• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ty musis mit tezkej zivot... muset sedet v hospode a pocitat tyhle hodnoty :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: nemůžeš se bavit o informaci, pokud nedefinuješ odstup signálu od šumu! (a pochopitelně teda: když teda úroveň šumu je vyšší, než úroveň signálu, tak jsou to fake news...)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: My se ale nebavime o nejakem prevodu spojite informace na nespojitou. Ponekud si prekroutil vyznam sveho vlastniho prispevku, kde viditelne resis uplne neco jineho nez ted.
    Ale co uz, go ahead! :D Jake fs jsi zvolil...? :D :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: no tak zrovna o tomhle bych si dovolil s úspěchem pochybovat, pane telekomunikační expert:
    Nyquist–Shannon sampling theorem - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Nyquist%E2%80%93Shannon_sampling_theorem

    (sice jsem nedostudoval, ale víš... on táta byl expert na informatiku ještě když to byla buržoazní pavěda, takže občas něco utrousil, po čem se mám podívat...)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: informace je informace... rozdeleni na analogovou a digitalni jaksi nedava u informace smysl :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: tak zase původní copyright je o trochu starší, než cyklostyly.... ale jako gratuluju, prohlásit, že kniha je vlastně digitální informace, protože šla znovu vysázet pro šíření na cyklostylu, to je skutečně mistrovské dílo argumentace. To by se Pirátům skutečně stát nemohlo něco takového, to přiznávám. Jsi král kauzality a judikální indukce. Zkus oeditovat heslo "kniha" na wiki, pro příště...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ale draha metoda rozmnozovani to nebyla, to je pointa. To ze po technologii rezim sel je irelevatni...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABDULAH: ty ses tu ale taky sešel... to je to. tak zpět k těm vláčkům, ať to dořešíte...
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    jasne takze kecas hlouposti protoze nevyjadruji tvuj nazor ... to je pak slusne :-) LOL Koukam ze jste se tady slusne sesli :-) Se vlsatne potrebujete
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: a taky režimy, co se chtěly udržet u moci, po nich tvrdě šly! (zleva, zprava...)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a to mas podlozene nejakou statistikou ? :-) Samozrejme se nebavime o rozmnozeninach pro osobni potrebu...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABDULAH: znovu připomínám: moje příspěvky nemusí vyjadřovat názor Pirátské strany, mojí firmy, mé rodiny, ani můj vlastní!
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: cyklostyl rozhodne nebyla zadna draha metoda rozmnozovani... a je i pomerne stara... :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ABDULAH: to neni o tom, kdo to vyrobil - ale na jakem principu to konkretne funguje. Ono tech konstrukci zas tak moc neni - a na tomhle konkretnim principu pracuji reaktoru nejen z Ruska, ale i z USA, Belgie nebo Nemecka. To co jsi odkazoval je zatim ve fazi vyzkumu, a rozhodne to neni tak ze by ti to zitra nekdo byl schopny dovezt na dvorek - to mozna nekdy v letech 2020-2030 :D
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: hm klasicky chaoz - myslim a vim :-D No jo ... tak at vam to pirati s timhle pristupem vydrzi co nejdele ...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABDULAH: bude to čínský reaktor, který bude kopie ruského, který mužici omylem prodali do kovošrotu, ale buď v pohodě, bude brandován striktně americky - např. SuperTrump One (TM) :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ne, nebudu ho lépe specifikovat. Až do vynálezu počítačů a jejich rozšíření zejména v podobě osobních počítačů se informace mohly šířit jen s použitím poměrně sofistikované a drahé technologie a z toho "digitální" byla tak max. knižní sazba. (že byl džin z láhve vypuštěn, si uvědomují i ne-Piráti, proto ta tendence nacpat všechna data z PC honem zase zpět do cloudu...)

    (málokdo - teda kromě nepokrytě totalitního režimu - by tě asi soudil za to, že ručně opíšeš knihu, že... o tom se fakt nebavíme, šlo vžy o regulaci kopírovací technologie)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    DANYSEK: ty tam nekde vidis rusky reaktor? Ja ne ... Ale jestli chces :-) No pokud mi neco bez problemu vydrzi uplne odpojeni od chlazeni - jaky je problem v sejsmicky aktivni casti udelat obal co nepraskne i kdyz urvu chlazeni? Zadnej - no lacine to fakt neni to nikdo nerika :-) A kdyz tam muze stat hnedouhelna teplarna nevidim duvod proc by tohle melo byt nachylnejsi na otresy nez kotel plnej nasrany pary ...


    XCHAOS: jak velka by byla tvoje solarni elektrarna co to nahradi i s provozem v noci? Okolik by byla lacinejsi?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: Tak zakotvíme nějakou vyřazenou pravoslavnou ponorku na Vltavě a bude vymalováno - bude elektřiny dostatek. (a až spotřebuje palivo, tak odpluje, mezitím připluje jiná...)

    (Jinak toto není trolling: Rusové si totiž uvědomili, že jejich technologie lodních jaderných reaktorů by zřejmě byla daleko ekonomicky životaschopnější, kdyby ty jaderné lodě prodávali jako mobilní plovojucí jaderné elektrárny, které zakotví tam, kde je zrovna potřeba... co je na tom obzvlášť šílené je, že ukotvení takového plavidla je zřejmě fakt bezpečnější, než jeho provoz na otevřeném moři... takže ono to není TAK šílené a jak vidíš, "atomisté" mají v kapse nepřeberné množství off-the shelf řešení, která jsou bezpečná skoro jako šifrovací čipy... welcome to the wonderful world of the future!)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: lepe specifikuj pojem digitalni informace... :-) Informace je proste informace a digitalni technologie jsou jen proprostredek jejich sireni. Aneb je fuk, jestli nekdo napise na psacim stroji a nebo v ruce na papir, nebo pouzije pocitac a exportuje v digitalnim formatu. Porad je autorem knihy, odvedl na ni nejakou praci a jako takovou by mel mit zaplacenou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam