• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ctou to novinari a Maruv tym, to staci :-) A o tom to je. V ramci boje pak konkurenti vytrhnou z kontextu jednu vetu... a volici fakt nebudou zkoumat okolnosti v nejakym foru :D Sami davate Marovi munici do rukou...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: (myslím, že silně přeceňuješ, kolik voličů v téhle zemi vůbec baví číst a psát... vystupování na různých videích je dnes všechno...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: jo, tu vnitrofiremní debatu určitě čtou miliony voličů, co nic jiného nemají na práci :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ano, ta debata je plna perel, ktery vam pred volbama jiste ziskaj spoustu kladnejch bodu :D Nic lepsiho si Mara vlastne ani nemohl prat... :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ok, no a co? je skvělé, že i po deseti letech tam nějaká vnitrostranická debata pořád je. samozřejmě, že uprostřed okurkové sezóny tyhle palácové převraty v oddělení nástěnkářů vzbudí pozornost médií no a co? vždyť jsme strašně nudná strana, nemáme dohromady co předvést...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PETRAELECTRA: já myslím, že na tohle lze reagovat jen nějak recesisticky, na ty migranty. vždyť všichni víme, kolik voličů jsou pendleři nebo nějaký čas pracují v cizině.. je to běžné a aspoň nějaké období v životě to dělal každý. navíc EU je teď úplně uzavřená kvůli covidu a bude tu i vnitřní migrace kvůli požárům a dalším dopadům změny klimatu....
    PETRAELECTRA
    PETRAELECTRA --- ---
    VYHULENY_UFO: no tak to je přesně takovej ten článek ala nakousnutý jabko bez B. Migranti zřejmě jen projížděli, nic se z toho nedovíš, víc řekneme ve čtvrtek, ale zaděláno už na zjednodušenej šrot v hlavě je. Magické slůvko “migranti”.
    Zajímalo by mně, jestli si to ten redaktor uvědomuje a jeho záměr.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: tak jako ano, ono i v ty diskuzi bylo videt, ze se o te vnitrostranicke debati mnozi dozvedeli diky clankum na internetu... :D Funguje vam to tam fakt skvele :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    (putinovi, ne purinovi)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: ale prosímtě, nejsou jediný, kterým se to nepovedlo. Podívej se na to, jak SPD zmírnilo rétoriku a snažilo se chvíli vypadat chytře: a šup, odliv voličů v průzkumech! Voliči žumpy chtějí svojí authentickou žumpu, a to, jestli preference se přesunou mezi Trikolóru nebo KSČM, to je jen otázka dílčího vkusu.

    Mě přijde, že okurková sezóna je období, kdy se v průzkumech může vyskytnout cokoliv. Nakonec může vyhrát OLP (Obyčejný Lidský Příběh, viz TV zprávy Nova, Bába pod kořenem a další aktuality) a OLP je třeba mezi Mikulášem Ferjenšíkem a Olgou, protože jsou sourozenci. Sourozenci v politice? To je jako Luke a Leia ve Star Wars, to se bude líbit. Minimálně to jiné politické strany nemají. A je to. Nebo to, že měl Ivan Bartoš s Lydií svatbu v husitském kostele: zkrátka, je až příliš mnoho narážek na to, že velká část konzervativců ve Spolu spíš straní katolíkům, ale Češi vždycky byli heretici. (v tomto ohledu šlápl kardinál Duka se svým klerofašismem teda úplně mimo a volby to jasně ukáží :-) jediné štěstí je, že purinovi trollové prostě dynamiku středoevropského prostoru nechápou...)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //treba ted ocekavam na socialnich sitich shitstorm, ze pirati uz do prahy tlaci migranty

    Po divoké honičce se z dodávky v Praze rozutekly desítky migrantů, řidič zmizel - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/krimi/clanek/po-divoke-honicce-se-z-dodavky-v-praze-rozutekly-desitky-migrantu-ridic-zmizel-40368818
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: bartos tedka ukaze, jestli stranu mestskych intousu a prazsky kavarny, dokaze dostat i k lidem, na nez normalne cili komousi, babis a nebo fasouni. uspech piratsky partaje zavisi od uspechy Bartose v souboji s Babisem. dokaze Bartos nabidnout lidem na severu vic nez babis, komousi nebo fasouni?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    (za LGBT, ne z)

    Chci říct, Piráti jsou strana dekandentních městských intelektuálů a aspoň nepředstírají, že jsou něco jiného, jako třeba Matěj Stropnický. Jo a už jsem vám prozradil, že Karel Neomarx "invented economic cycle"? :-)

    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: ale vtip je, že my neříkáme, že jsme jiní ... to je jen tvůj optický klam voliče (myšleno občana ČR) - nečlena žádné strany. Samozřejmě, všechny strany říkají, že jsou jiné - takže my jsme samozřjemě i v tomto stejní :-) a hlavně jsme jiní v tom, že to neříkáme.

    Ivan Bartoš říká, že ke vstupu do politiky ho inspiroval Václav Klaus, který kdysi v devadesátkách říkal "když se vám to nelíbí, tak si založte vlastní stranu a vyhrajte volby". Tak šel a udělal to. (To je docela konzervativní zdroj inspirace, nemyslíš?)

    Já prostě neměl stranu, kterou bych mohl volit nebo která by se o mě dokonce zajímala jako o kandidáta. Motal jsem se asi 10 let kolem Zelených, sponzoroval jsem jim první webhosting, který vůbec měli (v době, kdy už se o existenci internetu celkem vědělo), dal jsem jim do programu podporu open source (v roce 2002!) - a vlastně oni vůbec nevěděli kdo jsem a vůbec jsem je nezajímal. Jejich jedinou dnešní starostí je být levicová strana (pro koho proboha? typický dělňas, cíl levicové rétoriky, si chce vozit prdel v autě, nechat se živit manželkou nebo aspoň dokopat jí, aby celou rodinu živila ona, mít levný cigára a chlast a vyřvat se na fotbale. nějaké zelené myšlenky jsou mu ukradené a rozhodně ho nikdo nedonutí bojovat z LGBT. představa stran dekadentních městských intelektuálů, že pracující třída čeká, až za jejich práva někdo začne bojovat, je strašně komická - tihle lidé sami sebe se vidí jako pravice a štvou je daně, i když ani vůbec třeba nechápou, že daně jsou DPH a ne pětikilo ročně, co platěj za byt po babičce, který jde obci a ta za to nechává (pravděpodobně předraženě a zbytečně často) stříhat trávníky).

    V podstatě Piráti ani neříkají, že jde být jiný - to, že jsi politická strana, to je definované ústavou a zákonem o politických stranách a nemáš moc manévrovacího pole působnosti. (To jen TOPka se může přihlásit do voleb dřív, než vůbec existuje, v roce 2009 - máš pravdu, některé strany opravdu nejsou jako jiné :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: ja o pruzkumech a xchaos vytahne bitcoin. solidni bramboracka.
    proc by meli byt pirati a jejich strana jina, kdyz jsou v ni stejni lidi jako jinde....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: jo a ty chceš, aby to tak bylo? protože o bitcoinu říkáš, že ho máš jen na hraní, že na anarchokapitalismus nevěříš... tak co je vlastně hodnota, které věříš? Že kdo bude cyničtější, tak vyhraje? A zafungovalo ti to, v životě?

    Venku číhá Ufo... postmoderní nevtip, co nevěří vůbec ničemu a nikomu (možná sám sobě, že je nejlepší - ale stačí to?)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: hele, bylo to dobrý k tomu, že jsem zjistil, že jsem v té členské anketě o Mikim ani nemohl hlasovat, protože jsem zapomněl zaplatit členský příspěvek. Takže jsem to dnes napravil, takže dík za upozornění :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    https://twitter.com/VVlnas/status/1425723315268866048
    Základy ikonografie pro politiky: Nespokojení piráti pod vedením Billa Bonese vyrábějí černou známku pro Johna Silvera, scéna ze Stevensonova Ostrova pokladů (Newell Convers Wyeth, 1911). Papír na známku vytrhli z Bible spolu s veršem ze Zjevení: "Venku číhají psi a vrazi".

    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    vsichni rikaji, ze pruzkumy nejsou dulezity, ale kazdej je sleduje jak panbickar vyjadreni papeze.
    nicmene piraska partaj je jedna velka legrace, je prdel tyhle decka sledovat, jak rostou a blizi se celkem rychlymi kroky k tradicni partaji, proti kterym se puvodne tak krasne vymezovali. to je proste zivot a napriklad konecne xchaos vystoupi ze svy internetovy bubliny a zjisti, jak to v politice skutecne funguje a zjisto to, co kazdy kdo pracuje se statem davno vi. :D
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    jak uz jsem nekam psal.. oni si proste vubec neuvedomili do ceho jdou.... Trosku jako Japonci ve WWII :) Pearl jim vysel, ale jak najela marketingova masinerie naplno tak uz akorat ustupuji a jejich prekombinovane plany konci v plamenech :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam