CIZIN: Taky mi to tak přijde. Že to dost blbě sklouzává...
U Discovery ovšem naopak - první díl nové se zony se mi celkem líbil, říkala jsem si, že by konečně našli nějaký rozumný styl, Pike je sympaťák... Ale už se to strašně zvrtlo do WTF. Spock. Ehm. To opravdu nelze vymyslet originální postavu a pojedeme od šedesátých let ty samé? A totálně je dojebeme? Sarek a Amanda patří k němu, Micheal je mi pekelně nesympatická už od začátku, to se nezměnilo, Tilly jsem docela mohla, ale už mi taky bere nervy, a jako bonus se zase vrací ten předělanej mamlas, kterýho jsem doufala, že jsme se zbavili, a bude se zase vykňučávat, že chudák neví, jestli by chtěl brousit klingonku nebo Míšu, a jestli je teda klingon, nebo člověk, a je to tolik těžký, bůů, škyt.
A to já jsem dost měkká povaha, soucítím s kdekým a scénaristům sežeru kdeco, ale tohle je taková přehlídka nesympatických, špatně napsaných postav, že to prostě nejde. Minule už jsem přeskakovala, než se vykňučí, což je prostě fakt blbý.
A teď do toho ještě masová vražedkyně a pachatelka genocid, kterou necháme volně lítat po vesmíru, protože to všechno páchala v jiný realitě, takže pohoda, a navíc má ksicht někoho, kdo byl u nás sympaťák, tak přece nebudeme detailisti, že jo.
Prostě mi to přijde jako jeden velký, chaotický, nelogický průser s výjimečně nesympatickýma postavama, že je v podstatě nemožný se s nějakou ztotožnit a nechat se do toho trochu víc vtáhnout. A to prosím říkám jako letitý Trekkie, který je připraven scénáristům ledacos odpustit a připsat plusové body už za značku... Jenže je není přidávat k čemu :o/ Vizuální efekty mají hezký, ale tím to tak asi hasne...