• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRISKATuristika v ČR o všem, co souvisí s chůzí po českých luzích a hájích
    Ahoj, pojďme si povídat o výletech, hradech, zámcích, přírodě. O krátkých výletech nebo akcích na víc dní. O pochodech nejen KČT, nebo trasách pro kočárky. Pojďme sdílet zkušenosti, fotky, povídání, tipy, pozvánky. Pojďme si jen tak povídat o přírodě nebo osvĕdčeném vybavení. Ráda bych založila aktivní klub, primárně pro turistiku a pěší odnož cestování v ČR, který mi tu tak nějak chybí.
    rozbalit záhlaví
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ENGUMAZ: diky, na pc mrknu kde to je a jak to tam jezdi :)
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    výhled z Dvorské Boudy, imo jedno z nejlepších ubytek v Krkonoších. umožňují i stanovat před chatou, což se samozřejmě nikde v okolí nesmí, protože je to v zóně. ty stany jsou nejlevnější, ale mají v nabídce i možnost přespání v pokoji ve vlastním spacáku, takže se dá i v zimě..

THE_DARKNESS
    THE_DARKNESS --- ---
    ahoj, přidávám pro inspiraci http://naspacir.eu/ (100 km/24 hodin ze Vsetína na Vsetín). Není třeba to hrotit v ten jeden den, ale je to moc krásná trasa.
    Javorníky jsou super i v zimě na běžkách, je to můj oblíbený hřeben, dá se tam dát i jednodenní výlet - vylézt z Vranči na Kohútku a pak přes Velký Javorník a slézt ve Velkých Karlovicích (kde je to moc krásné a je tam spousta věcí k vidění, např. prales, dřevěný kostel, pravé valšské roubenky apod.)
    Před měsícem jsme byli v Oravských Beskydech a též to bylo fajn, na nejvyšší hoře sice lidí jak na Václaváku, ale jinak jsme skoro nikoho nepotkali.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MR_DAN: a jeste bych pridala javorniky :) ty bych rada sla javorniky "cely" pristi rok ale to je tak na 4 dny z sk strany
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MR_DAN: ja v rychlebech byla jednou a lidi jak na vaclavaku (polaci), jeseniky mi prisli lepsi, dlouhy strane a praded naval ale jinak super.

ja mam stesti, ze potkavam malo lidi vsude skoro:)

slavkovskej les je taky jeden z budoucich cilu...

napada me - mela jsem pristi prodlouzeny vikend jet na 4 dny k decinu, ale prej krz vichrici a podmacenej les se tam nesmi na severu oblasti vubec do lesa...

nemate nekdo tip na levnejsi ubytko s vlastnim varenim v dosahu vlakove zastavky v nejake zajimave oblasti? idealne bez rizika vstupu do lesa?

diky:)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    JANAVI: to jsou vse mista, co ja moc neznam, ale rada bych poznala bliz:) sumava, brdy, to vse me laka, cesky kras a stredohori znam spis z rychliku... ale na sumave sem byla na vlcky ve srni letos v breznu v rezervaci a rano tesne na otviracku ani noha:)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ENGUMAZ: kazdej brnak rika moravskej :D jak tomu rikaj mistni bych si ale mohla zjistit :D
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    JANAVI: tyjo to jsem presne nechtel, tady mavat padesatkou jako necim, co by mel chodit kazdej :-) ja ze jsem spis exot...
    pryc od lidi jednoznacne jeseniky, rychleby, nebo treba slavkovsky les ..

KRISKA: jo, moravskej kras strasne chci a musim, to je velkej rest, stejne tak podyji a tam okolo..
    palava je pekna, ale tak to je jeden kopec uprostred placky a spousty vinic (proti nim nic, na kostovacky jezdime furt), ale spis nekam nahoru doprava, ty karpaty, klobouky a hostyny, to je parada :-)
    JANAVI
    JANAVI --- ---
    Ahoj, chodíme stále a všude po ČR. Jak říká kamarádka, o víkendu jdeme ven, i kdyby padaly trakaře. Nejčastěji po Českém krasu, Křivoklátsku a nebo na Brdech. S věkem snižuji vzdálenosti, takže 50 už je asi nedosažitelných, ale do 30 to ještě jde.
    Letos jsme chtěli v září na Plechý a okolo Stožce, vítr dva dny před plánovaným odjezdem změnil naše plány. Takže to posouvám na příští září, které je podle mne na Šumavě nejhezčí.
    Ale jinak jsem si mimo jiné splnila přání rozhlédnout se z Milešovky, kterou jsme kdoví proč pořád vynechávali.
    Tak snad se diskuze rozjede a občas tu najdu místo, kde je krásně, ale není tam moc lidí.
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    KRISKA: moravskej, jo? to musej mit z tebe "u vas" radost.. :D
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    To sice da, ale nejak mi par let zpatky zacal vadit chlad na zranene koleno a to su rada, ze ujdu tak 15-20km i se zateplovacim navlekem... takze to nechci prehanet, razim heslo, ze kdyz to boli, tak to neprehanet a chodit az do duchodu a ne se znicit zbytecne a pak chodit o choditku :D

tak u nas je pekna palava, moravskej kras, bily karpaty, chriby, kolem oslavky, i kdyz to uz je skoro mozna vysocina... kolem reky moravy a bzence, NP podyji, Nedvedice... ale me staci, kdyz je les, takze nekdo, kdo ma rad treba hodne vyhlidky, zriceniny, zamky po ceste, tak to zas extra prehled nemam :)

vetsinou mam trasy tak 25 - 30km, ono kdyz k tomu prictu cca 3h rano a 3h odpo na dostani domu,tak mi to tak akorat dobre vychazi
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    KRISKA: proc az pristi rok? chodit se da i pres zimu :-)
    jinak teda priznam se dobrovolne, jizni moravu mam az zalostne malo prochozenou, spis vubec ... to uz se na nejaky budouci tipy tesim
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    Hm, to jsem nenasla, díky, prozkoumám to podrobněji a uvidim. Nicmene teda i tady v okoli jsou nejaky akce, coz zni zajimave a pristi rok urcite neco vyzkousim
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    KRISKA: viz FAQ: "Chci se zúčastnit jen sobotního pochodu, musím se také přihlásit?
    V tomto případě se není potřeba dopředu přihlašovat, stačí přijít v sobotu ráno na start pochodu a vyplnit přihlášku na pochod až na místě. Jenom upozorňujeme, že těmto účastníkům nemůžeme garantovat dostupnost všech suvenýrů (viz další bod)."
    "Chci se zúčastnit jen sobotního pochodu, jaké je startovné?
    V případě účasti jen na sobotním pochodu je startovné pro členy KČT 30 Kč, pro nečleny 40 Kč a mládež do 10 let má účast zdarma.
    Upozorňuji, že je to ale v tomto případě opravdu klasický pochod, tedy ve startovném je jen plánek trasy a diplom....."
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    to sem si vsimla, ze jsou i bezecky a nejsu blazen, to bych si snad nespletla s turistikou :D
    http://www.puchyr-bucovice.cz/

- jinak hrotit to nebudu, zas si radsi naplanuju neco jistyho, nez nedomluvit nic, cekat a nemit nakonec nic :)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    KRISKA: pobliz kde? resp. ktera akce? ono jak se to tam prolina, tak nektery z toho jsou vylozene behy, utramaratony apod., to uz bych moc do turistiky neradil :-)
    na vsechny akce s prihlasovanim se vyplati kouknout na jejich web a facebookovou udalost, s blizicim se terminem lidi odpadaj a nabizej svoji registraci

ja bych urcite vsem z prahy a okoli doporucil akce od Trilobitu Barandov, nejblizsi tahle .. ti to maj vzdycky super, chodi hodne lidi, na kratsi trasy lidi s deckama, dobra atmosfera :-)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    To ale znamena, ze clovek musi mit idealne auto a odjezdeno idealne vic nez 100 km :D :D jinak jasne, s autem to je v mnoha ohledech asi jednodussi.

prosla jsem ty dalkovepochody.cz dokonce mi krasne terminove vychazi jedna akce tady pobliz, samozrejme prihlasovani uz skoncilo :D tak to budu sledovat prubezne a treba pristi rok neco prubnu. I kdyz tam jsou limity treba jako 10h, ze?

S tim ubytkem teda to je taky celkem fajn, docela me to navnadilo na ten pristi rok neco zkusit jen tak z hecu, jestli bych to vubec zvladla ujit. I kdyz hlavni napln vikendu to asi ani tak nebude, ale znam lidi, co je pro ne ten diplom, razitko, odznak fakt duvod, proc jdou radsi nekde na pochod, nez se mnou na vylet :)

MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    KRISKA: joo, tak na tezko nejakej treba jeste vicedenni prechod to je zas jinaci cinnost :-) to je jasny, ze na cundr s lidma a ze pocitani kilometru neni hlavni zabava

to ubytko se na vetsine pochodu nabizi, vzdycky to maj v propagacnim letaku napsany, pro ubytko ve vlastnim spacaku na zemi v klubovne, v telocvicne apod. kontaktujte pana XY na tel. 123, stoji vzdycky tak kolem 50-100 korun, to se asi taky da :-) u vzdalenejsich akci co se nesmi propasnout je to nutnost!
    nebo normalne autem, kdyz to treba je nekde kam blbe jezdi vlaky .. vstavacka ve 4:30 neni nic nenormalniho :D holt si clovek v patek upre pivo a jde spat po vecernicku
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    SATOO: tak velky plany sou super, ja mam vetsinou jen velky voci :D

MR_DAN: hm, to jmeno sem zaslechla, ale jinak neznam, budu muset omrknout.
    Jinak se mi libi ty ucelovy cesty, to me nikdy nenapadlo:D

jo, nevyhoda tech pochodu je, ze dostat se nekam z vesnice vlakem/busem zavcas je vetsinou nerealny, platit ubytko pred/po startu je vetsinou zas dost drahy v pripade, ze vubec se tam ubytovat da :D ale zrejme se toho kona vyrazne vic, nez jsem vubec myslela, tak treba neco zkusim :)

ja chodivam v pohode 35km natezko i 2 dny posobe, i kdyz zas asi teren jeseniku nebo krusek, tak mi zas bohate staci tech 25 :D tam si tu 50spis predstavim napohodu nekde na vetsi placce.

znam z par akci, na kterych sem byla, ze ten partak je dulezitej v situaci, kdy cloveka vse boli, chce se na to vykaslat, bloudi a nemuze najit cestu a je unavenej nebo hladovej... nemam problem s tim jit sama, ale zjistila sem, ze psychicky mi pomaha toho partaka mit, protoze podrzi presne v tech chvilich, kdy vim, ze hodim flintu do zita a vzdam to. A ta psychicka podpora strasne pomuze treba dojit aspon pomaleji, nabidne tycinku, nebo tam v tom setmelym lese je proste se mnou i kdyz mimo trasu :)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    KRISKA: koukam na stranky Olafa Cihaka, to je takovy hodne znamy jmeno mezi turistama "dalkoplazama" :-) www.dalkovepochody.cz ... je to takovy spojeni chodcu a bezcu, mladych i starych, docela prijemna a zdrava kombinace
    tam vzdycky vyberu neco, kam se da z prahy slusne dostat na start (coz treba v sobotu v 6-7 rano v beskydech nejde uplne vzdycky), neco kde to jeste treba neznam a kde to muze byt pekne a padesatku maji v repertoaru vzdycky, resp. Olaf dava na ten web az na vyjimky jen ty pochody, co maji nejakou padesatku ..
    kdyz neni nic organizovanyho (pac za ten diplom to proste stoji :-) tak neco naklikam na mapy.cz ale vetsinou neni potreba, nebo si projdu neco z toho co uz znam - benesovsko, rakovnicko, kokorinsko, cesky raj, ...
    nekdy to je ucelova trasa, treba snoubenka je na vikend u maminky v liberci, tak za nima "dojdu" z novyho boru, nebo z mnichova hradiste ... nebo kamarad slavi narozeniny v luhacovicich, tak si koupim jizdenku do valmezu :-))

co se tyce narocnosti - na padesatku se nauci kdekdo, ale netrenovanyho cloveka to asi dost znici .. zacinal jsem kolem 30 a postupne jsem pridaval a druhy den jsem vzdycky chodil jak nam**** kacer :D ale kdyz se chodi pravidelne, tak tech 50 uz ani neboli, nohy si zvyknou ...
    stovky asi boli vzdycky a kazdeho, ale kdyz se podivam na matadora Miru Hrubyho kterej sel letosni 51. rocnik krakonosovy stovky popadesaty, tak se to asi tak nejak taky da zvladnout :-))

mit partaka je urcite prijemny, jenze pak ma clovek chut se na to vykaslat, kdyz partak neni ... byt sam 8-10 hodin v lese (stovky stranou), na loukach, polich, ve vesnicich, v udolich kolem rek a na vrcholcich kopcu, to je nejlepsi relaxace a vycisteni hlavy co znam :-)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    Ahoj! :)
    dálkama myslíš teda hlavně ty velký vzdálenosti? Je to obdivuhodný dát si stovečku, teda i padesátku když na to příjde:D někdy bych to taky chtěla zkusit ujít za den 50km. CHodíš na nějaký organizovaný pochody, nebo si některý ty padesátky ordinuješ i sám?

A je to víc náročný fyzicky nebo psychicky dojít do konce?

Někdy bych si ráda dálkovej pochod vyzkoušela, ale u mě je problém, že bych to určitě bez parťáka nedala po psychické stránce, i když teda po fyzické asi taky ne:D ale prostě tam záleží asi na rozpoložením aktuálním a člověk by i mohl být sám sebou překvapený...

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam