• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WITCHIEPOROD - obecna diskuze
    Obecna diskuze o porodu a porodnictvi. Sdileni informaci, nazoru i zkusenosti BEZ CENZURY.
    Tento klub je urcen k diskuzi o vsem co souvisi s tematem porodu. O prubehu porodu (medikalizace, prirozeny prubeh aj), porodnictvi v CR i jinde, o ceskych porodnicich konkretne, o vlastnich zkusenostech. Vlastni porodni reporty tu tez maji misto, s tim, ze pripadna nasledna diskuze je neomezena - rozmyslete si tedy, zda jste na pripadne reakce pripravene.

    Idealne ma klub mj. pomoci tem, ktere se na porod pripravuji - tak, aby si prostrednictvim otazek, odpovedi a diskuzi o nich mohly udelat predstavu o tom, jak ke svemu porodu chteji pristoupit, jak se pripravit, co chtit ci nechtit, co ocekavat, kde pripadne chteji porodit apod. Pomoci jim mohou i vase zkusenosti - at uz pozitivni, ci negativni.

    Vstup na vlastni nebezpeci - pokud se nechcete neco s tematem souvisejiciho dovedet, neni tento klub pro vas.
    Diskutujte prosim slusne, za pouziti vecnych argumentu. Za osobni utoky bude varovani, posleze RO ci zakaz vstupu.
    rozbalit záhlaví
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    KOTENCE: O tom bych se mohla nekdy rozepsat o tom ze je v poradku se po cisari citit hodne spatne a to byl u me planovany pro kp zadny masakr pred tim....
    Byl to dost start pro celkove zivotni zmeny...
    PETPET
    PETPET --- ---
    KOTENCE: presne tak to bylo po te prvni sekci u me. Mela jsem z toho velke trauma, ale chtela jsem o tom mluvit. A keci typu "bud rada, ze jste zdravi" mi fakt nepomahaly. Ja jsem chtela znat pricinu...
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    KOTENCE: nevim, kdy jste byly vylouceny, ja tam jeste stihla napsat, ze prave tu pasvitu tech zenskejch citim jako vlastni ujmu. Kvuli tomu, ze se o porody nezajimaj a odkejvou doktorum prvni posledni, mam pak ja o to tezsi praci, kdyz chci neco podle svyho. Zvyky doktoru zmrvily oba moje porody. A to neni uplne srovnatelny s nejakou stiplavou poznamkou na nyxu, to je for ever zazitek.

    A presne tak, jak to popisujes, jsem se tam snazila vyjadrit. Nesmi se o tom mluvit jenom proto, aby se pak zena necitila dotcena. Takze se budeme tvarit, ze se to nedeje, hlavne bacha na sestinedelky psychickou pohodu (ta samozrejme je na miste, ale pak se asi nebudu vylejvat par dni po porodu do verejny diskuse).
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    A abych trochu navazala, kde jsme byly vyhnany...
    V CR je hodne cisarskejch rezu, podle me i rady odborniku je jich velka cast zbytecna. Zbytecny a pro hladkej porod nezadouci jsou i jiny intervence. No, nic. Kazda ma pravo se rozhodnout, co chce. Co chce riskovat a co je pro ni vlastne ten strasak. Jedna se boji o naruseni intimni atmosfery, jina ma strach ze vzacnejch komplikaci.
    Troufam si tvrdit, ze naprosta vetsina zen nechce cisarskej rez.

    Nelibej se mi reakce, ktery po reportu z takovyho nestastnyho porodu casto prichazej. Naprosto neempaticky shazujou vaznost udalosti slovy "bud rada, ze mas zdravy dite!" Zni mi to skoro tak, ze si zena nema stezovat a nema se citit spatne, kdyz se porod vyvinul spatne, protoze to mozna mohlo bejt jeste horsi. A nema hledat chyby, protoze rozhodne nikdo za nic nemuze, ani doktori, ani rodicka. To tak nejak samo se to...

    Podle me je v poradku se citit spatne. A je na miste hledat mozny chyby a poucit se pro priste.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    BODY_SUIT: co mas presne na mysli - to "masirovani" hraze behem 2.doby porodni nebo neco jinyho?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    BODY_SUIT: Mne to treba ani nevadi. Mnohem vic mi v Podoli vadily monitory.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    abychom nějak začaly diskuzi a otevřely dveře nově příchozím, navrhuju, aby ta která na to má chuť, přispěla svým porodním reportem, nehledě na jeho stáří. může k němu třeba sama napsat nějakou poznámku jak se na to dívá dnes s odstupem.
    já pak ráda taky přispěju, přiznám se že svůj porodní příběh sdílím docela ráda :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam