DANYSEK: Ano, pořád může dosazovat poskoky, ale ti se prostě na některá místa nehodí. Vezmi, jak původně nabral relativně výrazné osobnosti, které mu vesměs prchly poté, co se ukázalo, že v ANO nebude místo pro politiky, co by chtěli projevovat nějakou vlastní osobnost v médiích. Ať už se někteří jevili schopně nebo jiní od začátku komicky, jedno je jisté: Babiš je setřásl.
Ovšem ministerské posty nemůžeš obsazovat poskoky. Ministerstvo financí není lepší mzdová účtárna... takže se mu za zády rýsuje několik dravců, typu Faltýnek, Švachula, které sám neví, jak teď komunikovat veřejnosti... a lidi, co se projevovali nějak nezávisle, typu Telička, Stropnický, apod. - jsou fuč. Krnda, ať byla jakákoliv, každopádně projela volby, což bude jeho další fenomén - nebude na všech postech jen vyhrávat. Není schopen uhrát senátní křesla, což se bude snažit řešit tím, že Senát pro jistotu zruší...
Prahu 11 a Piráty nesleduju. Ano, je to o tom, že máme málo lidí dost schopných na to, aby je šlo někam nominovat. Proto se teď Ivan dost usilovně snaží např. o spolupráci se STAN, protože nechat jim starostování výměnou za vzájemnou podporu se zdá momentálně jako řešení, jak zabránit právě tomu vyčerpání na úrovni komunálu. Ale představ si místo toho starosty za ANO...
Jinak já nestíhám sledovat všechno. V Praze 6 jsme díky bohu zatím v opozici, tak nám nejde hodit na triko největší koaliční průsery. Jakž takž sleduju magistrát a není to všechno špatné, podle mě, ale já fakt rezignoval na to zorientovat se v tom, co se v komunále bude dít. Celé to je podle mě hodně o tom, komu povolí kde stavět. A developeři pak potřebujou k tomu, co postavěj, dostat co nejvíc aut, zácpám sice částečně ulehčí vylepšování MHD, ale tlak na protahování dálnic do centra tu bude pořád... jsme v tomhle ohledu desítky let za západní Evropou.