• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CNVTrávení a všechny jeho problémy - dráždivý tračník, funkční poruchy, diety, reflux a tak podobně
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    AIJA: Píše, že je na lowcarb, tak to s těma kompotama asi nepůjde.
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Nejist syrovy rajcata docela staci.
    AIJA
    AIJA --- ---
    KOCHANSKA_CH:
    Nebo Šaratici:-)
    AIJA
    AIJA --- ---
    POZITRON:
    Ráno na lačno vodu ze zelí nebo lžíci psyllia do pusy a zapít velkou sklenicí vody, jablka a ostatní ovoce...popřípadě teď kompoty. Pak se za hodinu najíst podle svého zvyku.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KOCHANSKA_CH: nojo! diky.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    POZITRON: Zaječická minerálka.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    JESTEDMAN: ok. :) nenacaty kysany zeli mam v lednici, sleju, vypiju a dej se vule bozi. :)
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    POZITRON: šťáva z kysaného zelí a pro jistotu to zapít mlékem
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    CNV: zeleniny jim hodne, hlavne kvetak, brokolici a rajcata. psyllium davam jenom do grusetek, ty uz moc nedelam a prislo mi, ze melo vliv na mnozstvi, ne konzistenci. :/ zkusim jeste vic pit, ale to asi nepomuze, to protece, ze jo? co takhle bezne projimaveho, co by me nenapadlo, miva clovek doma?
    CNV
    CNV --- ---
    POZITRON: Asi by to chtělo víc vlákniny. Jestli počítáš hodně přísně a nemůžeš přidat zeleninu, tak nějaké psyllium. Druhá možnost je, že jíš moc něčeho, co takhle působí (třeba kokosová mouka?).
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    predem se omlouvam za ponekud nechutny tema. presla jsem na low carb (do max 100gr), moc mi to vyhovuje az na jednu jedinou vec a tou je... zacpa. nenapada vas nejaka zarucena rada? mnozstvi je hodne, v tom vubec problem neni, problem je konzistence - jako kamen. nechci si kupovat projimadla, nejdriv bych rada zkusila nejaky domaci tip.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    základní vlastností kofeinu je, že urychluje střevní peristaltiku. pokud Monroe vadí to, že ji kafe prožene, tak ji kofein v jiné formě úplně nepomůže. Zejména když Monroe má chronické zánětlivé problémy.

    pokud vadí kafe na žaludek, tak to chce světle pražené kafe, čerstvé namleté a ne moc staré - tj tak dva měsíce od pražení nejdýl, aby se minimalizovaly spálené látky a žluklé oleje, které dráždí.

    Nebo rezignovat na kofein a pít probioticke náhražky - cikorku (Karo) a nebo meltu a spol.
    JINX
    JINX --- ---
    MONROE: Zkus yerba mate, nebo dobrou senchu - doporucuji caj.cz co se tyce guarany, to co se da koupit v cr v tabletkach je obvykle predrazeny humus ktery nefunguje - na tohle spise doporucuju nootropni suditko, tam ti zrejme jeste poradi treba zensen, nebo rhodiolu.
    SM3
    SM3 --- ---
    MONROE: Zkus čistý kofein, koupíš na fitness webech, případně Synephrine nebo Guarana. Jen opatrne s davkovanim a hledáním si své dávky, začít dole a zvedat, překopnutí není úplně příjemné...
    Případně kakaové boby, zeleny čaj apod.
    JENDAZCB
    JENDAZCB --- ---
    MONROE: nabízela by se i možnost samotný guarany , ale to tu nechci rozebírat až tak, i když já právě používám jen extrakt z ní. ostatně ale právě skupina čajů, a ano i samotné kakao ! ne kafe , je součástí všech těch podobných látek. theobromin, kofein a jiné látky.

    dá se říct , že při rozumném užívání čajů není až tak třeba rozebírat dávkování, ale extrémní dávky čehokoliv a větší zátěž je jasné, že ne že by hned zabíjeli člověka, ale je pak třeba dávat těm orgánům čas na to, aby to dokázali v průběhu času zpracovat. rozumíme, co jsem tím chtěl říct ? ...
    Z47TC
    Z47TC --- ---
    INDIAN: podil na zazivacich problemech ma a zasadni, jde o hrubost mleti kavy a jeji vlastni pripravu. Jakákoliv mikrosmítka kávy jsou pro střeva problém. Když není káva dobře a pomalu pražená je to problém. Osobně i rozpustné mi nedělalo dobře.

    Nakonec jsem skončil v lokální pražírně, kafe si melu v ručním starým mlínku a dělám si turka. To jediný mne neprožene.
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    MONROE: myslim ze alternativ muze bejt plno, svet "energetaku" je imho pouze jeden marketingovej tah à la vsecky tyhle zbrdoly... a urcite nebude ani treba jit moc daleko v podobe vselijakejch stejne predrazenejch ultra/bio/prirodnich exotickejch vytazku ... aspon minimalne zelenej caj je na kofein bohatej
    ja osobne sem teda na kafi zavislej, avsak spis jenom na ty chuti, takze jakakoli chutova nahrazka by byla prijatelna.
    kazdopadne dik za ten prispevek, stoji to za zamysleni zda-li vseobecne na zazivacich problemech taky nema podil
    JENDAZCB
    JENDAZCB --- ---
    No to si počkám na rady , co místo kafe. Stejně je to jen takový "umělý nakopávač" . Asi to bude chtít experimentovat s něčím více přirozenějším . Doplnit energii lze kdečím , ano i bez zbytečnýho třeba i cukru .
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    MONROE: To se mi taky dlouhodobě děje. Kafe jsem milovala, teď ho Holt nepiju. Možná by mohlo projít bezkofeinovy, zkus to
    AIJA
    AIJA --- ---
    MONROE:
    Už to vidím..pardon.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam