• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    Obecně plkací, otevřená a nemoderovaná alternativa k diskuzi "Česká Pirátská Strana". Stávající klub [ Česká Pirátská Strana ] slouží spíše k prezentaci aktuálního dění ve straně a oficiálních názorů strany a jejích členů, případně k debatám s příznívci... a samozřejmě přitahuje pozornost během předvolebních kampaní. No a rozmohli se nám tam odpůrci a trollové, kteří samozřejmě s napětím očekávají moment, kdy začnou být jejich příspěvky mazány, případně kdy dostanou ban. A právě v tenhle moment vzniká potřeba obecného kecacího prostoru, pro různé Pirate-related flamewars, které by v oficiálním moderovaném klubu mátly příznívce a potenciální voliče a vůbec obecně zabíraly prostor.
    rozbalit záhlaví
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    VYHULENY_UFO: o doktorech nemluv sracky to sou ...
    Takze jsem mel problem - jdu k doktorovi ambulantne - dostanu papir k obvodakoj - tam papir ke specialistoj - tam papir na ultrazvuk - tam papir k specialistoj - od nej papir k jinemu - tam papir na chyru - rozrezou te jses 14 dni doma. Po mesici se problem projevuje znova - nasrane k obvodakoj - nasledne do litomysle do spitalu kde behem dvou hodin obehnes dva doktory dostanes prasky a papir pro mistniho kam chodis ambulantne a po mesici po problemech ;-) proc to neslo hned? Kolik by stat usetril ale o kolik by prisli pani doktori? O tom mluvim. Mit tolik co ten soukromik u nas na klinice jdu stavet barak ...

    Co je spatnyho aby leky delal stat a zarozumne pachy prodaval? Si bez koupit 4x predrazenej paralen atd ...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: strawman fallacy. vývoj dělají především vědci... ovšem dle mých informací, už léta je největší část nákladů stejně spojená s testováním a certifikováním nových léků.

    (on je obecně problém s mechanistickým modelem lidského těla - protože ono to paradigma, že tělu jedna lidská látka chybí, druhou zabiješ parazita a vše se vrátí samo do rovnováhy, se blíží k hranicím svých možností.... nově aktuální degenerativní choroby typu Alzheimer pravděpodobně už ani nebudou mít jednoduché "lékové" řešení a to ani na úrovni prevence...)

    licence stylu "open source" se týká toho, na co veřejný sektor uvolní prostředky. současně ale to nemusí vypadat tak, že stát "převezme" vývoj - mohlo by to vypadat jako X-prize a od ní odvozené NASA soutěže: veřejný sektor vypíše odměnu za dosažení nějakého cíle, a soukromý sektor rizikově investuje a soutěží o dosažení cíle. Vítěz odměnu získá a za odměnu uvolní znalosti jako open source. Tohle nějak je představa řady celkem chytrých lidí na téhle planetě, jak najít kompromis mezi neefektivní socialistickou byrokracií a přirozenou paranoiou a hrabivostí nekontrolovaného kapitalismu - nemám to z vlastní hlavy....

    (nevím, do jaké míry jsou obeznámen s tím, jak je třeba Indie stejně dobrá v tom, že z většiny patentovaných léků úspěšně dělá generika nepatrným pozměněným nějaké chemické skupiny, kterou obchází patent... je to fascinující a do jisté míry smutné, protože ty samé prostředky by šlo jistě vynaložit lépe, ale nebudu je za to kritizovat, když tím zachraňují životy lidem, kteří by si léčbu jinak nemohli dovolit...)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ABDULAH: zdravotnictvi pirati taky vyresi.

    podle xchaose je nejlepsi plan vzit vyvoj leku z rukou nadnarodnich korporaci a vratit je do teple naruce statu, ktery pak vytvorena leciva uvolni pod open source.

    doktori budou placeni z NZP a po vecerech a volnych vikendech si jeste budou privydelavat treba rizenim tramvaji ci autobusu.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    MAKROUSEK: zrusime vse kde se neda vydelat a budeme bohaty
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    MAKROUSEK: nejde o miliony. Dobre jdu vymyslet jak z lidi vyzdimat vic penez. Jen ze posledni zkusenost se zdravotnictvim dost priserna. Lol
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KOCOURMIKES: hele vole nemusis psat to samy napric nekolika kluby na NYXu :D
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    ABDULAH: z ceho ze mas presne strach? nebo za koho to tady mluvis?
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    hele volove (krome Xchaose teda,) presunte se s tou konstruktivni debatou na FB profil predsedy Ivana Bartose.... a piste slusne na urovni. ok jasny.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ABDULAH: Ale takovy je holt zivot, s tim nic nenadelas. Kdo neriskuje, nevyhrava. A ja mam par firem, samozrejme, protoze rad riskuju. V ramci meho konzervativniho pohledu na svet. A co se tyka zdravotnictvi, pokud nevyhraje extremni pravice, bude vzdy statni, takze jako zdravotni sestra si miliony asi nevydelas. Opet, takovy je zivot.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    MAKROUSEK: zdravotni sestra si udela misto na odber krve - nekdo jinej to preveze do soukrome laboratore a ta to zdeli soukromemu doktorovi - ten to preda soukromemu specialistovi a ten to preda soukromemu chyrurgovi a kazdy doktor bude mit soukrme sestry anesteziology atd ... Krasna budoucnost ...
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    MAKROUSEK: aha a vis kolik stoji pekarna aby te to uzivilo plus splatky? Co vlastne delas?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ABDULAH: I pekar nebo kuchar muze vic pracovat a otevrit si pekarstvi nebo hospodu. Vo tom je zivot.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    MAKROUSEK: vic oracovat? Takze vsichni ti pekari kuchari maji jit programovat a nahradime je ukrajincema? Kolik pak dostane programator.
    Nebo mit dve zamestnani? Kde ti ve druhem daji 50 na hodinu? Lol
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: a nepis mi ze elektronika stoji prd ... Pokud si chci koupit lednicku co neco vydrzi - nebude za 5000 ... To same dvd atd ... To ze je tady smetiste plny suntu nic nerika o kvalite ...

    Dalsi strach - kdyz odejde pracka kde vezmu na novou? Oprava stoji pulku nove ...
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ABDULAH: Tohle vsechno je jedna vec - strach, ze nebudu mit dost penez. A za to politici fakt nemuzou, musis vic pracovat.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: zase to zamlouvas
    Pokud budu mit rozumnou mzdu
    Pokud budu mit kde bydlet
    Pokud nedam za zradlo tretinu mzdy a za bydleni pulku
    Pokud bude rozumna pece o stare
    Pokud ...

    Tohle maji na svedomi politici

    Tohle je strach co lidem dela nejvetsi problemy ...

    Podivej babicka mela 2500 plat a za kompletni najem v mestskem byte platila 250 kc
    Ten byt je ted v mem vlastnictvi a platim 4200 bez internetu telefonu atd ... Takze mi nerikej o nejakem strachu co neni zpusobeny systemem ...

    Jaky chych musel mit plat? No? Plus cena zradla a vseho okolo ... Heh
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    LINKOS: Hlupak jsi ty :) Babis i doporuceni MIV muze rikat, co chce. Porad je tu institut oponentni zpravy, ktera ma stejnou vahu - a je na oponentech (tzn. mozna i na Piratech - kdyz uz tu rozhodnuti MIV predjimas), jak kvalitne bude cela oponentura zpracovana - i v kontextu toho, co Policie tedy predlozila...
    Ale chapu, cokoliv co znamena nejakou praci je problem :D Bures bude vykladat, ze nic nemaj bez ohledu na stanovisko MIV - a i kdyz bude ANO v mensine a vybor vydani doporuci, muze si tu oponentni zpravu zpracovat taky (formalne dost lidi by na to meli i pri 18hlavem MIV) a jeste to podavat tak, ze ostatni strany poradaji na chudaka Burese stvanici.
    Stejne nakonec rozhoduje Snemovna. A ta muze rozhodnout bez ohledu na postoj vyboru.

    Hlupaka delas ze sebe sam - stejne jako u tech Windows sis ani neprecetl, jak se veci maji. A vecne argumenty prinaset do diskuze neumis - jen zvanis a nevis o cem. Hlavne ze zvanis ;-)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DANYSEK: zase delas hlupaka jen aby si neco napsal? Rozhodnuti miv bude klicova vymluva nejen pro spd,Babis se tim bude ohanet,ze to byla jen presvolebni kampan,policie nic nema atd.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: no a co :D Je vtipne, ze s delegaci klicovych pravomoci do rukou jednotlivce z ANO problem nemate - ale nejaky vybor, ktery je jen poradnim organem az takhle demonizujete ;-)
    Pritom zrovna Pirati ve vztahu k fungovani vyboru (komisi) na MHMP musi mit bohate zkusenosti - vzdyt sami tvrdili, jak tam vlastne nic ovlivnovat nemuzou a ze si Rada stejne nakonec udela co chce. Minimalne tim omlouvaly vsechny faily, ktere na Magistratu vznikly po dobu jejich pusobeni v zastupitelstvu (a prave tech komisich).
    Neni to nakonec tak, ze stejne jako pri vstupu Piratu do komisi na MHMP i dnes ten vyznam vyboru ve Snemovne proste precenujete - diky vlastni nezkusenosti? :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: nepřijde mi to jako strašení, ale jako konstatování. ANO + SPD mají pokud vím přesně půlku sněmovny, ale v IMV teď budou mít nadpoloviční většinu. To neodráží výsledek voleb.

    "Demokratický blok" dobrovolně v dílčím kroce postupoval 1) nejednotně 2) tak, aby zvolené zaokrouhlení posílilo (zatím) nevyslovenou většinu, která bude proti vydání Babiše.

    Pokud SPD bude hlasovat pro vydání Babiše, budu samozřejmě příjemně překvapen.. proč ne.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a pritom se sam vedle prijdes pochlubit tim, jak Pirati druhe strasi... :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABDULAH: no tak v podstatě, to jsme dva.. já si taky nejvíc bojím strachu samotného.

    jenže co s tím? ty strany mají jakési příčiny, kořeny. nějaká opatření mohou být přeci jen rozumná. nejde všechno bagatelizovat tím, že lidem prostě řekneme "nebojte se".. to je možná úkolem umělců, myslitelů, a tak... politik nemůže svoje voliče vychovávat, to je to (může si max. vybrat, koho chce reprezentovat.. a trnout, že jich nebude dost...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam