• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CNVTrávení a všechny jeho problémy - dráždivý tračník, funkční poruchy, diety, reflux a tak podobně
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SARGO: probiotika nejsou to klíčové co je nutné pojídat, hlavní je složení stravy co se objemu vlákniny týče. Čím blíže doporučené dávce 30g denně, tím lépe. Pokud nekrmíš spolubydlící, tak ti tam nebudou bydlet. pokud jíš vlánkinu, tak se ti správní budou množit i bez pilulek. a vlastně i bez kvašených potraviny.

    Jinak - nemá smysl jíst té vlákniny o moc víc - tady je rozkošná reportáž o tom, jak autorka zkoušela jíst 50 g denně. https://thehomeschoolingdoctor.com/2016/09/14/a-real-fiber-challenge/

    jinak zrovna ona tam má o vláknině docela slušné články - schováno pod Butyrate series https://thehomeschoolingdoctor.com/chronic-constipation/

    knihy které má smysl číst.

    Střevo není tabu - Giulia Endersová | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    https://www.kosmas.cz/knihy/208221/strevo-neni-tabu/
    https://www.kosmas.cz/knihy/231311/obsahuji-davy/

    a případně od Melvila https://www.kosmas.cz/knihy/214272/zdrava-streva/

    pozor- už je na trhu spoustu knížek, co jsou obyčejná detoxifikační šarlatánština a taky se jmenjá zdravá střeva, nebo zdravé střevo a tak. Očista mikrobioty je "next big thing" prodavačů zdraví, alt-medicíny a článků "vědci objevili".



    rada o vláknině je pro lidi bez zánětlivých nemocí a bez IBS. tam se naopak vláknina musí tlumit až vylučovat, než se to stabilizuje.

    Plus teda zrovna co se krmení mikrobiálních spolubydlících týče, tak je to opravdu značně individuální záležitost a je potřeba to vyzkoušet co které břicho snese a co ne. jednoznačné výzkumy prostě zatím nejsou a kdo tvrdí, že přesně ví jak zajistit dokonalé zdraví je šarlatán.
    SARGO
    SARGO --- ---
    Zdravíčko! :-) Doufám, že se sem může i bez dráždivého tračníku :-D Totiž, začala jsem po celoživotních hromadách antibiotik cíleně pracovat na střevní mikroflóře (už předevčírem), ale vím o tom houby. Občas zobu nějaká probiotika, ale třeba po hylaku mi bylo docela šoufl, zvládám kefír, ale jogurty dosti nenadšeně. Mám jen velmi obecnou představu, že se mají potvůrky dodat a pak vykrmit, ale tím to taky hasne... kdybyste někdo věděl o nějakém komplexním návodu, abych tak řekla, kde by bylo shrnuté co a jak, bylo by to super .-)
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    ZUZKAOU: nenene, nejdřív vyšetření, pak dieta. chci vědět, proč se budu týrat:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VALENTINA: jít na kolonoskopii při dietě vede k možné falešné negativitě. před vyšetřením je potřeba tak měsíc jíst vše.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    CNV: už jsem objednaná k obvoďačce a ochotna absolvovat i tu kolonoskopii..dala jsem si závazek, že po Novém roce zkusím tu dietu, tady je to moc pěkně popsáno i s recepty http://lowfodmapdieta.cz/
    před Vánoci to už nedám/večírky, cukroví:), tak doufám, že to dodržím a vydržím:)
    CNV
    CNV --- ---
    Tak se pochlubte, jakou máte pěknou chorobu a jak s ní bojujete... Kolik je tu dráždivých tračníků neboli IBS? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam