• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRISKATuristika v ČR o všem, co souvisí s chůzí po českých luzích a hájích
    Ahoj, pojďme si povídat o výletech, hradech, zámcích, přírodě. O krátkých výletech nebo akcích na víc dní. O pochodech nejen KČT, nebo trasách pro kočárky. Pojďme sdílet zkušenosti, fotky, povídání, tipy, pozvánky. Pojďme si jen tak povídat o přírodě nebo osvĕdčeném vybavení. Ráda bych založila aktivní klub, primárně pro turistiku a pěší odnož cestování v ČR, který mi tu tak nějak chybí.
    rozbalit záhlaví
    THE_DARKNESS
    THE_DARKNESS --- ---
    KRISKA: prochaladajici nohy (a ruky) znam, jsu zvedava, jak zvladnu tento vikend na sneznicich na Hochschwabu. V sobotu dopoledne ma byt -15 :-O Telo se zahreje pochodem a vystupem, nicmene ty periferni casti byvaji problem.
    mam dotaz - mazete si v takovych mrazech necim oblicej? napada me opalovaci krem, ten byva dost mastny
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MR_DAN: no pro me vandro sezona konci s podzimem a kvuli problemum s prochladanim nohy v zime tzn tak leden - unor jen jednodenni vylety s nejakou vzdalenosti do 20km.

ja jen peskobus zatim, lyzovat mam zakazano a ty sneznice chci zkusit. Jinak vetsinou v zime me odrazuje pak promrzlou nekde 3h zas dopravy tak chodim hlavne po mor. krasu
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    KRISKA: stejny materal mam taky, dobra volba - hreje, brani profuku a dobre odvadi pot :-)
    prosinec je ze dvou tretin podzim, co takovy leden a unor? to je vetsi zima nez prosinec...

XARGH: to chcipnuti je na tom nejlepsi!
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    XARGH: :D no doufam, ze letos bude dost snehu a nekam mi to vyjde :)
    XARGH
    XARGH --- ---
    MR_DAN: v zime se da taky krasne, outdoorove chcipnout ;) - treba kdyz to prezenes s tekutym svetrem :D
    KRISKA: sneznice jsou naprosta nadhera! offroad, da se na tom skakat treba 3-5 metru do zaveje, sjizdet svahy atd. na ty 3 dny v Alpach se spanim po winterraumech nikdy nezapomenu.
    bezky jsou taky fajn, ale treba jizerky z bruslarema po case nedavam. presto se tam letos chci zas na tyden vratit (kdyz mi pujcej chatu), da se jezdit i vic offroad a magori potrebujou dokonalej povrch. kde neni, jsou vesmes prijemni lide :D
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MR_DAN: tak ja uz pred vanocema krz troje narozky a chystani a pak vanocni navstevy prosinec moc vyletne nezvladam - ale neni pro me dulezity, ze prosinec odstavim, clovek taky potrebuje po tom pul roce furt pryc stravit vikend doma a nabrat sily :D ale od jeziska prave sem si nadelila polartec powerstretch mikinu, mela by ted prijit - tak se na ni dost tesim :)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    KRISKA: kdo chce, hleda zpusoby, kdo nechce, hleda duvody :-)
    zima neni duvod nejit .. mokry uschne, studeny se zahreje .. merino, polartec, nesmeky, navleky, celovky, rukavice, tekutej svetr a neni duvod zustat doma :-)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ja takhle jednou byla ve ski chate v korenove, ty 300 to asi vychazi. takhle na noc jezdim malo, tak jinak neznam...

doufam, ze letos zkusim sneznice...
    XARGH
    XARGH --- ---
    KRISKA: sporadicteji, ale vyletuju, zimni krajina ma mocne kouzlo. zalezi podle snehu, dokud neni nad kolena, chodim. taky tech cca 15km, dochazim pri celovce, zapadnu do hospody a cekam na spoj.
    venku nespavam, i kdyz stan si dokazu predstavit - daval jsem v alpach do pohody. nebo se krasne spi ve stolach a jeskynich, mas tam cca 5-10`C a zavetri. znam par bud, kde se da prespat, ale sam nevyuzivam. uvazuju vzit nekde ubytko na noc, dejme tomu do 300kc, nechce se mi ale moc hledat, ale da se najit napr. na http://www.levneubytovani.net/ - neni ale sezona, takze i to jde blbe shanet. Napada me turisticka ubytovna v Kasperskych horach, tu jsem zjistoval - https://hostel.kasphory.cz/cenik - skusim nekoho sehnat na nekterou sobotu pred vanoci.
    Mate oblibena mista na 1-denni ubytovani za levny peniz?
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    HANELA: jo, v zime chodim taky ale jen tak 15km vetsinou, ale vubec nejezdim s prespanim uz
    HANELA
    HANELA --- ---
    KRISKA: málokdy jezdím na celý víkend, spíš jen na jednodenní výlety. Ale chodit se dá i v zimě :-D
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    objednany a zaplaceny nejaky paradni turisticky ponozky pro kamaradky:D a sobe si nadelim polartec mikinu teplouckou na zimu. Su dost zvedava, jak s tim budu spokojena.

Poslednim listopadovym vikendem jsem navic uzavrela tur. sezonu.

Jak to mate vy, chodite celorocne nebo v zime radsi bezky, lyze, teplo na druhe strane zemekoule? :)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    me to slo obecne o tu moznost, coz je pro me fakt novinka. Logisticky to navic nuti zvladnout vytycenej usek/nemoct jit dal kdyz to slape, coz moc nemam rada anebo to he pak na jinaci styl vyletu, pekne fakt i s tim, ze se najim v hospode, ze budu mit sprchu...
    DJINN
    DJINN --- ---
    ZUZKAOU: však pisu,ze na tom webu je i videt,ktera chata je lesu ;)

A kdyz jsme u tech noclehu pod strechou, pridavam
    Boudy (www.boudy.info) - hlavní stránka
    http://boudy.info
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DJINN: zrovna jesenický lesáci ty klíče půjčujou... v řádu jednotek stovek za den a chalupu. Ale teda ne každá chalupa na tom webu je lesácká.

Respektive u některých lesáckých jesenických chalup ti lesáci řeknou, kde najdeš klíč a kam ho máš vrátit.

Nevím jak je to teď s částí těch lesů, co se vrátili arcibiskupství, když se jim ozve někdo, koho neznaj.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ZUZKAOU: tak to je skvely vedet! diky :)
    DJINN
    DJINN --- ---
    no... paní, co dělá tyhle stránky
    Lovecké chaty v Jeseníkách
    http://lovecke-chaty-v-jesenikach.webnode.cz/
    to asi jako katalog ubytování nemyslela, ale tak pro inspiraci... hlavně je z toho rovnou vidět, co je lesů, co je myslivců, a co je nějaké fyzické osoby, která asi nebude nadšena, když ji bude někdo otravovat s tím, že si chce půjčit chatu :)))
    jo a pak, protože jsem taky hledal chatu "na samotě v lese", jsem zjistil, že se vyplatí projít přímo stránky jednotlivých lesních správ, které ubytování i nabízejí, třeba
    Ubytování a pronájem prostor | Městské lesy Hradec Králové a.s.
    http://www.mestske-lesy.cz/ubytovani-a-pronajem-prostor/
    akorát udělat si dlouhou trasu a doufat, že po cestě vždycky přespíš v chatě, mi přijde jako scifi - někde si musíš půjčit klíče a zas je vrátit, což mi přijde při větším počtu míst noclehů jako logisticky složitá operace
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KRISKA: často jo, potřebuješ si chalupu ve vlastnicvtí lesů č.r. najít na mapách (díky propojení s katastrem to jde snadno) a pak zvednou telefon a zavolat na adekvátní polesí a zeptat se,jestli to jde a za kolik.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    zaujalo mě půjčování klíčů od lesáckých chat. To jde i pro normálního smrtelníka co není lesák a nemá lesáky známé?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    THE_DARKNESS: tak to je pak rada s běžkama velmi hraběcí :-) .

Ale zkus si půjčit sněžnice a udělat si výlet nalehko, aby sis to ošlapala.
    THE_DARKNESS
    THE_DARKNESS --- ---
    ZUZKAOU: super, díky za tipy, nebude se jednat o české hory a ani ne o přechod, ale batoh bude těžký (lana, karabiny apod.) budu transport team, výšlapy tak na 2-4 hodiny (první den s velkým převýšením, ale možná jen s osobními věcmi, to si nejsem jistá)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam