• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: no vidis, o kolik piratskych "mouder" prichazis... :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: nemám facebook :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: no kandidátem je, ale současně, z logiky parlamentní demokracie vyplývá, že možná bude, možná nebude.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Zda se, ze letosni piratska kampan bude o tom, ze piratsti kandidati na poslance budou brecet, kterak se proti nim spiknulo jejich vlastni more, media a vubec vsichni :D

    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10165153239055018&id=697270017&anchor_composer=false
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: pred chvili jsi sam psal, jak leader politicke strany nemusi byt kandidat na premiera a ze vlastne staci, kdyz nacerpa zkusenosti z pozice radoveho clena moci vykonne... :-) [kde ma nulovou zkusenost]
    Ono popravde i vedeni ministerstva bude stejny vylam zubu, jako stret s realitou pri vedeni magistratu, ze? ;-) Aneb najednou i Pirati ridici magistratni odbor uz vse nesoutezi v otevrenych vyberkach - i kdyz sami drive brojili proti podlimitnim rizenim s predem vybranymi ucastniky. Dnez uz ty podlimitky nevadi a heden pirat osobne tech podlimitek sam podepsal za sto milionu... ze? ;-)
    Ale nikde jsem nevidel sebereflexi - ze by Pirati priznali, ze vlastne jeste pred par lety hlasali picoviny :D Co sami ted nedokazou realizovat...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: každý volební leader jakékoliv politické strany je kandidátem na premiéra - zejména v případě svého vítězství, případně pokud dojde ke koaličním jednáním.

    jak už z počtu kandidujících stran vyplývá, ne všem se tyto ambice splní. jenže si to pleteš s něčím jako sportovní soutěží, či tak něco: volby nejsou o udělování zlatých, stříbrných atd. medailí, ani o tom, že by si voliči "sázeli" na vítěze (i když někteří tak zřejmě uvažují). Volby jsou prostě o tom, že voliči mají na výběr - že tam není jediná "správná" možnost (a dost mi štvala propaganda, která k tomuto mířila - typu že pro mě je největší pravicová strana a basta a pro socky jsou socani a vše ostatní je špatně... tak to právě že ne, no...)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: no ja komentuju vykony v situaci, kdy Pirati vladnou a na Praze je patrne, jak Hrib manazersky proste selhava... prachy na metro nema a stavba nabira dalsi spozdeni, portal prazana se pustil taky se zpozdenim a jeste zfusovanej a s chybama...
    Jo ono bude prdel, az to ta piratska opozice zacne vytahovat... jako ukazku piratske neschopnosti :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ja mel za to, ze Ivan se v kampani prezentuje tak, ze by premierem byt chtel... a ne ze chce hrat roli nejakyho beckovyho ministra :-)
    Ivan Bartoš premiér | Rozhovor Prostor X | Stream.cz | Stream
    https://www.stream.cz/prostor-x/ivan-bartos-chci-byt-premier-od-babise-chci-omluvu-siri-o-nas-lzi-slibuji-ze-nezvysime-dane-64184487

    Ti mam pocit, ze toho o piratskych kandidatech moc nevis :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ano, ale úlohou opozice je kritizovat. Je to prostě podstata demokracie. Vůbec nevím, co by sis představoval místo toho - vedoucí úlohu KSČ? Vládu Národní fronty?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: a myslíš, že Ivan chce ve 40ti z opozice přímo do pozice premiéra? Nepřišel by ti logičtější vývoj nejdřív aby se zaučil jako ministr v koaliční vládě ... a premiéra si dal až za další 4 roky?

    Ať už se ti líbí nebo ne - Piráti jsou reálně spíš kariéristi, než političtí sebevrazi.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a tak ono kritizovat z opozicnich lavic je snadny, zejo... jak jde Piratum skutecne vladnuti vidime na Praze... na metro, ktere se melo stavet od lonskeho zari (stavba, ne geologicky pruzkum) nemaji stale sehnany prachy, zejo... :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: vyhrano Babis sice nema, ale to premierske kresilko se Bartosovi ponekud vzdaluje, zeano.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MAKROUSEK: pokud do své, tak to zas tak strašně dlouho nemusí.. uvidíme.

    Současným průzkumům bych moc nevěřil - třeba 0.2% pro Zelené je mimo i na poměry ČR, skliděj někde mezi 1-2%, na kýžená 3%, která potřebují pro získání peněz za hlasy, ovšem dost možná nedosáhnou. Nicméně - smísit menšinová témata tak, aby Piráti dohromady převálcovali ANO, cílící tvrdě populisticky na většinovou "šedou zónu" - to bude samozřejmě umění. Už to, že Piráti daleko najevo, že menšinová témata podporují, jim samozřejmě hlasy ubírá - třeba i to blbé zrušení přípony -ová, co proloboval Profant, nechává naprostou většinu žen v ČR naprosto lhostejné... prostě ideální téma pro menšinovou opoziční stranu, ale poměrně blbý program pro stranu s ambicí podílet se na vládě. Aspoň v téhle zemi.

    Ovšem už jen to, že Piráti vvystupují tak, že se ukazují, že by se klidně na vládě podílet mohli, je důležité. Třeba v tomhle SPD je hrozně pozadu... oni začali z té polohy opozičníků protestujících úplně proti všemu manévrovat teprve někdy letos, nebo nejdříve vloni, a s tím jak je Okamura diktátor, který si pohlídal, aby se o peníze za hlasy nemusel s nikým dělit, tak mu teď dost zoufale chybí lidi, které by mohl dosadit kamkoliiv: buď má "experty", jak bylo Rozner, a nebo ambiciózní exoty typu Volný, kteří jen typě kopírují jeho business model, akorát v naději, že mezi (ne)voliči existují ještě větší pitomci, které dokáží mobilizovat ve stejném stylu.

    Co představuje jistou naději je to, že Babiš to tentokrát se svojí suitou "malých alternativních stran" přežene: prostě z celé té suity KSČM, SPD, ČSSD a Přísaha prostě minimálně jedna až dvě strany vypadnou, zatím je největším outsiderem ČSSD ale tohle se může v reálných výsledcích voleb ještě změnit a do kopru může jít spíš ta Přísaha a KSČM. V krajním případě prolomí 5% hranici jen ANO a SPD (ano, to se může stát - nečekaným spojencem opozičních bloků jsou v tomto případě právě covidiot Volný nebo authentičtí fašisti Tříkolka se svými novými spojenci, které můžou právě nějaké to chybějící procento odsát a v přepočtu hlasů mezi velkými stranami pak tentokrát přihrát štěstí opozičním koalicím...)

    Babišův blok může mít po volbách prakticky cokoliv mezi 40 a 60% poslanců - bude záležet na prakticky každém hlasu...
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    XCHAOS: Přepočty ve prospěch velkých stran byly ústavním soudem zrušeny, druhé kolo přidělování mandátů teď probíhá celostátně.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    XCHAOS: Do smrti.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: vzhledem k přepočtu ve prospěch velkých stran a velké šanci, že komunisté proadnou po 100 letech pod 5% nemá Babiš vůbec vyhráno. Jo, Zeman ho nejspíš jako "vítěze voleb" nechá vládnout bez důvěry.. nějaký čas.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: nejak ti to s tim systematickym vzestupem jakoze fakt nevychazi... :)
    Předvolební průzkum STEM: Volby by vyhrálo ANO
    https://www.novinky.cz/volby/do-poslanecke-snemovny/clanek/nejnovejsi-pruzkum-volby-by-drtive-vyhralo-ano-40369568

    Jestli ono to fakt nebude tim, ze lidi umite svymi predvolebnimi vyroky akorat nasirat. Po Michalkove kovbojskem lasu tu mame dalsi... tentokrat srovnani ustecka s Rumunskem... prozmenu primo od Ivana. A internet, tedy to vase more vam to samozrejme dava sezrat :D
    Bartoš přirovnal Ústecký kraj k zaostalému Rumunsku - CNN Prima NEWS
    https://cnn.iprima.cz/bartos-prirovnal-ustecky-kraj-k-zaostalemu-rumunsku-od-lidi-to-hned-schytal-31327
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: No, a co jako? Poita je, ze jste utratili uz tretinu z limitu a (zatim) pulku penez na ucte a videt to nikde moc neni :-) Ale jo, par lidi z toho asi melo hezkou dovolenou... :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: vždyť Miki jasně říkal, že musíme vykazovat i dary, typu že nás někdo nechá vyvěsit plachtu zadara na svým baráku, apod....

    hele, tenhle klub je nakonec docela cool, když si tu dáváme minusky jenom mi navzájem a nedává nám je nikdo třetí, nemyslíš? :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam