsahlejsi diskuze pak zde...

- MUST HAVE: celkem extremni pruvodce pro pridani uctu, to opravdu takto silene dela i soucasna verze NYX klienta? pripadne Ondrova BETA (uz si nepamatuji), ale toto je opravdu anti UX
      Pro tebe anti UX, pro nekoho zase super (nekdo to tu chvalil). Neverim, ze BFU bude vedet co ma s nejakym tokenem udelat a kam ho ulozit. Proto vznikl takovyhle tutorial, aby to pochopila i moje mama.

- MUST HAVE: notifikace
      Souhlas, uz to s Nyxem resim. Nicmene k vydani verze 0.3 to podle meho nebrani.

- MUST HAVE: home s notifikacemi (palečky, odpovědi, ...) na jednom místě
      Nesouhlas. Tohle podle me muze pockat. Pojdme o tom hlasovat a diskutovat.

- MUST HAVE: start screen - cekal bych sledovane (osobne historii nepouzivam NIKDY) - nebo nastaveni
      Mno, jak jsem uz priznal v privnim prispevku, tohle vzniklo ciste z meho use-case. Pokud to je pro vic lidi stopper, rad to zmenim. Pro me je Historie startovaci stranka.

- MUST HAVE: jak nastavit, abych ve sledovanych nevidel diskuze bez reakci (vychozi zobrazeni) - pak mam nekonecnou nudli - nebo nastaveni
      Uz jsme resili v poste. Nyni nelze. Imho je tohle individialni. Ja v tom must have nevidim.

- MEDIUM PRIORITY: nejde kopirovat text - zasadni bolistka i soucasne aplikace (toto skoro zvazuji dat do MUST HAVE)
      Ano, vim, pridej do GitHubu pls.

- MEDIUM PRIORITY: co dela erlenmeyerova banka v zahlavi diskuze? nic mi to neevokuje... (o 10 minut pozdeji - aha to dela ten divny layout, primarne urcite vypnuty a dat do nastaveni)
      Vim, ze tohle si zaslouzi vic vysvetlit. Udelam v nasledujicich dnech.

- MEDIUM PRIORITY: moc nechapu ten layout, kde v leve strane je 2/3 nudlicka s textem a vedle je ctverec s odkazem a radoby nahledem bez nahledu
      Viz. predesly bod.

- MEDIUM PRIORITY: to velke plusko pro pridavani prispevku mi tam prijde IMO rusive. Castejsi UC je konzumace prispevku). Dat do zahlavi misto banky
      Je potreba si uvedomit, ze ten appbar neni nafukovaci. Banka casem zmizi, ale treb BINARY tam navrhuje hledani, ty plusko. Co bude dal?

- MEDIUM PRIORITY: zobrazení fotek dost snižuje kvalitu a ten prohlížeš je takový kostrbatý, prostě mi moc nevoní...
      Ano, toho jsem si take vsimnul. Bude nejaky problem v te knihovne. Dej to do GitHubu pls.

- MEDIUM PRIORITY: dole pro me je nerozlisitelne, zda jsem v poste nebo v diskuzich - nejak zvyraznit, ale tak to se da zvyknout...
      Viz. BINARY...

- NICE TO HAVE: v diskuzi klikem na jmeno, bych se chtel prepnout do posty (pripadne profilu, ale posta bohate staci)
      Ano, nad tim jsem uz take premyslel. GitHub pls.

- NICE TO HAVE: pokud si dam prispevek do upominek, radeji bych ho mel rozlisen podbarvenim (vyraznejsi)
      Vazne? Proc? Me to treba rusi...

- NICE TO HAVE: nejde do mailu pridat vice fotek a chova se to tak nejak jako by se to na chvilku zaseklo a pak se to samo odsekne, asi kdyz to na pozadi stahuje (?)
      Tohle nejde bohuzel v API. Nyx umoznuje s prispevkem poslat pouze jednu prilohu. Na pozadi se to musi zmensit, aby z toho nyx udelal nahled, jinak to posle jako attachment. Ale souhlas, ze tady by to chtelo asi nejakej refactoring, aby to bylo vic seamless.

- NICE TO HAVE: nejde pridat vice fotek do prispevku a taky se to na chvilku zasekne
      viz. vyse.

- NICE TO HAVE: v inputu pro psaní lokalizace kontextové nabídky (paste, retake, use photo, ...)
      Wut? Muzes to vic rozepsat? (idealne v GitHubu)

- NICE TO HAVE: neni iPad verze :/
      Neni v planu, bohuzel.

- Dotazy: k cemu je striska (sipka nahoru) v zahlavi diskuze vedle erlenmeyerovy banky
      Pokud se zanoris prilis hluboko do diskuze, pomuze ti dostat se hned na home diskuze, resp. prvni prispevek.

Hledani bych vyresil jako v soucasne Nyx for IOS. tedy ne specialni ikonou, ktera bude zabirat misto, ale jemnym tahem dolu, mi vyjede input - v diskuzich i v seznamu i v poste (treba)
      Ano, tady souhlasim, tak by to melo byt i spravne podle Apple Guidelines.

trochu bych jeste poladil tu praci s textem...
      Tohle je pomerne iOS related. Tezko rict, co s tim pujde udelat. Muzes to idealne hodit na GitHub, klidne jako jedno vetsi issues "Prace s textem"?
      LUCIEN
      LUCIEN --- ---
      LUCIEN
      LUCIEN --- ---
      KULHY: Presne tak, tohle je treba pro me must have (ktery ale nemusi byt hned v první releasu :)).
      LUCIEN
      LUCIEN --- ---
      Vzhledem k (zatím) spíše pozitivnímu přijetí se lze do betatestování přihlásit přes https://testflight.apple.com/join/1pPb9xOo a nemusíte už psát mně... Je to i v záhlaví.
      LUCIEN
      LUCIEN --- ---
      Obecně bych chtěl poznamenat, že hodně toho, co se tu teď řeší, jsem už na nějaké úrovni řešil, ale z určitých důvodů jsem se rozhodl app zveřejnit do bety teď, protože:
      1) Problém nejde vyřešit protože Google (viz. bod 5)
      2) Je s tím víc práce než užitku (viz. bod 8)
      3) Už jsem byl unavený hledáním špatných řešení (viz. bod 1 a 9)

Odpověď BINARY_PARANOIC:
      1) tab bar / první ikonka zbrazuje „záložky“, ale měla by sémanticky být spíše „diskuze“: zvláště, když se jako primární zobrazuje historie, nikoliv sledované („záložky“);b>
      Souhlas, 23.1. jsem si k tomu založil i issue https://github.com/lucien144/fyx/issues/3
      Klidně zkus najít nějakou sadu, kterou bychom použili. Rád to změním.

2) tab bar / ostré zakončení vnitřních tahů ikonky pošty stylisticky příliš nesedí se zbytkem tvarosloví;
      Souhlas, viz. 1. Mimochodem, je to nativní iOS ikona.

3) seznam diskuzí / zvážil bych, zda ikonky nových obrázků a odkazů nemít nějakou tlumenější barvou; možná by se tím seznam trochu „uklidnil“, aniž bys tím ubral pozornosti na nové příspěvky vlevo.
      Souhlas. Navrhni barvu.

4) seznam diskuzí / osobně mi historie jako primární kanál vyhovuje, ale nevím, zda to tak mají všichni — Nyx jako primární chápe sledované;
      Ano, tohle by mělo být v nastavení. Proč to tam není, napíšu níže.

5) obecně / chybí „tap to scroll to top“, ale to asi víš :)
      Tady se čeká na Google, až releasne novej stable. Viz. https://github.com/lucien144/fyx/issues/26. Víc s tím udělat teď nemůžu.

6) zobrazení diskuze / funkcionalita vypnutí zobrazení náhledů linků je skvělá, ale patří myslím spíše do nastavení aplikace;
      Souhlas.

7) zobrazení diskuze / namísto funkce 6) by se hodila funkce hledání v diskuzi;
      Hledání je v roadmapě, viz. https://github.com/lucien144/fyx/projects/2

8) zobrazení diskuze / při zobrazení obrázku z diskuze by bylo fajn umožnit jeho zavření i „stažením/odhozením“ obrázku prstem, nejen tapnutím na ikonku zavření;
      Souhlas. Nicméně tohle je hodně individuální (já to tak taky dělám) a hlavně to neumožnňuje knihovna, která je použitá. Rád bych to udělal, ale není to priorita.

9) odpověď na příspěvek / náhled příspěvku, na který je odpovídáno, je teď vizuálně výraznější, než pole pro odpověď — snad by stačilo zrušit barevný tah okolo náhledu příspěvku (a ponechat jen stín, příp. bílý příspěvek na lehce šedém pozadí);
      Souhlasím! S tímhle jsem se hodně pral. Můžeš udělat nějaký náhled?

10) odpověď na příspěvek / nový příspěvek / nová zpráva / buttony Zavřít a především tedy Odeslat jsou poměrně malé — možná by šlo řešit „Odeslat“ jako v Mail.app, tedy pomocí (větší) ikony?
      Souhlas. Viz. bod 1.

11) zobrazení diskuze / přidat trochu odsazení mezi ikonkou a nickem uživatele;
      Easy. Pošli návrh.

12) zobrazení diskuze / zvýraznění nepřečtených příspěvků — není úplně zlé, ale přijde mi, že evokuje spíše „aktivního uživatele“ než nepřečtený příspěvek; snažil bych se hledat řešení, kde by se zvýrazňoval samotný přispěvek (co třeba barevný levý/pravý horní rožek příspěvku?);
      Souhlasím! S tímhle jsem se hodně pral. Můžeš udělat nějaký náhled?

13) pošta / ikonka pro zobrazení/skrytí náhledu linku (mimochodem ta tedy není zrovna „na první dobrou” :D) je na druhé straně, než u diskuzí; osobně bych doporučoval následující, trochu konzistentnější řešení — a počítám zde tedy i se 7).
      Víma trhalo mi to srdce to tam dát, ale chtěl jsem znát názory lidí na tuhle funkci. Původně jsem to měl v nabídce kde je logout, ale pak jsem to dal na stránku s příspěvky, aby byl vidět při on/off ten rozdíl co to dělá.
      Je to zde dočasně - správně by to mělo být jak říkáš v nastavení, které jsem nedělal, protože je to další screen navíc, tj. další práce a nyní by tam bylo pouze tohle. Dál by to ideálně v app nemělo být vůbec - buď bude app zobrazovat příspěvky tak nebo onak, ale neměla by (dle mého) být možnost různých náhledů. Měl by být jeden správný.

tab diskuze ... zobrazení diskuze ... tab pošta
      Tohle je už na širší diskuzi ohledně UI/UX. Ozval se mi k tomu už Kulhy, měli bychom si k tomu dát Hangouts.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam