• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: u jinych komodit se to resi formalnim oddelenim distribucni soustavy od vlastniho prodeje prepravovane komodity koncovemu spotrebiteli. Nesmysly typu "dvoje trubky" potreba fakt nejsou...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    odpověď pro [ DANYSEK @ Česká pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu ]

Naopak - NYX jsem jako médium zvolil špatně. Spousta lidí mi tady psalo, že Piráti jsou pro ně nevolitelní kvůli mě, a můj nízký počet kroužků velmi vyditelně vybočil z řad těch, co si dělali osobní kampaň ve své soukromé facebookové bublině.

Je to jev, který je potřeba dobře naštudovat před rozmýšlením, co "decentralizovaného" by vůbec případně mohlo nahradit Facebook, a jestli "sociální bublifikace" je budoucností veřejného protoru (samozřejm - potom už budeme jen poměřovat, jak velkou sociální bublinu kdo má...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: tady se dobíráme k tomu, že i mezi trolly, kteří v opozici vůči mě, existují značné rozdíly v kvalitě :-) (a právě proto je potřebuju ne zabanovat, ale soustředit na jednom místě, kde se situace vyjasní :-)

Jako já neříkám, že experty na vodohospodářství by Piráti neužili, ale problém je, že nějakým zvláštním způsobem se id ABDULAH rozhodl, že za to můžu já. A co já s tím v nemoderovaném klubu udělám...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABDULAH: já ale nevím nic o tom, že Piráti chtěli mít _vše_ státní. Že se to v některých případech, silně svázaných s kontrolou nad teritoriem (což je nakonec úlohou státu, že), typu vodárny, může vyplatit, to je jiná věc (ale bavím se často o obecním, místním či o regionálním - ne o centralizovaně státním...)

na ideálním volném trhu by ti do každýho domu vedly dvě konkurující si vodní trubky dvou nezávislých společností - ovšem toto není ten případ, tudíž když už monopol, tak je podle mě lepší pod demokratickou kontrolou (takže mi nepodsouvej, že chci nějaký totalitní centralismus) - spíše než monopol soukromý a zcela nekontrolovatelný, motivovaný pouze snahou o maximalizaci zisku (já vím.. mám investovat do akcií a držet hubu.. ale co když akce nějakého monopolu jsou už skoupené a jejich většinu už monopolně ovládá nějaký další subjekt ...)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ABDULAH: jen si tu ted kladu otazku... zda cekas, ze zrovna Pirati na tomhle neco zmeni... :-)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: jeste neco vytrolim - rika ti neco uzavrena ekonomika? Znamenalo by to mit vse statni :-D Jo takovej silenej predstavujici virus asi komunismus ale vem si ty vyhody. Vyrobis a budes sobestacnej - lidi zaplatis za to ze budou delat udrzbu toku atd a penize za to co nakoupi - hlavne bezna potreba jako zradlo a obleceni atd ze vratej zpet do statu :-))) No a ten rozdil ciziho zbozi pokrejes vyvozem. No a mas klid ... kazde nove postavene zarizeni at to jsou rybniky atd bude pravidelne servisovano z penez statu co se do nej pak vrati :-))) Bude mensi nezamestnanost a staci jen neprizpusobive prizpusobit. Kouknul bych do jinych statu jak to maji - to co je u nas je silenost. LOL ale verim tomu ze spravedlivej socialni system kdy cigosi dostavaji od mesta drevo uhli neplati vodu elektriku a jeste maji davky atd ... LOL Nojo ono to tak jiste nefunguje jen to vidim blbe kdyz na ne koukam kazdy den z okna :-DDD A koukam jak tam tecnicke sluzby vozi drevo uhli atd ... A jinak pracujici lidi se maj proti nim mnohem hure ... Nejlip se maj vezni - garantovana strava, postel atd ... Ty kdyz na to nebudes mit tak proste mas smulu ... LOL
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: kdyz chci po mladejch lenky aby jednou za rok rozvozili kompost a zaryli to - tak musim udelat sam :-D Preci staci hlinu pohnojit... Ty krupani nemaj na skole pozemky nic - no super maturant ale zna takovy hovno ze v porovnani s tim co jsme meli na zakladce a ucnaku my tak se nechyta :-D Super kdyz si vemu z ceho jsem rupnul na stredni z matematiky tak oni to radsi ani neberou ... :-D A to co nam tedka chodi do prace je bes - stejna skola po X letech - ty lidi nemaj zajem, neznaj nic, nic je neazjima az to budu potrebovat tak se naucim jen co budu potrebovat atd... zadnej prehled o vecech nic. To je super vyhled do budoucna :-DDD
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    LINKOS: osobne jse mdelal na navrhu 12 poldru. Mereni 3d modelu terenu, pak takovy ty veci jako kopani povrhovejch sond a nasledne zakresy do map vcetne predpokladanych rozlivu atd ... nejake vypocty kolem.

Lenka ma u baraku cisticku, piskovy filtr, vsakovacku - vsechno co stece ze strechy jde do zeme ... Vsechno co se zadrzi jde prey konev do zeme. Zemina je tam chuda piscito jilovita a pomerne nizko je skala - co ma cisticku tak skala je uz dva metry pod zemi.

Reseni je velice jednoduche mozna by jsi se divil ... U nas ve meste mame kanalizaci a destovou kanalizaci ... proc ta destova kanalizace nemuze proudit jako potok nekde krajinou jako to maji vesnice kolem nas? Proc musi tect primo do reky? Sposta veci se u nas v ramci ODS uplne posrala tolane vykurveny jen aby se zalibyli lidem ... Co tady bylo potucku o kolo - dneska je tam pole a trubky vedou jinam ...

Heled priklad co jsme resili - jednoho dne vykaceli nad vesnici les - cely les behem leta pryc. Pan starosta mel prachy do obecni pokladny. Ted se tam stavy protierozni opatreni, vodovod protoze lidem zmizela voda a jina opatreni co stoji miliony miliony penez. Pokud by ten les byl, nemuselo by se delat z toho vubec nic ... Vesnice tam je 500 let a najednou je pruser ...

U nas spodni voda klidne 6 metru hluboko. Prisla moda bazenu a kamos ma 12 metru hlubokou studnu skoro suchou ... Prijde podzim a je na 6ti metrech ... LOL proste lidi jsou zhovadily mzslej jen na svoje "blaho" plejtvaj zbytecne vsim a pak to tak proste dopada ...

Par lidi jsem ukecal na vsakovaky kdyz uz delali rekonstrkuci baraku s cistickou, nebo trikomorovou jimkou atd... , pekne bazen vypousti do vsakovaku. Zelesnicni sterk za par buck, geoska za par buck, normalni kopoflexka 5mm vrtak a hodina s akuckou ... pak bagrik co to vykope zasypes sterkem a mas nekolika kubikovej vsakovak jak vysytej ... no prosim at si ten bazen 4x rocne vypousti kdyz to vrati do zeme ... jeste omezit tu chemii a je klid ...

Nas pan bejvalej vedouci - uci na jedne skole je clen zastupitelstev a proste fakt kapacita na vodu ... No rikal je to jednoduchy, vratte vse o 100 let dozadu a neni problem. Byl trosku sprostej tak to napisu jak to rikal. Kazda vykurvena vesnice mela nekolik rybniku co se pravidelne cistili a byl klid. Kazda louka byla spasana nebo sekana lidma a dobytkem tudiz ta zemina byla kyprena sice malo ale byla ... Navic tam zustaval humus z hoven atd ... Kazdej curak mel doma kad na vodu ze strechy a zalejval tim. A nikdo nemel zasranej bazen co ma 10 kubiku a 4x rocne menil vodu s tim ze ji vypusti do kanalizace. Lesy byly cisty protoze kazdej mel doma zasrany kamna a proste voda padala primo do humusu kde se vsakovala, pole byly plny sracek sena a slamy a takovy pekne prosrany pole kolegove zadrzi az 10x vic vody nez to co je dneska ... nikde silnice a voda z nich vedena primo do reky. To je kurva takovej problem kolem silnice udelat prikop se vsakovacima meandrama? Neni ale to by nejaka pica prisla o par metru pozemku a to nikdo nedovoli. Tohle zmen a uvidis co bude vody.

Nepamatuju si ze by nekdy do roku 97 tady okoli resilo sucho ... Dokonce nase mesto ma vrt a bere spodni vodu michanou s tou z kridovyho jezera protoze nejakej zmrd v ramci pestovani kukurice a repky tak zakontaminoval vodu (v ochrannem pasmu vodniho zdroje) ze to co chlastame je pouze uzitkova voda :-D Driv byla nasladla pekne dobroucka, dneska to smrdi jak cistic hajzlu ... kor kdyz to uvaris, jsem si rikal ze to dela zasrana cinska konvice a hovno i kdyz ji uvarim v hrnci po babicce smrdi to stejne ... no a tohle taky stoji miliony ...

Stacilo my jak se prasacky navrhovaly cesty kdyz na silnci s oboustrannym prikopem jsi mel parcelu jen o metr sirsi nez jsi potreboval ... takova zatacka co je trikrat lomena jen kvuli pice co neda metr pole atd ...

To si muze XCHAOS klidne lizat prdel prez koule a vyrvat hubu, ale dokud nebudou s timhle lidi obeznameny a kazdej si bude jen hrat polivcicku a rvat na svy prava a nemit zadnou povinnost tak se s nicim nehne ... hihi

Samej strejdomrd ...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: aby to nakonec nebylo v duchu hesla "prvni vyhrani z kapsy vyhani"... :) Naslibovalo se hodne...
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    ABDULAH: vodarnu na to mam stejne zahradka je na nejvyssim bode zahrady a jsem linej to tahat v konvich.

Jinak to zadrzovani vody a ty programy co se tak na rychlo vytvorili...
    Poslednich asi sto let sme se snazili vodu odvest,posledni dobou sice nekteri upozornovali,ze to je blbost,ale moc se toho nezmenilo. Jenze jak pak prisla ty sucha,tak politici chteli ukazat,ze jsou schopni to nejak resit a horkou jehlou usili celkem paskvil.
    Ted by se to melo v klidu a rozumne a hlavne v cas prepracovat,co byli blbosti a co by se dalo pridat.

Jeste dodam,ze si myslim,ze zrovna vodni hospodarstvi je tak siroky pojem,ze myslet si,ze vypisu dotace na nadrz to vyresi,je zhovadilost i kdyby se to vlastne vubec vyplatilo pres ty dotace.

Je v tom zapojeno spousta faktoru ktere by se meli vzit v potaz. Jako treba kvalita pudy, s cim zase souvisi odpadove hospodarstvi a kompostovani a trideni bio. Proc se slama drive davala pod dobytek a pak se spolu s mrvou zaorala a dnes se spali ve spalovne? Vsechno to jsou propojene nadoby a je potreba se na to podivat komplexne a pak clovek vlasne zjisti,ze to je tak siroky problem,ze se to bude resit jen velmi obtizne...:-)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    LINKOS: nevyhoda zemnich nadrzi je ze musis mit pumpu ... tohle jde samospadem a klidne i do zavlazovani - hadici ... No a obcas tam pomuze nasypat myslim tohle - https://www.baktoma.cz/jezirka-a-rybnicky/bacti-jr-bakterie-do-jezirka-0-5kg-extra-ucinne/
    Musel bych se kouknout nemam to doma ...
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: Mate toho hodne na praci pirati :-D Takovydle veci vsechny vyresit - tak si sice nikdo nenakrade ale bude mnohem vic penez :-DDD
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: ja vim pan XCHAOS by jiste zaplatil jako stat kazdymu 100000 a ten zamer co to melo mit puvodne ze to je pro vsechny ... zase hovno :-D Takze lidi jako ja co to maji svepomoci a jednoduse tak nedostanou ani korunu. A kretenek co si to tam da jen kvuli dotaci tak pohoda ....
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    XCHAOS: ty vole hlavně to dělal PRAŽÁK!!!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Vypadát to, že jsme úspěšně přebrali zahrádkáře sociálním demokratům, kteří si na ně, ehm, zabrušovali zuby...
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DANYSEK: me obcas prijde,ze neco placne a ani si neuvedomuje co. Ale klidne by sme mohli najet na rakousky system kde velke podniky neberou dotace zadne,neb ta je urcena pro to aby prezili ti mensi. U nas velci pobiraji pochopitelne nejvice a za ty penize likviduji drobne zemedelce... At tim ze jim zkoupi vsechny vykupny a pak diktuji ceny,nebo ze vlastni vse co zemedelec potrebuje,od hnojiv po postriky...
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    ABDULAH: vsak to se vi,ze udelat si zadrznej system na vodu svepomoci vyjde mnohem levneji nez to hnad prez projek,firmu a dotace. Osobne mam tri ibc a vyslo me to dobre tak mozna pet tisic kdyz to nadsadim i s novym svodem co jsem udelal a nemem doresen prepad atd.
    Jediny rozdil je v tom,ze ty podzemni nadrze nestrasi na zahrade a teoreticky se v nich nekazi tolik voda...
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: tak tyhle investice rozhoduje povodi - tudiz kraj :-P Proste ber to ze to nejsou ojedinele pripady ...

Jeste jeden pripad - zenska nechtela odprodat kus pozemku na protipovodnovou zed - tudiz tech par km valu atd kolem toku by bylo k prdu ... tahlo se to tak dlouho nez prosel zakon o vyvlastneni a nejak za to dostala mzslim normalni bonytni cenu ktera je i 100x mensi nez cena nabizena :-))) Ale trvalo to dloooouho :-))) stalo to oto vic penez atd ... ... ... atd atd atd ... atd ... nebylo nahodou neco takovyho i u nejaky dalnice? Jsem komous - nedas za hodne dobrou cenu? Nechces vymenu pozemku? Tak dostanes bonytni a poser se klidne za 6Kc za m2 - nebo kdyz budes drzkovat tak vystatnime zadarmo :-D
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    KRAMERIUS: to je ekologičtější ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam