• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCIENFyx pro iOS a Android - neoficiální lehký mobilní NYX klient
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    KOMPAS: Zajimavy. Tohle asi budu muset probrat s Nyxem. Rad bych zachoval funkcionalitu, tedy mel to oddelene, ale API to proste vraci jak pises... Dam si to do githubu.
    NYX
    NYX --- ---
    KOMPAS: Tohle bude asi zalezitost API ted...tusim, ze v sledovanych jsem to predelaval, v historii asi ne.
    KOMPAS
    KOMPAS --- ---
    Na obrazovce Historie funguje přepnutí všech diskuzí a diskuzí pouze s novými příspěvky (ikonou vlevo dole) pouze pokud mám na webu nyxu v záložce historie uloženo nastavení "vše". V opačném případě se na obrazovce Historie vždy zobrazují pouze diskuze s novými příspěvky a tlačítko zdánlivě "nic nedělá".
    Na obrazovce Sledované je přepnutí možné, i pokud mám na webu nyxu ve sledované – nastavení – zobrazit diskuze nastaveno "s novými příspěvky".
    Je to vlastnost API, nebo jde tohle chování změnit a mít přepínání na webu a v aplikaci oddělené?
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    KOC256: Já tohle asi budu ještě předělávat. To nové API se chová k obrázkům lépe, takže celé to nastavení trochu ztrácí smysl teď.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    [KOC256 @ Poznej předmět. .. .]

    nastavil jsem velikost 1280 ale nahrál se stejně jako 640. Nebo se to někde nějak potvrzuje?
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    LUCIEN: Jestli je problém v tapu na statusbar, tak se nabízí řešení udělat tu šipku (v) pro skok na nejstarší nepřečtený udělat otáčecí a pokud jsi někde dole, tak z ní udělat (^) pro skok nahoru.
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    CROSS: Já ten tap na statusbar používám hojně a vždycky mě srali hybridní app, ve kterých to nešlo. No a bum, v mojí vlastní appce to nejde. Takže to mě trápí :) #kovarovakobyla
    CROSS
    CROSS --- ---
    LUCIEN: Jen dodám, že mně jako uživateli to spánek neruší, ale dobré vědět, jak to je (díky).
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    CROSS: To je asi nejstarší issue, který mi nedá po nocích spát. Bohužel řešení je v nedohlednu. Resp. Flutter by to me už umět, ale nese to s sebou překopání widget tree, do kterýho se pustím až s novým designem.
    CROSS
    CROSS --- ---
    KULHY: Hlasoval jsem sice pro plovoucí pozici dole, protože jsem na to zvyklej z Things (který mi přijdou ergonomicky hodně dobrý), ale je fakt, že v Things je pro mě psaní nové položky mnohem častější akce než na nyxu, kde převážně čtu (…což ovšem doporučuju každému). :-]

    Přechod na poslední nepřečtený v tom místě dává větší smysl, taky v kontrastu k návratu na vršek obrazovky tapnutím na její horní okraj (jestli to bude někdy implementováno).
    KULHY
    KULHY --- ---
    KULHY: Kolize s pripadnym "take me to the first unread" je asi taky duvod.
    KULHY
    KULHY --- ---
    LUCIEN: To přesunutí mi dává smysl. Už pro to co jsem psal tady KULHY. I ta anketa s pochybnou vypovidajici hodnotou rika to same.
    MMORT7
    MMORT7 --- ---
    KOC256: Tak to tlačítko nic nebude blokovat, ale nemá smysl sjíždět k starým nepřečtenym záznamům, pokud jeste nejsoilu načteny...
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    KOC256: Bavíme se tu o tlačítku "přejít na poslední"
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MMORT7:
    proc ho zasedavat?
    Co kdyz jdu do auditka abych tam zalozil novy zaznam. Proc bych mel cekat na nacteni tech starych, ktere jsem jiz cetl?
    Neco mi unika?
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    MMORT7 & MADBANANA: Jo. Tohle se mi zatím líbí. Líbí se mi ta možnost, že si člověk může vybrat - mám to totiž podobně. Všiml jsem si, že něco podobného dělají i další sítě jako třeba IG, kde ale informují o nových postech (de facto náhrada pull-to-refresh). A zde mi i dává smysl odstěhovat ten floating button (+). Co na to KULHY?

    MMORT7: Tady je jeden zásadní problém a to ten, že obrázky se načítají lazy loadingem... Nicméně to by asi nějak šlo obejít. Resp. v kompaktním módu ten problém není, protože obrázky jsou všechny stejně velké.
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    LUCIEN: Někdy chci číst nejnovější, někdy chci od posledního nepřečteného, typicky zaleží na tématu klubu. Za mě by to bylo supr místo (+) buttonu a (přidat) button by se mohl odstěhovat do navbaru.
    MMORT7
    MMORT7 --- ---
    LUCIEN: Myslel jsem to takto: Klikneš na název diskuse, ta se začne postupně načítat do paměti. Pokud jde o více příspěvků i s fotkami, může to trvat i déle. Po tu dobu, než by se načetl do paměti první nepřečtený příspěvek, by bylo tlačítko "první nepřečtený" šedivé a neaktivní, jakmile by byly načteny všechny příspěvky od nejnovějšího po ten nepřečtený, tak by tlačítko zaktivnělo. Pokud bych začal rolovat, mohlo by tlačítko zmizet aby "nepřekáželo"
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    MMORT7: Mohl bys tohle prosím rozvést. Proč rovnou neskákat na první nepřečtený a řešit to takhle? Už nad tím přemýšlím, koukám jak to dělají ostatní a hledám info jak to nejlépe udělat. Dík.
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    PHAILO: To je samozřejmě první věc co člověka napadne, pokud se někde objeví rozpor v zobrazování nějakého prvku. Ale to nastavení není nafukovací a já se tam snažím dávat věci až po delší rozvaze. Tady tomu nakloněný (zatím) nejsem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam