• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MAWERICK: ze by nova sance pro xchaose...? :D
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    ale jinak myslim ze maji pirati zdatnou konkurenci :D
    Volt Europa - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Volt_Europa#Czech_Republic

    tohle vypada ze bude extremne zabavna particka :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: ...a oni nekde pisou, ze se nejaka koalice rozpadla? Prosim precti si clanek, snazis se diskutovat, aniz by ses viditelne obtezoval cist :-) Je to opozice, ktera se snazi zviditelnit. Ale zes to ty, v tech Hornich Pocernicich ten piratskej chrchel byl do roku 2020 dokonce soucasti vladnouci koalice. Jenze pak se to tam naaak cele rozpadlo... a to co tam je ted proste vetsinu nema.
    Snazil ses to tu krecovite hodit na ODS a ono ti to naaak ponekud nevyslo. Ale tim se nevylzes z toho, ze proti stavbe 511 na D0 je uskupeni, ktere Pirati v roce 2018 v komunale svym jmenem podporili... jo holt to je sklizen tech plodu, co jste si pred ctyrma rokama v ramci "zviditelnovani se" zaseli. Nemyslim si, ze by Pirati museli tu kandidatku slozenou zcela z nezavislych kandidatu podporovat... ale udelali to. No prijimani odpovednosti za vlastni blba rozhodnuti zda se nebude silna stranka Piratu :D
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: Takze sa mu rozpadla koalicia?
    (P20 nepoznam, ale co sa tyka Pankaracu, tak mylim ze zrovna s Jelinkovou magistratni pirati nejak extra vztahy nemaju.

    A paci sa mi ako sa snazis kopat ty, ale stupil si si na snurky, a teraz skusas kopnut aspon zo zeme:)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: a tak zrovna starosta z ODS podani zaloby (rozhodnuti zastupitelstva) kritizuje, v odkazanem clanku to mas napsane. Chapu, ze u Piratu si nenechate utect prilezitost si do ODS kopnout, ale tohle je spoluautorstvi komunalni kandidatky, kterou Pirati v roce 2018 podporovali.
    A ze to je mistni NIMBY na veci nic nemeni, kdyz i mistni Pirati se pod to podepsali. No ve finale to je stejnej prusvih, jako metro na Pankraci, kde proti metru taky brojila borka Jelinkova, co meli Pirati na kandidatce a pomohli ji do zastupitelstva, zejo... :D
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: A nebude to skor klasicke lokalne nimby? Lebo ked pozeram https://www.pocernice.cz/samosprava/zastupitelstvo/zastupitele/ tak starosta je za ODS, a idu v tom lokalni bez ohladu na celostatnu stranicku prislusnost, od ANO az po ODS.

    Ci to sa sa ti nehodi do confirmation biasu?:)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: :D

    Návrh usnesení připravili opoziční zastupitelé Jana Hájková (ANO 2011), Alena Štrobová a Petr Růžička (oba Hnutí občanů Počernic s podporou Pirátů).
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    DANYSEK: Boha to je banda...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Horní Počernice podají žalobu proti územnímu rozhodnutí o Pražském okruhu - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/domaci/clanek/horni-pocernice-podaji-zalobu-proti-uzemnimu-rozhodnuti-o-prazskem-okruhu-40403935

    Zase nejaci mistni exoti s podporou Piratu. Zaloba je nesmysla, kolem jejich vidlakova dalnice ze tri stan uz je a nezmizi... vysledkem celeho nesmyslu bude toliko jen to, ze kamiony i nadale budou jezdit kolem Chodova, Sporilova, Zahradaku, Skalky... smer ty jejich Pocernice.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: treba uz zaklada Novou Piratskou Stranu :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: chudak xchaos, kdyby by byl jeste mezi nami, urcite by smutnil....
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Pirati volajici po regulaci internetu... to jsou panecku obraty :D

    V regulaci dat nám ujel vlak, říká Ivan Bartoš. Evropu čeká rozsáhlá reforma online prostoru | Radiožurnál
    https://radiozurnal.rozhlas.cz/v-regulaci-dat-nam-ujel-vlak-rika-ivan-bartos-evropu-ceka-rozsahla-reforma-8789740
    Podle vicepremiéra pro digitalizaci Ivana Bartoše (Piráti) změny narovnají prostředí, ve kterém toho o nás online platformy vědí mnohem více než my o nich. „Přiznejme si, že svět byznysu v Evropě i v zahraničí byl vždycky o krok napřed před vývojem legislativy. Jiné typy podnikání fungují na základě zákonných rámců, které známe z běžného světa. Tady ale ve spoustě věcí ujel vlak,“ řekl Bartoš pro Bruselské chlebíčky.

    Pro srovnani z piratskeho dvanactera...
    Internet je naše moře Vlády se o rozvoj Internetu nijak nezajímaly. Proto zůstal Internet svobodný. Když státy vidí mocenský potenciál Internetu, začínají pod různými záminkami svobodu omezovat. Piráti ubrání svobodu Internetu a nedopustí odpojování od Internetu a blokování. Svobodný Internet přinese nová pracovní místa, ekonomický rozvoj a prosperitu.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: jenze ta taxanomie neni primarne o dotacich... to sis zas drobet prekroutil, ze :) Ona ovlivni treba i cenu bankovnich uveru. Nehlede na fakt, ze taxanomie v obecne rovine je voditko pro investory, kam maji sve penize smerovat a kam radeji ne.

    Ale koukam, ze jedes podobnou retoriku jako Rakusaci... co si pokrytecky znovu pousti odstavene uhelne elektrarny, i kdyz maji plnou hubu zelenych energii... :-)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: Aha, takze bez dotacii sa to neoplati stavat?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: aaa, pan necte noviny :) tradicni (levne) cesty, na ktere se spolehalo se ehm.. ponekud rozpadaji... resi se to na kazdem rohu, ale koukam ze u Piratu klidecek, pohodicka... nic se nedeje :) Dostat to sem odjinud levny neni. Ale co uz, kopete si hrob sami... ne, ono to na domacnosti vubec nedopada, ze. Jakoupak alternativu ta ctvrtina domacnosti teda ma?
    To, ze se znovu spousti odstavene bloky elektraren na uhli (se vsim cirkusem kolem vc. tezby, i OKD uz oznamilo pokracovani).. opet pohodicka... jo, to je pro prirodu urcite zelenejsi reseni :D Fakt hloupa otazka...
    Jako, vedle tu mame cil zbavit se spalovacich motoru... a realne se cely ten prumysl upnul k elektrice. Kde ji chces teda vyrobit jak chces uspokojit rostouci poptavku? ;-) A prosim nech si od cesty prazdne buzzwordy typu OZE, ty nam celou spotrebu nemaji sanci pokryt. Je to dobry komplement, ale furt potrebujes i zdroje, co vykryji vykyvy ve vyrobe z nich... a ty zdroje musi byt schopne reagovat vcelku dynamicky na stav rozvodne site. Tak se pochlap a rekni jake jine reseni na to Peksa & spol maji...
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: A co sa zmenilo za situaciu, ze je potrebne dotovat plyn?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: jojo... sice je to proti energetickym zajmum tyhle zeme, ale hlavne ze si u Piratu nejak ospravedlnite, ze jde Peksa proti nim... :-) Aneb ona je celkova situace kolem nas stejna, jak pred trema rokama, vid? Prosimte, v jaky bubline to zijes? :D MEP, ktery nedokaze prehodnotit postoj na zaklade zmenenych vstupnich podminek je... ehm, ponekud neschopny. Ale chapu, jeho to trapit nemusi, prachy co jako MEP dostane ho vlastne muzou nechavat klidnym :D
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: Pozicie MEPikov v auroparlamente sa u znamych tem vyjasnovali v momente vzniku/zaradienia do frakcii, cca 3 roky predtym nez pirati v CR vobec vliezli do vlady, takze ano, v tomto ma v podstate pravdu.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: no ja se bavim tim, jak se Peksa & spol. tvari, ze vlastne politika vlady CR, jejiz Pirati jsou mimochodem soucasti jeho jako europoslance trapit vubec nemusi :-)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: Keby si si aspon nastudoval co trolis (ale uznavam ze pri tvojom freestyle je to vlastne jedno:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam