• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRISKATuristika v ČR o všem, co souvisí s chůzí po českých luzích a hájích
    Ahoj, pojďme si povídat o výletech, hradech, zámcích, přírodě. O krátkých výletech nebo akcích na víc dní. O pochodech nejen KČT, nebo trasách pro kočárky. Pojďme sdílet zkušenosti, fotky, povídání, tipy, pozvánky. Pojďme si jen tak povídat o přírodě nebo osvĕdčeném vybavení. Ráda bych založila aktivní klub, primárně pro turistiku a pěší odnož cestování v ČR, který mi tu tak nějak chybí.
    rozbalit záhlaví
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MR_DAN: Takze v podstate nejaka takova rada - jak priklad s mysli tycinkama - uz neni, tak super :D. Ja budu brecet bolesti na 30. ja se znam :D ale jde o to zas nekde neco prubnout, i kdybychom dosli 20 tak za ten zazitek to stoji. 60 by se mi libilo dat (na 50 mam odhad 13h, 60 teda cca 16h, uvidime). Do cile (100) nemame sanci, ale prece to neznamena, ze kdyz nemuzes dosahnout cile ze to nemas ani zkusit... priste treba budem.o krok bliz... (moc casu na internetu a moc nad vsim premyslim :D
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    KRISKA: no nechci vam brat nadeje, ale 60 asi budete mit problem... zalezi, treba to date
    mam kamarada co kazdej rok zkousi nejdelsi trasu praha-prcice, jinak vubec nechodi, takze vzdycky skonci nekde pred tim 50. km a pak tyden skuci na fb jak nemuze chodit...
    jinak nic, ja nevim, ona to neni zas takova raketova veda, nic zas tak specialniho to neni, jen to trva hodne dlouho (60km pujdete treba 10-12? hodin), od urcityho kilometru zacne clovek bojovat s hlavou (myslenky typu: vykasli se na to, at si neublizis, co z toho mas, vzdyt te to akorat boli, to ti za to nestoji, vzdyt prsi to je naprd ... atd), je to intenzivnejsi nez si to clovek dopredu predstavuje, ale da se to prekonat a stoji to za prekonani :-)
    blbej kus batohu/obleceni co cloveku s kazdym krokem soupe nekde o telo zpusobi, ze po 50 km to bude vydreny do krve :-)
    a takhle nejak to vypada pak na mape ... z predvcerejska: https://www.strava.com/activities/1581970661
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MR_DAN: ja doufam, ze dame 60, ale do cile se stejne nedostanem :D ale fakt spis nejakej tip co by cloveka nenapadl, co pri 20km vylete je OK ale treba prave na 50km by ok nebylo (treba jist jen mysli tycinky 20km jde, 50 uz treba nejde) tak spis neco ze soudku zkusenosti, co by cloveka nemuselo napadnout ale prave pri pochodu to byva jinak nez je zvyklej z vyletu...
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    KRISKA: nechod napoprvy vic nez 40 .. uz tak to bude bolestivej zazitek, tak at se neodradis uplne :D
    zadny tezky pohorky, z toho bolej nohy, lepsi normalne tenisky s nejakym vzorkem trochu...
    a urcite to chce nejakou organizovanou akci, ten diplom v cili je super satisfakce
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    Nekteri z vas chodi dalkovy pochody, nejaka rada, ktera se zacatecnikovi muze hodit? nejde o dojiti do cile jako spis se hecnout a vyzkouset, ale treba ostrileni chodici by nejakej tip, co cloveka normalne nenapadne, meli? dik
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    DELKI: tak to zni dobre :)
    DELKI
    DELKI --- ---
    KRISKA: Mrtvo a strasidelno:)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    DELKI: jaky to bylo v krytu?

bych mela uz poslat nastradany nalepky, mam jich asi 120... jeste tu nekdo vizitky sbirate?

my na oslavce po dlouhe dobe videli mloka v sobotu, takze pro me neuveritelny - minimalne 15let sem zadnyho nevidela
    DELKI
    DELKI --- ---
    Pokud někdo sbíráte turistické vizitky, doražte v sobotu do krytu Folimanka v Praze.
    Turistická vizitka a razítko | Kryt Folimanka / Bunkr Folimanka
    https://krytfolimanka.cz/p/turisticka-vizitka-a-razitko
    THE_DARKNESS
    THE_DARKNESS --- ---
    KRISKA: zvážila bych pak startovní bod, z těch bojkovic to pak bude po asfaltce do kopce
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    THE_DARKNESS: a ja to chtela jit naopak:D takze zmena smeru :D
    THE_DARKNESS
    THE_DARKNESS --- ---
    KRISKA: bylo to super, krajina se furt měnila. a spaní na Koválovských loukách fakt luxusní (doporučuji si ale nechat na závěr, protože to nasadí laťku fakt vysoko)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    THE_DARKNESS: jo takhle nejak bych ty bily karpaty taky chtela jit - akorat asi pres lopenik. Bylo celkem fajn pocasi, tak to urcite byla paradicka ale ty kopecky, si to predstavuju jak stokrat nic umorilo osla :D

ja se valim v jiznich cechach, cimz velmi dekuju za tip na sv. vita u habri, zasli jsme nakouknout. Vcera nam malem.zkolaboval pes takze zbytek dovolene asi valendo...
    THE_DARKNESS
    THE_DARKNESS --- ---
    Vyráželi jsme v sobotu navečer ze Sudoměřic a v úterý v poledne jsme skončili v Bojkovicích: https://mapy.cz/s/2D4bc
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    THE_DARKNESS: tak to zni paradne, odkud kam ste to sli
    THE_DARKNESS
    THE_DARKNESS --- ---
    tak nakonec jsme byli o prodlouženém víkendu v Bílých Karpatech (šli jsme z jihu), bylo to fakt krásné, můžu jen doporučit. Ani jsme moc nikoho nepotkali, až kolem Velké Javoriny. A majitel seníku, ve kterém jsme spali, nám nejen, že nevynadal, ale navíc nám dal panáka slivovice, lahváče a vodu (protože Moraváky má rád) :) Akorát teda hodně fučelo
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    ATOMIKS: Tam už jsme všude byli :) prostě nějaký relax víkend, ne moc náročná turistika. Možná mě to spíš láká někam na Karlovarsko, spíš tímto směrem...
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    JUNIOR: Děčín, Hřensko, Bad Schandau. nebo Kamenný přívoz u Sázavy. záleží, co chceš.
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    Zdravím,
    neměli by jste prosím tip na víkendový a nenáročný výlet kam by se dalo pohodlně dostat tak do hodiny a půl např. vlakem. Tam někde pobýt (u vody, ale klidně i něco projít), přespat v hotelu a v neděli zase pohodlně zpět do Prahy? Ideálně někde, kde jsou kameny, skály nebo tak ,)
    THE_DARKNESS
    THE_DARKNESS --- ---
    DJINN: to zní zajímavě, možná se nechám inspirovat :)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    DJINN: brtnice je super, tam se mi libi, i kdyz mi prijde ze se tam blbe po tur. znackach dela vetsi trasa krz dost asfaltu...

pro me sou chriby zaklety :D sem tam jeste poradne nebyla, nevim zda letos stihnu napravit
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam