• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK --- --- 10:06:00 18.2.2019
    HONCKA: to je obvineni, pro ktere zadne dukaz nemas. Pouze tvoje osobni fabulace. Ja podobny ptakoviny zapotrebi nemam. Tak s tim offtopicem laskave prestan.

    HONCKA --- --- 10:03:12 18.2.20191 odpověď
    DANYSEK: vytvareni multiid

    DANYSEK --- --- 9:57:46 18.2.20191 odpověď
    HONCKA: jako obvykle, osobni utok, aniz bys byl konkretni.

    HONCKA --- --- 9:38:19 18.2.2019^ (+1)
    DANYSEK: Rika nekdo, kdo porusuje pravidla tohoto diskuzniho serveru

    DANYSEK --- --- 8:00:47 18.2.20192 odpovědi
    XCHAOS: oboustranny ignore z me strany je pouha reakce na neschopnost moderatoru zde resit utoky vedene v rovine "ad hominem", tedy k osobe a nikoliv k obsahu prispevku. Dlouhodobe a opakovane zde nektera konkretni ID vecnou debatu vubec nevedla a opakovane jen a jen urazela. Smyslem demokraticke diskuze obecne je debata bez urazek a ucta k druhemu, i kdyz s jeho nazory nesouhlasim. Ale debata ma byt vedena k veci. Ostatne zminene jedince, co tu jen urazi druhe jde spocitat na prstech jedne ruky.

    Moderatori toto jednani dlouhodobe tise prehlizi a realne toleruji. To, ze tito "priznivci" Piratu sami jsou sami zdrojem one "tapety" reseno nijak neni a dotycna ID od moderatoru nikdy ban neobdrzela. Ptam se, proc? To je samo o sobe jasnym dukazem toho, ze zadna realna pravidla zde nevladnou. Pravidla maji byt uplatnovana na vsechny a bez rozdilu. A predevsim maji byt pravidla psana a uvedena v zahlavi klubu - a nikoliv uplatnovana "ad hoc" podle momentalni nalady a jeste selektivne. Pokud moderatori odmitaji zasahnout proti diskutujicim, kteri nevedou debatu ve vecne rovine a pouze druhe urazi, pak svou roli viditelne sami nezvladaji a o cistotu diskuze jim nejde. A pokud moderatori nejsou ochotni a schopni zasahnout proti zminenym ID, tak mam pak snad jiny zpusob, jak se branit? Obycejny ignore funkci nesplni, dotycna ID to tu budou tapetovat svymi vykriky urazejici osobu. Jsou to stejna ID, ktera nyni krici, ze je mam v ignore. Moje reseni pri necinnosti moderatoru vuci temto jedincum pomaha tomu, ze debata neni zaplevelena osobnimi urazkami ze strany dotycnych. V realu oni sami do debaty neprinasi vubec nic.

    Proste nelze resit dusledky. Z jinych klubu by obratem vystipaly ty, co pouze urazi druhe - zatimco zde jsou blokovani ti, kteri se temto urazkam jen brani. Jestli tohle je filozofie Piratu, tak je na miste se bat dne, kdy Pirati budou mit skutecnou moc - tedy nejen tu virtualni v nejake debate.

    CAIDEL --- --- 0:17:03 18.2.2019
    XCHAOS: Formální poznámka: VYHULENY_UFO má z tohohle klubu v oboustraném ignoru pravděpodobně víc lidí než DANYSEK.

    Zkus si třeba anketu: a) UFO mě má v ignoru b) DANYSEK mě má v ignoru, c) ani jeden mě v ignoru nemá, viděl jsem, hlasoval jsem, s povolenými dvěma hlasy...

    Jinak na to jdeš myslím zbytečně komplikovaně. S odpůrci a prudiči jistě diskutovat. Trolly kteří tu působí dokolečka už několik LET (sic!) ovšem vůbec neřešit a odklidit.

    Jakkoli je ten nápad s moderátory vlastně velmi dobrý, tak to trochu naráží na praktičnost. Když si požádám o admina (v DI mě mají oba) aby se vyřešilo to, že nemůžu reagovat na jejich bláboly, skončí to upřímně řečeno okamžitě na tom, že bych jim dal zfleku oběma ban, protože jsou to prostě trollové a má řekněme tolerance k podobnému chování zdaleka není taková jako tvoje a už jsem trolly viděl zcela zničit víc diskuzí, než by se mi líbilo a vůbec nevidím důvod proč je tady nechat exhibovat s tím, že to třeba dopadne jinak (jakkoli jejich působení ve skutečnosti Pirátům přineslo už řadu příznivců, nervy na to nemám :) Navíc nejsem člen Pirátů, takže se s tím nemusím tolik srát... Takže práva by byla hezká, ale mělo by to jiný důsledek než by sis přál.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    MEMNON666 --- --- 23:03:48 15.2.2019 --- 00:01 :: sledované diskuze
    LINSOS: to že očekává statisíce s mokrým inkoustem na diplomu máš něčím podložené? kdo je arbitr toho co je "skutečná práce", pozice primátora není skutečná práce ale pouze zašívárna? poslání ti nájem a stravu nezaplatí .) ono by možná stačilo dodržovat zákoník práce, prý by to značná část zdravotnického personálu uvítala .)
    HONCKA
    HONCKA --- ---

    LINSOS --- --- 22:17:44 15.2.2019
    MEMNON666: Jasně. A léčit může třeba vystudovaný filozof nebo třeba herec. Vysoké vzdělání to je. Ať se každý svobodně rozhodne! Originální politika Pirátů!
    Lékař po škole rozhodně moc zkušeností nemá. A tomu odpovídá logicky i jeho plat. Stejně jako v jakémkoliv jiném oboru. Jen rozmazlené děti čekají statisíce hned s mokrým inkoustem na diplomu. Hřib mezi ně patří. Skutečné práce se prokazatelně štítí. A tak jen hledá, kde by se zašil.
    Kdyby všichni medici uvažovali stejně, tak v ordinacích filozofové po škole zasednou. A ještě budou jásat, že tam dostanou víc. Proti svému vystudovanému oboru rozhodně. Medicína ale není jen dojná kráva. To je i nějaké poslání. Na sezení v kanceláři si Hřib mohl vystudovat tu filozofii nebo ekonomku. Stát by to vyšlo výrazně levněji.

    MEMNON666 --- --- 21:41:55 15.2.2019 --- 00:55 :: diskuze :: Česká pirátská strana - Pirátský přístav^
    LINSOS: prostředky splnily svůj účel - osoba byla vzdělána, jak s tím naloží už je svobodná volba každého - ostatně spousta lidí pracuje v jiném oboru než jaký vystudovali, nejedná se o doživotně přidělenou kastu (navíc např. práce pro SÚKL je stále o zdravotnictví a tedy se jedná o efektivní výdaj imho) - a soudci podstupují "galeje"? ( https://nasregion.cz/mladi-lekari-zazivaji-galeje-za-malo-penez-slouzi-i-padesat-hodin-v-kuse-20934 )

    LINSOS --- --- 21:15:20 15.2.2019^ (-2)
    MEMNON666: Jistěže. Je to zadarmo. Stát to zaplatí. Že vynaložené peníze nesplnili účel Pirátům náhle nevadí. Jinde přitom podobné zbytečné a neefektivní výdaje kritizují. Piráti veřejnými penězi plýtvat můžou. Jak jinak.
    Ani soudce nemá ihned takové příjmy. Po dobu profesní přípravy také mnoho nevydělá. A profesní příprava soudce školou také nekončí. Přitom do soudců se Piráti rádi strefují. Pokrytectví čiší z Pirátů na každém kroku.

    MEMNON666 --- --- 21:08:10 15.2.2019 --- 00:55 :: diskuze :: Česká pirátská strana - Pirátský přístav^
    LINSOS: nenechat se vykořisťovat=být hamižný, studium tě nijak nezavazuje pracovat v daném oboru...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: To neni moc originalni vymluva. Samozrejme, ze technicky toto mozne resit je, staci jen chtit. Jako takzvanej IT expert bys mel preci vedet, ze oddeleni uctu s roli administratora od bezneho uzivatelskeho uctu pouzivaneho pro ostatni - tedy neadministratorske - aktivity je naopak zadouci a vhodne. Kdo chce, hleda zpusob - kdo nechce, hleda duvod :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jinak bohužel, v klubech které moderuju, budou lidi které mám na ignorelistu bohužel muset mít ban. Jinak to nejde.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    OTAVA: jenže co tě vede k víře, že majitel restaurace, který tam má večer plno lidí na večeře, by jen tak zničehonic kouření povolil? (když notabene - musel by ho nejspíš povolit jen ve stavebně oddělené kuřárně?)

    Bavíme se oba o úplně jiném typu podniků, nejspíš.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Kdyz prece dam na mnisky vah koureni v teple a rakovinu plic, nevidim jedinej duvod by kurak kouril venku.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Ja pred restauraci vidim kourit minimum lidi. Naopak na obedy a vecere tam vidim mnoho nekuraku.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Přesunuto z hlavního auditka
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    OTAVA --- --- 13:30:54 28.11.2018 --- 11:34 :: diskuze :: Česká pirátská strana - Pirátský přístav
    mam mu odpovedet, nebo to spravce smaze ?

    JVCNC --- --- 13:29:13 28.11.2018 --- 11:56 :: sledované diskuze
    OTAVA: a vsimnul sis nekdy ze ta vetsina je v tech hospodach a restauracich mensinou? nejak i po vice nez roce od zakazu se ta nekourici vetsina stale v hospodach nenachazi

    XCHAOS --- --- 13:03:38 28.11.2018 --- 27:44 :: diskuze :: Česká pirátská strana - Pirátský přístav
    OTAVA:
    OTAVA: já v tomhle fóru pokračovat nechci. Ale pro pořádek: já sám měl v době vyhlášení zákazu ve své čtvrti na výběr už několik nekuřáckých hospod a myslím, že i zdejší jediný hudební klub byl nekuřácký. Ve zdejším výrazně kuřáckém klubu se scházela většina kuřáků, já tam občas zašel na jedno kvůli zajímavějšímu výběru piv na čepu. Stejně tak jsem předtím pozoroval už několikaletou tradici nekuřáckých hospod na Letné.

    Chápu, že v obcích, kde existuje jediná hospoda, je toto velká téma. Navrhoval jsem věci, jako aby toto mohlo být regulované nějakou místní obecní vyhláškou (ideálně vyhlašovanou např. obecním referendem - aby si lidi více zvykali na prvky přímé demokracie a právě na to zvažování, kde končí ta jejich svoboda a začíná něčí jiná svoboda...)

    KRAMERIUS --- --- 13:01:32 28.11.2018 --- 07:22 :: diskuze :: 3. světová válka aneb kam náš svět směřu1 odpověď
    Nějaké časové omezování kouření jen na dobu oběda nebo do "stavebně oddělené" části nefunguje - ta hospoda stejně pak smrdí celá po celý den a smrdí každý, kdo tam chvíli sedí. Kdyby nad každým stolem bylo odsávání aby u vedlejšího stolu byl čistý vzduch, bylo by mi to jedno, ale to nikde není.
    Já jsem za ten zákaz kouření v restauracích také moc rád a pokusy o zrušení mi vadí.

    XCHAOS --- --- 13:00:05 28.11.2018 --- 27:44 :: diskuze :: Česká pirátská strana - Pirátský přístav
    Pojďme ty offtopic debaty nasměrovat např. sem: [ Piráti.cz (unofficial) (mostly trolling, jinak též nábor zájemců o členství) ]

    V tomto auditku opravdu většinové stanovisko moderátorů je takové, že věci co budou moc offtopic a moc tapetování/spamování budou prostě mazány.

    OTAVA --- --- 12:54:55 28.11.2018 --- 11:34 :: diskuze :: Česká pirátská strana - Pirátský přístav3 odpovědi (-1)
    XCHAOS: Kuraci - mensina. Lidi co ji v hospodach - vetsina. Ta mensina ale sikanuje a obtezuje vetsinu.

    OTAVA --- --- 12:54:00 28.11.2018 --- 11:34 :: diskuze :: Česká pirátská strana - Pirátský přístav1 odpověď
    XCHAOS: Jasne, protoze nechat to na hostinskych se pred zakazem koureni moc osvedcilo, hulilo se vsude.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KRAMERIUS: takhle... když se nad tím zamyslíš, tak pravidla pro podnikání v obci by měl upřesňovat živnostenský odbor na místní radnici. A to zdaleka nejen v oblasti kouření - typů podnikání, které v jedné obci vadit mohou a v jiné ne, může být celá řada, může jít o emise, hlučnost, a já nevím jaké další nuance, co v jedné obci či městské části bude vadit a v jiné ne.

    V USA takovéto rozdíly v politice jednotlivých měst vedou až k tomu, že jsou jednotlivá města vyhlášená životním stylem, který je tolerován.

    Přesně rozlišit, co může obec tolerovat a co ne, je složité, a souhlasím, že v českých podmínkách, kdy jsou obce často rozhádané na dvě zuřivě soupeřící frakce (skoro až klany či kmeny), které do krve zápasí o radnici, je toto problematické. Ale právě najít témata, ve kterých by rozhádaná občanská společnost v obcích mohla vytvářet koalice napříč stranami, mě přijde důležité a skoro až "státotvorné"...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: pokud vím, Praha už jeden památník obětem komunismu má, a to na docela důstojném místě - v ose Národní třídy a Mostu Legií, na dohled od Národního divadla.. není to vůbec bezvýznamná dominanta.

    Já bych osobně proti Muzeu Totalitních režimů nebyl - včetně uvádění věcí do souvislosti, tedy např. poukazováním na obdobné praktiky gestaba a StB, dosud podle mě málo prozkoumaný přestup protektorátních konfidentů rovnou k StB, apod. Osobně se v tomhle se stanoviskem Zdeňka Hřiba úplně neztotožňuju.

    Pokud ale jde o priority hlavního města, tak oprava mostů a rozšiřování sítě MHD (trasa D, nové tramvajové koleje, atd.) pokládám za daleko větší prioritu, než postavit někde za miliardy nějaké honosné muzeum. Spíš bych když už, tak bych hledal pro Muzeum totalitních režimů nějaký vhodný nevyužívaný objekt v majetku města a pojal bych to provokativně tak, že by to zahrnovalo i nedávné a současné totalitní režimy a vojenské diktatury všude na světě (tedy určitě Severní Korea a Čína, aby to neměli v Praze tak jednoduché a necítli se tak doma - ale současně i všechno ostatní pochybné, tedy teokratické režimy typu Saúdi a Irán, vojenské diktatury bez rozdílu ideologie - prostě když už, tak aby to muzeum naštvalo co nejšriší spektrum nedemokratických režimů...)

    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    XCHAOS: Takže říkáš, že stát by hospody regulovat neměl, protože svoboda podnikání, ale obecní zastupitelstvo smělo, protože zájem občanů a demokracie?
    Není to trochu schizofrenie?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Pojďme flamewar o zákazu kouření přesměrovat do tohohle klubu...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: ty jo, s Brnem byly vždycky jen problémy. nemůžeš soudit politickou stranu podle jejího Brna!
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Virtuální památník komunismu stačí
    Demence viditelne nevzdelanych Piratu (v cele s jejich kandidatem na primatora) v praxi ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MAKROUSEK: tak si to nech přeložit :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: nevím. Tahle jsem slyšel, že to prostě je
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XCHAOS: muzeme se bavit cesky a vecne? Proc by zrovna Praha mela prodelavat vs. ostatni mesta vydelavat...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam