• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    Tak se podivej jak dopadlo par poslednich bourek :-D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ABDULAH: jisteze... mas pravdu, s touhle tvoji logikou by se mely vsechny ty moderni systemy vyhazet... fialova smrt s kazdou vetsi bourkou :D
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    DANYSEK: co snese vetsi proudovou toleranci?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ABDULAH: ja ale nemel na mysli stavy po uderu bleskem, ale "bezny" provozni stav pri vyssim proudovem zatizeni (v udane toleranci).
    KRAMERIUS: Pirati si nejdriv zalozi forum na offtopic - a pak jim vadi offtopic ve foru urcenem pro offtopic? :D
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    DANYSEK: co myslis ze prezije zasah bleskem? Pult nebo novy system od azd? Co prezije prdnuti si slunicka - 8 procesoru nebo dratovod?
    Sv12 stoji asi 250 kc co je musime koupit. Chapu ze svorkovnice z padesatych let je ok. Hlavne se dobre dela kdyz mas menit privody co maji ocka pod proudem lol

    Pouzivame cinsky z tohodle bchodu -
    https://eshop.wago.com/...one=6&Hauptframe=%2FJPBC%2FCommonPageHandler.jsp&activatedPage=CATALOGPAGE

    Ano uz pouzivaji wago - hlavne ty jejich mini kabelaky na spodku stojanu jsou chutovka
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ABDULAH: no rozhodne se uz nezrizuji zarizeni, ktera jen prevzala roli mechanickeho ustredniho zamklu na bazi pravitek. A rozhodne se pouziti klicu vyrazne redukuje i obecne. Jasne, ze by i ty Ranky mohly po sto+ letech zustat v provozu, nac utracet za nove technologie :D
    ABDULAH: vyhorelejch wago svorek jsem uz par videl... ale chapu, ze ty jako setrilek tam radsi narves levnou wago svorku z Ciny - ktera je konstruovana na hrane deklarovanych nominalnich hodnot, mozna ani to ne :D Ale jo, krome SV12 pouziva WAGO svorky taky (a ten "preklep" pres pul klavesnice ti prominu)..
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    Co myslis - co prijde levneji - sw12 od azd - oboustranna? Nebo rada wago svorek? A co myslis ze se lepe zapojuje kor za provozu? ;-)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    DANYSEK: ty si myslis ze se nepouzivaj klice s el mag zamkama? Lol no dobra na hlavni trati se nepouzivaji. Pouze delam co kdo po me chce. Azprijde sef a rekne pico mam panel za 150 a dam donej 40 s tim ze vsechnu stavajici elektriku vytrhame a vse udelame na novo na digital. Prekopes vsechny osvetleny vagony a lokomotivyna digital udelamto.

    Kdyz prijde - resil jsem to s jirkou a chci tojako on do 2000 udelam to tak ;-)
    Chapu ze ty by jsi to neudelal uz z duvodu stari.

    A kdyz porad zvanis o azd tak s jejich cenama bych mel za 2000 tak sroub do prestavniku. Hihi
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ABDULAH: samozrejme, mas pravdu, on i Rank taky vlastne staci... nac resit systemy typu ESA :-) Ze to draz vyjde jsem nikdy nepoprel - ale chapu, ze ty nerad delas veci poradne - kdyz uz je teda neco delas a tak rovnou nastavujes zamerne nizky budget, aby ses pak mohl vymlouvat, ze vic penez nemas :) Takze to bude podobny bastl od AZD s vyslednymi klici v elmg.zamcich (nastesti se uz nedela)... no ale hlavne ze to bylo levny :D
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    DANYSEK: nedelaji protoze nemusim upravovat nic a oripadny digital na to pujde pridelat jako vrchni vrstva. Ale na digital mi nepobezi jiny atd... Takze kdyz tady maji nsichni analog - kazdy kdo prijde s vlakem by ho musel upravit na jeho digitalni system. A vsimni si ze si odporujes - budou to ridit tri procesory - ale na starem dobrem analogovem odpojovani useku - takze tam bude jedno rele na usek - udela se to arduino boardem za par buck.

    Rikam dokaz ze to z rele vyjde draz nez vsechno co tam jezdi predelat na digital - plusnavesti, ovladaci jednotka a zdroj atd ... Dokaz to ;-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ABDULAH: ja nerikam, ze to nejde... ja rikam, ze ta sranda te vyjde na trosku vic ;-) Ze nechces byt digitalnim otrokem jsi tu napsal ty, ale relatka te viditelne nelakaji.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    DANYSEK: no delal, koukni na penel Jirky Sladka - jen rele. No jestli myslis jako to delam v praci tak ne - kolejove fazove obvody tam cpat nebudu. Ani pocitace naprav ani frausra nebo telecomunicace . A uz vubec ne proboha podle azd tfuj hnus. Upravit 10 lokomotiv neco stoji ;-) hlavne zase nepujdou jinde. No a 64 rele neni zase tolik kdyz jedno stalo dolar ;-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ABDULAH: zkus nejakou socialni poradnu :) A s tou digitalni (ne)otrocinou to taky asi az tak horky nebude, vid - nepredpokladam, ze bys to stavel z relatek... po vzoru AZD71, na to by ti ten tvuj mikro budget taky nestacil.... :)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    NIEKT0: neboj ono to funguje ale on to nepochopi. Nakonec jsem jeden kousek trafa doma nasel a omeril. Pekne spicky 3v interrupt to chyti na nabeznou hranu. Krasne jednoduche za 2000 i s dotykacem a kolejovou deskou. Jen jsem chtel znat jeho odpoved. Lepsi nez za 50 predelavat masinky co uz ani nekoupis. Hihi jeste zachovas cenu :-)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    DANYSEK: a co se nosi? Dobre reknu to sefoj ze je socka. Ono jde o to ze jestli ti to nedochazi je to universal. proste jsou lidi co nechteji byt otrokem digitalniho rizeni. Takhle mu na tom pojede stejne moje masina z roku 86 a i jeho co mu prijde za mesic z nemecka. Takze ma vzit vsechny masiny a predelat na digital? Rozpocet na relatka je 2000kc tak to chce udelat stejne bez rele ... Atd ... A pro jistotu to ovladat siemensem jako ten silenec z prahy co? Takze jen hromada reci a urazekna druhe a sam nic. Hm dobre arabe
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: ostatne prave konfrontujeme realitu s piratskym pristupem, jak jde vse udelat levne... presneji receno levne ubastlit :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: vsak k tomu to tady je urcene, ne?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ABDULAH: navysit rozpocet :) Mas socka-rozpocet a chces radit :D 2kKc v modelarine neni veru mnoho, pokud to ma za neco stat... a analogove rizeni (aka metoda izolovanych kolejovych useku/obvodu) se uz davno nenosi...
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    akoze, "mostly troling" v pohode, ale nechcete si to pisat do posty?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam