• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) - DANYSEK a VYHULENY_UFO dobře poradí každému!
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NICOLE: a tak taky to davam do plkaciho auditka, zeano... :D
    NICOLE
    NICOLE --- ---
    XCHAOS: mám dojem, že jsme se nepochopili (ne poprvé). já jsem nechtěla zpochybňovat demokracii a volby. naopak jsem argumentovala ve prospěch přímé demokracie poukazem na to, že všechny problémy, které kritici v přímé demokracii vidí, se stejně objevují i v zastupitelské demokracii. pakliže pro přímou demokracii nejsme dost informovaní, jak bychom mohli správně rozhodnout o tom, kdo z politiků je informovaný a koho máme volit do zastupitelských orgánů? prostě u přímé i zastupitelské demokracie se setkáváme s úplně stejnou pastí; a jestli jsme přesto rozhodnuti chtít demokracii jako takovou a s tou pastí se smířit (a to jsme, na tom se doufám shodnem), tak není žádný argument, proč by zastupitelská demokracie měla být lepší než přímá.
    NICOLE
    NICOLE --- ---
    DANYSEK: to je strašnej canc. poměr metafor a analogií k faktům vysoko přesahuje úroveň nejen rozumného textu, ale i běžnou úroveň podobných populárně sociologických úvah o nesmrtelnosti chrousta a stavu civilizace
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ano... a v dusledku te stagnace ti pak ujede vlak... :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: to je, přiznám se, částečně pravda (v zásadě se často objeví zásadní problém, ve chvíli kdy je vyřešen, tak mi dojde dech - teď už je to jasné, byla by to jen práce a žádný nápad, takže vlastně nuda...)

mám samozřejmě tendenci nesahat na věci co fungují :-) (tak maximálně je restartnout)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JAZZZ: jako není to kokotismus. ve skutečnosti, mělo to demokratické rysy. a forma byla prostě panelová diskuze. ono to je potřeba není to tak hrozné

problém je, že když má kooperovat víc lidí, než jsou nějaké přirozené velikosti sociálních okruhů, tak fakt začíná forma té sociální interakce převažovat nad obsahem. obsah tam propašuje, kdo je chytrý...
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    DANYSEK: ;-)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    MAKROUSEK: korporatni kokotismus ma svou formou k politice velmi blizko :) lide si proste preji, aby jim nejaky kaspar stanovil KPI a neblabolil :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ABDULAH: nepopisuj prosim stav sveho vedeni... koho to tady zajima? :D
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    DANYSEK: nic
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    LINKOS: nic mu v tom nebrani... :) Ale i on dobre vi, co ja vim...
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DANYSEK: to taky muze napsat kdokoli,treba xchaos
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    LINKOS: tak jisteze ;-) Ale proc bych to mel dokazovat tobe?
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DANYSEK: to muze rict kazdej...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    LINKOS: ...nemusis vedet vsechno... dulezity je, ze to vedi ti, co si me plati :)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DANYSEK: tak ja si zase vsiml,ze prudit umis,ale predvist neco... :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: tak ono davno vime, ze zacit umis kdeco... ale dotahnout to je uz horsi... :D
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    XCHAOS: Jojo, politiku prece musime ridit jako IT oddeleni nekde v bance. Ted si uplne nejsem jistej, jestli je horsi zralok podnikatel nebo banda korporatnich kokotu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: no právě!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: hele, po dnešku nevím. Zasedal jsem v Přípravném výboru Transformačního týmu :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam