• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: nejsou ta pravidla podobnější spíš pravidlům pro mopedy a motocykly? :-) tak např. míjení zprava by u aut bylo zcela nepřípustné (pokud nejde o komunikaci s vyznačenými dvěma pruhy, mluvím o běžných ulicích). Pruh pro kola je často vyznačen, tam kde vyznačen není, tam tedy pokládám pro kolo míjení zprava za přijatelné, pokud je tam dost místa.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: mas spoustu jednosmerek s obousmernym provozem (vyhradne) tramvaji... dokonce mas... svete div se (!) mista, kam smi vyhradne jen ty tramvaje a ani cyklista tam nema co pohledavat.

    Pro cyklistu plati stejna pravidla jako pro auta a samozrejme muzou vyuzivat stejnou infrastrukturu - to neni zadna anarchie, jak si nekteri lidi na bicyklech mysli - a v dusledku svym chovanim poskozuji i slusne cyklisty, co urcena pravidla cti. A ano, cyklista neni chodec - a ani Pirati zatim zadnou zmenu v tomto smeru ve Snemovne nepredlozili.

    A zrovna vzit video odkudkoliv a spolu s identifikaci osoby oznamit prestupek muze kdokoliv. Takze kdyz nekdo uvidi, ze jedes na kole jednosmerkou, natocite te u toho a naprasi te i se jmenem prislusnym organum... tak mas stejne smulu a tvuj "boj" proti dash-camum v tramvajich v dojmu "lepsi" ochrany anarchistickych sklonu chovani na tom nic nezmeni ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: oba "koncerty" na Letný byly samozřejmě vhodnější pro lidi, kteří dejme tomu nezávisí na veřejném financování v jakékoliv podobě. Ale riskantní byly i pro podnikatele, ale samozřejmě asi v závislosti na velikosti jejich businessu.

    Pokud jdu po ulici pěšky, tak se myslím nemusím stydět, pouze samotná moje přítomnost někde může být důležitá informace pro někoho jiného, to je vše. Nenosím tmavé brýle, rozeznatelný jsem.

    Pokud jedu na kole, tak samozřejmě páchám jeden dopravní prostředek za druhým, protože cyklistická infrastruktura v centru je pokud ne neexistující, tak minimálně přiměřeně zmatená a je spousta míst v šedé zóně. Jezdím třeba do jednosměrek neoznačených jako cyklostezky... snažím si to hlídat, ale prostě pořád na kole uvažuju trochu jako bych byl chodec.

    Na druhou stranu, v jednosměrkách mě nezachytí kamera tramvajáka, že jo.

    Obecně větší problém budou mít lidé, kteří v daný moment měli být někde jinde.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a myslis, ze organizatori koncertu na Letny meli souhlas vsech ucastniku s tim, ze se jejich fotka nebo video nekde objevi...? ;-) Ha. Ha. Ha.
    Urcite uz Buresovi agenti peclive analyzuji vsechny zachycene obliceje a v pondeli muzou ocekavat navstevu z bernaku! :D Co tam mas dal?

    A jestli se na ulici chovas tak, ze se za to musis stydet... tak je to tvuj problem ;-)

    XCHAOS: ....a ty me budes vycitat trolling... :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: nejsem právní expert, ale kdyby na tramvaji byla samolepka "prostor před tramvají může být monitorován kamerou" a video mělo nějaké důrazné varování (na začátku, vklíčované, v perexu YouTube), že záznam nebyl pořízen na objednávku DPP... tohle je většinou hra o disclaimerech....

    Pro řidiče záznam může být důležitý při prokazování zavinění nehody, např. Ale takový záznam pak souvisí s jeho pracovní činností a zveřejňování... co takhle se bavit, za jak dlouho od pořízení video smí být zveřejněno?

    Já sám na některých takových videích určitě natočený jsem, po Praze se občas pohybuju, Zatím nevím, jestli je to dobře nebo špatně. Považuju to za předběžné opatření, které má chrániti DPP před přívalem případných stížností a žalob ze strany lidí, co se na YouTube najdou a nechtějí tam bejt.

    Uvědom si, že v dnešní době je třeba automatické rozpoznání obličejů poměrně snadné. Zatím není jasné, jestli se takto získaná data budou používat jen na hraní, nebo jestli budou mít nějakou fatální závažnost. Upozornit řidiče, že to monitorují na vlastní triko, mi přijde fér...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: v tomhle klubu diskuzi s tebou nevedu.

    Možná Piráti nehledají žádnýho super-experta. Uvažuju se na tu pozici přihlásit, čistě z hecu. O IR bezpečnosti ale nevím vůbec nic, popravdě. Hele, já začínal s 8bity co měly programy i data nahrané na kazetách. Pro mě diskety byly zázrak, protože data najednou bylo možné jednoduše a bez časového zdržení zálohovat....
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    A jinak valite slusny bomby, svarcak... a jeste plat na IT pozici, co je tezce podstrelenej... to pirati sezenou max "experta" ala nemocnice Benesov :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: kvuli tomu neni potreba vyhrozovat hrubym porusenim pracovnim kazne, tohle ma resit a resi jina instituce. Druha vec samozrejme je to, ze i v oficialnich materialech DPP se casto objevuji zabery z verejnych prostor a ani marketaci DPP si ten souhlas vsech zaznamenanych rozhodne neopatruji.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: Je ale potřeba si uvědomit, že ne každý, koho řidič při práci nafilmuje, souhlasí a chce být zveřejňován na internetu
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Nove dosazeni odbornici v DPP s podporou Piratu se jiz zacali cinit naplno! :-) Ukazuješ bordel okolo nás na internetu? Tak tě po zásluze potrestáme! :D
    To bohda nebude, aby zamestnanci DPP nedejboze kazili PR piratorovi! :-)
    Konec tramvajáků youtuberů? Řidičům MHD zakážou zveřejňovat videa z jízd Prahou - Metro.cz
    https://www.metro.cz/...ejnovat-videa-z-jizd-prahou-gf2-/praha.aspx?c=A191127_192819_metro-praha_hyr
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    To je epicke :-) Uz i Pirati maji sveho (pi)Tomia... :D Smazu cokoliv bez ohledu na obsah.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Kalousek je sice ozrala, kteryho nesnasim... ale Michalek tu politickou kulturu fakt degradoval jeste niz. A ocividne ma spoustu nohsledu, co ochotne zajdou jeste dal.
    Takze si zde dovolim LINKOSe prirovnat k Faltynkovi ;-) I Linkos resi "pro Piraty" spinu, kterou sam Babis resit nechce - a tak ji "deleguje", stejne jako XCHAOS tuhle spinu delegoval prave na LINKOSe ;-)

    Pirati a ANO maji mnohe spolecneho. Jedine, co Piratum brani se projevit na plny koule je fakt jen to, ze jejich (povolebni) sila neni takova. Ostatne uz dnes se v Praze casto objevuji hlasy typu "zlatej Bem", pote co Pirati nejakou (pravo)moc ziskali. Ze to nezvladaji dokazuje fungovani Operatora ICT a problemy Litacky - davno pote, co se tam "slavnostne" obmenilo vedeni a dosadili... pry odbornici :-) Vysledkem po mnoha mesicich vlady Piratu v Praze je toliko to, ze v Praze a okoli je stale nejspolehlivejsi volbou papirovy kupon.... nezbyva nez pogratulovat :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ...a jelikoz se za sve nazory fakt nestydim, podelim se i s dalsimi :)

    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ...jen pro zaznam, von to LINKOS vedle urcite zas zbabele smaze :)

    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ...a kdo chce, muze si z diskuze vyfiltrovat tyhle ID a jejich styl "komunikace" se mnou :-) Ono jich zas az tak moc v ignore nemam... krici jen jeden ;-)

    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Chudince id LINKOS se styska po ad-hominem utocich... za ktery ten ignore vyfasoval (nic jinyho totiz neumel, zeano) :)
    OOHN
    OOHN --- ---
    LINKOS --- --- 22:03:08 8.12.2019
    1 odpověď (+1)
    Takže bohužel jsem zatím nedostal práva na ban, neb zakladatel diskuze je mimo dosah, přesto jsem se rozhodl učinit následující kroky.
    Všichni víte, že si tu Danysek a ufo udělali takovou trolli party a pokud měl někdo ještě chuť se s nimi dohadovat dostal za to ignore, aby si tu svoje kydy mohli psát bez omezení.
    Odteď, dokud nezrusi ignore u místních návštěvníků, budou nejich zprávy nekompromisně mazány. Pokud s tím má někdo problém, pošta.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ...pro zaznam... co ID LINKOS porad maze :D ...ze to je on je jasny, i kdyz se srab k tomu sam neprizna :D



    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ...toho si fakt vazte, je fakt duslednej... chudacek ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam