• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KRAMERIUS: a tak jsme u Piratu aje na miste se ptat, co pro zmenu udelali :-) Bartos do DIA shani nekoho, kdo rad agilni pojeti projektoveho rizeni, tak uz davno preci mohl agilne napochodovat na vladu s navrhem novych tabulek :D Za ty roky, co Pirati fnukaj bych cekal, ze jim pretejkaj supliky s navrhy... :D
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    DANYSEK: Pokud tím myslíš mě, tak si pleteš smajlíky, to na konci mého textu nebyl fňukací smajlík. Já pro stát nedělám, já se bavím :-)
    Ale třeba to není potřeba předělávat - stačí si vzít svetr navíc a dávat signály, výsledky se musí dostavit :-))
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: protoze v roce 2022 se to dela automaticky... no pardon, IPv6 poradnd neumi ani na Bartosovo MMR a vlastne ani webik Piratu... holt je to partaj inovatoru :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK:
    GREAT_R: hele, ja nevim, hostuju par debilnich webiku u active24 a ipv6 vcetne dnssec ty domeny dostaly automaticky v cene. nechapu v cem je problem.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KRAMERIUS: platovy tabulky a platove tridy ci katalog praci... nejsou to tak ciste nahodou veci, co urcuje vlada svym narizenim? :-) Jo, to by ale musel nekdo sednout a predelat to.... moooc prace, porad fnukat je jednodussi, zejo...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: hlavni je se na neco vymluvit... ale spis to vypovida o autorite, jakou viceministr pro digitalizaci ma v podobnych vecech. Vsichni na nej kaslou a delaji si to po svem :-)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    NIEKT0: Skor, ale nie uplne :-))))
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    MAKROUSEK: Viac uradnikov nie, ale keby si ich vedel rozumne zaplatit, tak by to dost pomohlo, v sucasnosti je to problem. (inak DIA je skor presuvacka nez naberanie dalsich ludi, ide tam cast ludi z MV, ciastocne z inych casti statnej spravy/ministerstiev/statom vlastnenych firiem)
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    MAKROUSEK: Stát musí dodržovat platové tarify, takže kvalitní IT odborníky nezaplatí.
    Takže je potřeba to dohnat jejich počtem - 10 úřednic po rychlokursu přece nahradí snadno jednoho kvalitního programátora :-))
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    NIEKT0: Naprosty souhlas. Je potreba vic uredniku, zejmena pro oblast IT, kde maji Pirati svou nejvetsi zakladnu. Protoze mame v Cechach uredniku malo a piratskych uredniku jeste mene.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: Ministerstvo dopravy ma ODSka, a ano, nie je to koordinovane prave preto ze rezortizmus, a ze koordinacia nefunguje. Co sa snazia pirati spravit je vytvorit Digitalizacnu agenturu (DIA), kde to koordinovane bude (snad:). Ale tu parlament este len teraz konecne schvalil, a este len vznika. Taketo projekty ako ten dopravny protal co teraz vyliezaju von su prave navrhnute a implementovane este v minulosti, a presne ukazuju preco tato cesta nie je dobra. Takze akokolvek Bartosovi vycitam kopu veci, tak zrovna to ze je tu snaha riesit veci systematicky a nie ad-hoc tam, kde nemas poriadne ani moznosti je podla mna dobre.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KRAMERIUS: ja vim... proto rikam, ze jde o zbytecne vyhozeny prachy. Ono nic moc skutecne noveho to neprineslo, jen si MD matla "svuj" portalek... kdyz tohle udela kazdej rezort, tak pro portaly nebude kam plivnout (a prehledny to fakt nebude). Za me tohle je Bartosuv fail (a vubec fail celeho "digiteamu")... ze to nedokazali zarazit.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    DANYSEK: Ona dokonce část těch informací na portále občana už nějakou dobu je - viz registr řidičů a registr vozidel, stačilo to rozšířit.
    Takže se to i duplikuje, ale je pravda, že na to novém webu je ze stejného registru více zobrazených informací.
    Ale jiné odkazy zase končí na zcela totožné URL (třeba kontrolatachometru.cz nebo podání žádosti o ŘP).
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GREAT_R: no, twitterem par chybovych hlasek taky probehlo... :D Pointa je jinde - to je kecu o koordinaci, o tom jak se vse bude delat pod gov.cz a pak bum... zase se to udela... jako vzdycky :D Ten portal je zbytecnej sam o sobe... neprinasi nic, co by neslo mit uz v portalu obcana.. proste dalsi zbytecny webik. Vyhozeny prachy a dalsi tristeni sluzeb. Opak toho, co se hlasa.
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    DANYSEK: a funguje aspoň? Jestli jo, IPv6 a DNSSEC se daj dodělat, stejně tam se to dá přidat do portálu občana.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    No tak nam Ministerstvo dopravy s velkou slavou pustilo portaldopravy.cz :-) Bez IPv6, bez DNSSECu, a hlavne dalsi nesmyslny "portal".... kdyz uz mame ten portal obcana, kde by vsecko moho (melo) byt... no, rekl bych ze Bartosovi ta koordinace statniho IT zatim moc nejde... teda spis vubec :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: a za tri roky se bude statecne vymlouvat, proc ze ta digitalizace statni spravy nesla tak hladce, jak si to Pirati na svem foru roky malovali :D Ono uz to drhne ted... a to teprv zakladaj urad.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    https://twitter.com/Kristalovka/status/1595865662563700738
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ukaze... na digitalizaci statni spravy si Pirati sve naivni zoubky spolehlive vylamou :-) Stejne jako si je vylamali na digitalizaci v ramci prazskeho komunalu (portal prazana - vzpominas? ta vec, co se vydala se zpozdenim a stejne prd umela, zato kybl vymluv, proc neco digitalne nejde :D ).
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: hin sa hukáže
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam