MVEK: u WP je zásadní problém v tom, že za a) není žádný jednotný způsob, jak to řešit, i když je tu snaha a doufám, že se to povede:
https://www.gdprwp.com/ ale ještě ji musí autoři pluginů aplikovat (např. týká se mých pluginů, ale jen částečně - jakmile bude řešení, tak bude fungovat i pro mne).
Takže třeba moji větší klienti už jsou pomalu nervózní a řešíme, jestli to řešit svépomocí anebo čekat na řešení shora (u WooCommerce). A druhá věc je, že si asi budeš muset jako uživatel pohlídat, jestli to není deklarované jenom jako pro US použití, ale i pro Evropu, z hlediska vývojíře mi to přijde jako jednoduché řešení problému (kdybych nebyla z EU).
Mně by upřímně zajímalo, jak to funguje, když jsem programátor - jakmile mi klient zpřístupní byť vstup do administrace nebo jen FTP, tak z pozice své znalosti mám přístup ke všemu (a nikdo na to vpodstatě nepřijde). Z logiky své práce samozřejmě data nesdílím, ale můžu si hypoteticky vyexportovat všechny uživatele a adresy. Co s tím, mám to nějak řešit? Často musím vidět WP administraci jenom proto, abych se rozhodla, jestli chci s webem pracovat a řešit jejich potíže nebo ne.