• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) - troll mého protitrolla je mým, ehm, spolutrollem
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAKROUSEK: Já jsem na cestách poměrně velkou část roku. Zpátky CZ jsem ani ne tejden po čtvrt roce na cestách. Ale vážně si neuvědomuju jediné místo po cestě kde by podporovali vjezd aut do center a většinou se z něj naopak snaží ty auta dostat ven.

Čína pokud vím jde v poslední době stejným směrem jako Evropa, Dokonce i USA (v civilizovaných částech země) se o to mnohde začíná snažit. Jo to je extrém. Indie netuším, Rusko se snaží nemít auta vůbec a Japonsko bylo jedna z prvních zemí, které si uvědomili že to takto nepůjde.

Kde si na ten tvůj výčet přišel? Nadhoď příklad nějakého města, kde by to platilo?
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    MAKROUSEK: suhlas, myslim ze s touto karmou si kludne mozes dovolit vypustat do vody kyanid, a mal by si mat moznost jazdit autom az do postele, aj po cyklocestach. A hlavne nastavovat verejne politiky v samosprave, systematicke myslenie je zvlast cenene.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    NIEKT0: Jo a k tomu, ze "skodim ostatnim". Moje prace usetri lidstvu rocne priblizne tolik CO2, kolik vyprodukuje cela Ostrava s dychanim, auty i uredniky. Zatimco tvoje prace lidstvu vyprodukuje CO2 vic, anzto auto v zacpe vyprodukuje vicc CO2, nez to, ktere jede plynule. To jenom na okraj, kdo lidstvu skodi.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    NIEKT0: Ano, nechej tridni nenavist sebout proudit!
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    CUKI: Tak musis sem tam vycestovat. Treba podle PPP prvnich pet podporuje a z prvnich 20 nepodporuje jenom 6:

List of countries by GDP (PPP) - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: no jebe spis tobe... s pocitem, ze tam jezdi kdo nemusi jsi prusel ty 🤣 Co v centru potkas je prave doprava, co tam obvykle musi... treba auticka k vam na MMR 😝
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAKROUSEK: Které to jsou ty nejbohatší země, jež podporují vjezd aut do centra města?
    Asi jsem v žádném takovém nebyl.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Jestli si někdo myslí, že Chlad s Turkem, Macinkou a Klausem chtějí něco dobrýho pro lidi, tak je asi úplně na hlavu. Chtějí akorát dobrý pro sebe na úkor kolektivu
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    NIEKT0: Tak samozřejmě. Proto jsem psal o Chladovi. To je taky škodná.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    MAKROUSEK: No super, takze skodis ostatnym, a je ti to "srdecne jedno". Tak to mi asi bude velmi luto, ze sa "nastves".
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    NIEKT0: Jsou mi srdecne jedno. Ja negreenwashuju.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    MAKROUSEK: To urcia volby. A s tym liberalizmom teda ako, mas sa k svojim negativnym externalitam, alebo to prejdeme mlcanim?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    NIEKT0: A to je zajimave, ze vetsina lidi si mysli, ze zivotni uroven v Praze jde dolu a ze hlavni problem je doprava. Urcite proste jenom nevedi, co je pro ne dobre.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    NIEKT0: Kdyz nekdo rekne "ale", je uplne jedno, co povida predtim. Viz treba: "Nejsem rasista, ale."
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    MAKROUSEK: Vobec, naopak, posledne co ako liberal chcem, je hovorit ostatnym ludom co maju robit alebo si mysliet. Ale liberalizmus znamena, ze tvoje prava koncia tam kde zacinaju prava niekoho ineho. A ked pouzivas IAD v centre mesta, ma to masivne negativne externality, ktore si doteraz neplatil/neriesil. A obmedzujes tym prava niekoho ineho (a este je to vo vysledku lose-lose pre vsetkych)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    NIEKT0: To neni, ja jsem treba mnohem liberalnejsi, nez ty. Ty bys rad zakazoval a rikal jinym lidem, co maji delat a co si maji myslet. Ja ne, z toho jsem vyrostl po par letech dospelosti.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    MAKROUSEK: Ano, kazdy den sa budim s tym, ze si vravim, koho by som tak dnes nastval... aha Makrousek, NIECO MU ZAKAZEM! To je jediny dovod preco sa motam okolo politiky, nic ine ma na tomto svete uz nebavi.
    Tie veci ako efektivna statna sprava, rozumne a chytre prostredie pre zivot, to je vsetko len zastierka, pre woke libtardov.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    NIEKT0: Jiste. Protoze je tvym osobnim cilem taky nastvat co nejvic lidi. Proto jsi u Piratu a prece se nebudes ucit jazyk zeme, kde chces zit a pracovat, to je jenom pro plebs.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    MAKROUSEK: Dakujem staresino, tak my sme z tych, co to nepodporuju.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    NIEKT0: Ruzne. Nekde ano, nekde ne. V tech nejbohatsich zemich podporuji. V zemich, ktere jsou bohate, tam ne. V zemich, ktere jsou stredne bohate nebo chude, tam ano.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam