• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOCOURMIKES: to by se tobě stát nemohlo, chápu :-)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    VYHULENY_UFO: to je rozumny argument v dnesni dobe to bohuzel tak chodi ale pirati to zmeni. U nich korubce neni ;-)
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    XCHAOS: on je na tobe zavisly attention whore, tvuj osobni upir resp. morska pijace
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    XCHAOS: mam takovy dojem ze jsi byl a jsi regulerni obeti internetove sikany - tady ten neunavny Danysek pracuje-li vubec nekde no a s tim solarnim kolem letadlem a kolem to byla regulerni sikani vsichni te chteli tyrat to same s obnovitelnymi zdroji etc. Zlo co, jak maly frackove.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: tu bude psat xchaos, uz ji ma v hlave...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a nejses ty zakladajici clen? :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a uz si teda Michalek precetl, ze muze psat oponentni zpravu? :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Heč.. která jiná strana je schopna rozvrátit nějakou instituci jen tím, že si přečte její jednací řád? Máme téměř nadpřirozené schopnosti!
    https://twitter.com/Mikiferjencik/status/932602143298801664
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOCOURMIKES: ale on je proti Pirátům jen do té doby, dokud jsem u nich já. On je z nějakého důvodu velmi vyhraněně anti-me, a to z toho důvodu, že mě z vás ze všech zná nejdýl.

    (Dokonce, jednoho trolla, co se tady na NYXu do mě opravdu důkladně obul, jsem podezříval, že je to Danny, ale pak teda začal proti mě trollovat i opradovej Danny, tak se to vyjasnilo)
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    DANYSEK: tahni na ten FB profil Ivana Bartose :] ale ty se zmuzes jen kopat do dobraka stareho xchaose. ty ses strana SSO nebo co?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ABDULAH: Co je spatnyho aby leky delal stat a zarozumne pachy prodaval?

    no, spatny je na tom to, ze stat nema ani kapacity, ani spravny tempo a v podstate ani penize. navic si predstav takovou statni agenturu, ktera prerozdeluje penize na vyzkum drahych leku. dalsi politicka trafika pro lidi, kteri budou sedet na kohoutku s penezi, a vis jak se to rika... z ciziho krev netece, protoze je tu korupce tak oblibena.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    VYHULENY_UFO: o doktorech nemluv sracky to sou ...
    Takze jsem mel problem - jdu k doktorovi ambulantne - dostanu papir k obvodakoj - tam papir ke specialistoj - tam papir na ultrazvuk - tam papir k specialistoj - od nej papir k jinemu - tam papir na chyru - rozrezou te jses 14 dni doma. Po mesici se problem projevuje znova - nasrane k obvodakoj - nasledne do litomysle do spitalu kde behem dvou hodin obehnes dva doktory dostanes prasky a papir pro mistniho kam chodis ambulantne a po mesici po problemech ;-) proc to neslo hned? Kolik by stat usetril ale o kolik by prisli pani doktori? O tom mluvim. Mit tolik co ten soukromik u nas na klinice jdu stavet barak ...

    Co je spatnyho aby leky delal stat a zarozumne pachy prodaval? Si bez koupit 4x predrazenej paralen atd ...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABDULAH: ehm, řekl bych, že konzervativní myslitelé vše to, co zmiňuje, pokládají za odpovědnost soukromého sektoru a vůbec, odpovědnost jedince a tak.

    (Babiš to vyřešil šalamounsky trikem "ANO, já jsem ten soukromý sektor, tady máte koblihu" :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: jo, podle tvych informaci... :D :D

    ja ty informace znam, k nzp chybi propocty, penize nejsou prostredkem smeny, internety vypadaji, obcane jako akcionari....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABDULAH: Islámský stát celkem doporučuje vybírání výpalného... prý je to docela kšeft, a prazáklad výběru jakýkkoliv daní, koneckonců... (když si odmyslíš mýtné...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: strawman fallacy. vývoj dělají především vědci... ovšem dle mých informací, už léta je největší část nákladů stejně spojená s testováním a certifikováním nových léků.

    (on je obecně problém s mechanistickým modelem lidského těla - protože ono to paradigma, že tělu jedna lidská látka chybí, druhou zabiješ parazita a vše se vrátí samo do rovnováhy, se blíží k hranicím svých možností.... nově aktuální degenerativní choroby typu Alzheimer pravděpodobně už ani nebudou mít jednoduché "lékové" řešení a to ani na úrovni prevence...)

    licence stylu "open source" se týká toho, na co veřejný sektor uvolní prostředky. současně ale to nemusí vypadat tak, že stát "převezme" vývoj - mohlo by to vypadat jako X-prize a od ní odvozené NASA soutěže: veřejný sektor vypíše odměnu za dosažení nějakého cíle, a soukromý sektor rizikově investuje a soutěží o dosažení cíle. Vítěz odměnu získá a za odměnu uvolní znalosti jako open source. Tohle nějak je představa řady celkem chytrých lidí na téhle planetě, jak najít kompromis mezi neefektivní socialistickou byrokracií a přirozenou paranoiou a hrabivostí nekontrolovaného kapitalismu - nemám to z vlastní hlavy....

    (nevím, do jaké míry jsou obeznámen s tím, jak je třeba Indie stejně dobrá v tom, že z většiny patentovaných léků úspěšně dělá generika nepatrným pozměněným nějaké chemické skupiny, kterou obchází patent... je to fascinující a do jisté míry smutné, protože ty samé prostředky by šlo jistě vynaložit lépe, ale nebudu je za to kritizovat, když tím zachraňují životy lidem, kteří by si léčbu jinak nemohli dovolit...)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ABDULAH: zdravotnictvi pirati taky vyresi.

    podle xchaose je nejlepsi plan vzit vyvoj leku z rukou nadnarodnich korporaci a vratit je do teple naruce statu, ktery pak vytvorena leciva uvolni pod open source.

    doktori budou placeni z NZP a po vecerech a volnych vikendech si jeste budou privydelavat treba rizenim tramvaji ci autobusu.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    MAKROUSEK: zrusime vse kde se neda vydelat a budeme bohaty
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    MAKROUSEK: nejde o miliony. Dobre jdu vymyslet jak z lidi vyzdimat vic penez. Jen ze posledni zkusenost se zdravotnictvim dost priserna. Lol
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KOCOURMIKES: hele vole nemusis psat to samy napric nekolika kluby na NYXu :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam